Audio i video alati

[TUTORIAL] Ultimate MPC-HC setup

AA-d00d sri 19.10.2011 23:23

Ok, ja imam problem, ne znam zbog čega:

Napravio sam sve kako u tutorialu piše (osim što sam mpc-hc instalirao nakon madVR - možda to ima veze) i sve super dok otvorim br-rip 1080p ali dok idem otvoriti task manager (da vidim zauzeće) padne mi naglo fps, prakticki slideshow gledam, ne pomaže ni to što ugasim task manager.

EDIT: sad sam probao neki dvd-rip, ista stvar.

zvone07 čet 20.10.2011 00:36

Dali ima negdje opcija da na svakom video file-u prikazuje jednako velik font titlova, ako znate na što mislim? U nekom filmu je manji titl, u nekom veći, bez obzira što je stavljen na font 22..

Btw, odličan tutorijal..

zvone07 ned 13.11.2011 14:10
zvone07 kaže...

Dali ima negdje opcija da na svakom video file-u prikazuje jednako velik font titlova, ako znate na što mislim? U nekom filmu je manji titl, u nekom veći, bez obzira što je stavljen na font 22..

Btw, odličan tutorijal..

Bump, još uvijek nisam rješio..

big smoke sri 4.1.2012 16:20

Jako dobar tutorijal,al imam jedan problem.

Kod gledanja avi formata sve radi savršeno no kad upalim bilo koji x 264,mkv film čuje se pucketanje zvuka i ubrzan prikaz slike dok još jednom kažem,slika i zvuk kod avi-a rade savršeno.

Prije stavljanja madVR renderera,LAV filtera,Halii Media Splittera sve je najnormalnije radilo, tu prvenstveno mislim na x264,mkv fileove tako da je sigurno problem u filterima ili rendereru.

Blue2 pet 10.2.2012 22:46

napravio sam ovaj tutorial i razlika u slici se primjeti.pogotovo u tamnim djelovima(nema vise grizaste slike).nego problem nastaje s time sto sam izgubio surround zvuk.u windowsima mi noramlno radi sustav ,a u filmu mi radi samo stereo.audigy 2zs kartica i gigaworks s750 zvucnici

zna li mozda autor ove teme rijesenje problema?

chromadef ned 12.2.2012 10:31
Blue2 kaže...

napravio sam ovaj tutorial i razlika u slici se primjeti.pogotovo u tamnim djelovima(nema vise grizaste slike).nego problem nastaje s time sto sam izgubio surround zvuk.u windowsima mi noramlno radi sustav ,a u filmu mi radi samo stereo.audigy 2zs kartica i gigaworks s750 zvucnici

zna li mozda autor ove teme rijesenje problema?

Daj malo vise informacija. U kojem je formatu zvuk, koji tocno surround itd.

Blue2 ned 12.2.2012 12:25

hvala sto si se javio da pomognes.problem je bio sto je sve formate citao kao stereo,ali sam u opcijama od mpc  pod filters  nasao opciju dts decoder u kojem namjestas opcije za ac3 i dts format.kada je autor ove teme toliko opsirno opisao cijeli tutorial namjestanja codeca mogao se pozabaviti jos koji trenutak sa namjestanjem zvuka jer za laike(kao sto sam ja) nije bas lagano rijesiti taj problem

RePlaY ned 12.2.2012 14:13

I ja sam primjetio mali problem sa zvukom.

Gledam na plazmi i sa nje mi ide zvuk na liniju (običnu 2.0) i na nekim filmovima zvuk mi je skroz tih i bas slab, kao da mi ide 5.1 na stereo zvučnike.

Mislim da ovosi od kojeg je formata zvuk. Zna neko kako to rješit?

sebnov sri 16.5.2012 20:18

Pozdrav!!!
dali ce mi na ovoj konfi madvr raditi bez problema
Proc: Intel pentium E5300 2,60 ghz Dual core

Graf : ati radeon hd 4650 1gb DDR2
               Ram :   2 gb