Titlovi [TUTORIAL]

vidim na forumu da se dosta otvaraju teme titlovi, kako namjestiti titlove itd.
da neduljim
KAKO GLEDATI FILM S TITLOVIMA NA RACUNALU
vrlo jednostavno, skinete titl s interneta da te mu isti naziv kao i filmu
na primjer: inception.avi i inception.srt (vazno:moraju biti u istoj mapi) i samo pokrenete film preko wmp ili preko cega vec gledate.
Da ne citiram sve, nastavka može biti i .srt i .sub, to navedi gore.

da neduljim
na primjer: inception.avi i inception.srt (vazno:moraju biti u istoj mapi) i samo pokrenete film preko wmp ili preko cega vec gledate.
eo ga uredio sam, ali srt je najcesci pa sam njega odabrao

Ala smo se nabrijali turotialima o titlovima!

a jbg bas sam trazio dali je netko napravio vec da nebudu dva i nisam naso.
btw s tvog tuta nisam nista pokupio da nebi bilo da sam kopirao i bzv otvaroao jos jednu temu

btw s tvog tuta nisam nista pokupio da nebi bilo da sam kopirao i bzv otvaroao jos jednu temu
Ma de nema sikiracije,moj tuts je kako zaljepiti,a tvoj je prava wikipedija o titlovima!
....E sada ako netko otvori temu u kojoj se u naslovu spomije rijec TITL..........J...t cu mu sve po spisku!

da neduljim
moze bit i .ssa i .ass i jako puno drugih
------------------------------
najbolji program nije subtitle workshop
odnosno ovisi za sta vam treba
za nest jednostavno poput uređovanja vremena i ispravljanje gresaka bolji i jednostavniji je subtitle edit
a za kompliciranije stvari poput stiliziranja i ubacivanja objekata u titlove (ass) najbolji je Aegisub
tutorial za titlove bi trebao bit potpuniji jer postoje drugi formati osim .avi
kao mkv. koji je najnapredniji format i postaje sve popularniji
u njega se mogu ubaciti titlovi pomocu mkv merge tako da netrebate imat 2 file-a
i u nejga se mogu stavljat dodaci kao fontovi ako hocete na vasi titlovi izgledaju malo bolje
ima tu jos puno stvari za nadodat

Ma de nema sikiracije,moj tuts je kako zaljepiti,a tvoj je prava wikipedija o titlovima!
haha hvala, a sta ces nemogu gledati filmove bez titlova, onda sam se morao potrudit da nadjem odredjena rjesenja.
---------------------------------------------------------------
znam da ih ima mnogo ali ja sam uzeo osnove i objasnio sam za avi jer sam vidio da vecinom na forumu za njega pitaju.
meni je najboji subtitle workshop jer je najjednostavniji, netrebas nis posebno znat da radis s njim.
i moglo bi se jos nadodat al sam zato reko ako nekog nesto zanima neka pita pa odgovor mozemo nadodat i u prvi post.

haha hvala, a sta ces nemogu gledati filmove bez titlova, onda sam se morao potrudit da nadjem odredjena rjesenja.
znam da ih ima mnogo ali ja sam uzeo osnove i objasnio sam za avi jer sam vidio da vecinom na forumu za njega pitaju.
meni je najboji subtitle workshop jer je najjednostavniji, netrebas nis posebno znat da radis s njim.
i moglo bi se jos nadodat al sam zato reko ako nekog nesto zanima neka pita pa odgovor mozemo nadodat i u prvi post.
Ok care,ako toliko toga znas o titlovima,hajd molim te probaj rijesiti ovu misteriju jos ju nisam rijesio.
Molim te procitaj sve postove.
Takoder,surfajuci po netu,nevjerovatno puno ljudi ima isti problem!

ok nema problema skupit ce se informacija
samo da napomenem ja nisam valjda vec godinu dana koristio .srt titlove ili .sub
nego samo .ass ili .ssa
ovo plavo oznaceno su .ssa titlovi,a .ass su jos mocniji i sa njima skoro pa da je moguce radit na razini video editinga

cekaj ti si przio tako sto si stavio isti naziv filma i titla, ako si tako przio, probaj s programom convertxtodvd, imas u prvom postu objasnjeno kako, ako tako neuspije onda probaj s avi REcomp-om zaljepit titl u film ako to ne uspije javi pa cu vidjet sta bi mogao biti problem

Lol kolko tema za titlove :
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tutorial-subtitle-edit-uredivanje-titlova/63517.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tuts-kako-zaljepiti-titl-film/89094.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/software-video-obradu-pitanjaodgovori/61933.aspx
Već ima puno tema o tome, pa LOCK !
vidim na forumu da se dosta otvaraju teme titlovi, kako namjestiti titlove itd. pa sam odlucio napravit jedan kratki vodic kako gledati film s titlovima.
da neduljim
na primjer: inception.avi i inception.srt ili .sub (vazno:moraju biti u istoj mapi) i samo pokrenete film preko wmp ili preko cega vec gledate.
drugi nacin je da skinete gom player(po meni najbolji) i kliknete desnim klikom na prozor od gom playera, zatim odaberete subtitle pa subtitle explorer, onda ce vam se otvorit novi prozor u kojem odaberete open i otvorite file od titlova i to je to.
KAKO PODESITI TITLOVE
Najbolji program za to je subtitle workshop, u njemu mozete podesit, izmijenit, ili nadodat titlove, te podesiti sinkronizaciju titlova.
KAKO SPRZIT FILM S TITLOVIMA I KAKO GA GLEDATI NA DVD
ConvertXtoDVD-je najbolji po tom pitanju.
software koji spaja film i titlove no ne ljepi nego se nudi mogucnost odabira oces prikazat il ne.
sad kako to zaprzit, skinete navedeni program, instalirate te ga otvorite
sad ideite na file--add video file-- odaberete film koji zelite sprziti--kad ste to napravili onda klikne te desni klik na subtitles i odaberete file koji ima zavrsetak .srt( tj. odaberete titl) i stisnete convert.
to ce trajati oko sat vremena(zavisi o velicini filma) zatim ce vas trazit da ubacite dvd da se sprzi, nako sto ga sprzi ubacite dvd u
dvd- player i odaberete hrv titlove i uzivate.
AKO ZELITE GLEDATI FILM PREKO USB NA RECIVERU
Onda film s nekim programom pretvorite u mpeg2(osim ako vam resiver ne podrzava neki drugi format) i s programom avi REcomp zaljepite titlove na film. I jednostavno ga prebacite na usb(ili hdd koji ima usb prikljucak) i spojite u resiver i gledate.
ako vas jos nesto zanima samo pitajte i svake kritike su dobro dosle