Audio i video alati

Kako namjestiti 5.1 u winampu

bubi_vw sub 11.10.2008 11:42

koristim winamp 5.541 i nemogu si namjestit 5.1zvuk tj da mi svira preko svih 5 satelita.

uglavnom zvucnici su logitech x-530 i samo mi sviraju centralni,prednji i subwoofer a nist preko zadnjih

i igrama koje koriste 5.1 rade, a winampu ne

probo sam skidat neke dodatke za 5.1 ali nist se nedogađa

ak neko zna kako se to namjesti bio bi zahvalan da mi kaze

winsi vista ultimate sp1

ploca gigabyte p31-ds3l sa realtekom hd cipom

ostalo c2d e7200,2gb rama,8800gt,2x250gb hdd.chiftec 450w

na staroj ploci asrockovoj je sve radilo, kolko sam skuzio da je ona imala neku 5.1 ''emulaciju'' zvuka mislim da se zvao xear (sad ili čip, ili program nisam siguran)

unaprijed hvala

Verbatim sub 11.10.2008 18:32

SRS Audio Sandbox
SRS Circle Surround II® - creates multichannel surround sound from any audio source, including mono and stereo, when played over a 5.1 or 6.1 speaker playback system

http://www.srs-store.com/store-plugins/mall/sas-plugin.asp

Ili pokušaj preko Realteka-a

Osobno koristim SRS i Foobar.

Verbatim sub 11.10.2008 21:30
bubi_vw kaže...

probat cu foobar

ja ni nemam 5.1 pjesmu nego samo zelim da mi svira preko svih zvucnika!

Nemoraš imati bilo kakav zvuk u 5.1 formatu.
Pročitaj još jednom moj prethodni post i pregledaj slike.
BugSU sub 11.10.2008 21:59
pinkskin kaže...

Moraš imat 5.1 pjesmu.

kako si lupio svaka ti cast :D

5.1 u winampu ..tesko...
Ja imam 5.1 vise od 5godina i drndao sam se sa winampom oduvek...i bilo je malo uspeha

1) pre je bio Winamp Souround edition imao sam ga i tamo je radilo 5.1 posle kad sam na netu trazio nisam ga nasao nzm dal ga i dalje "prave"
2) bilo je pre (nzm dal ima sada) nekih pluginova za 5.1 i oni su (barem meni) nekad radili nekad ne...
3) najbolja solucija da promenis player :D

Ja sam od winampa digo ruke ,koristim WindovsMediaClasic Player i u njemu radi 5.1,Foobar ...i pre koju nedelju sam skinuo AIMP (jakooo dobar program) al nisam probao dal radi 5.1 jer slusam muziku trenutno preko slusalica...

Kao sto kazu ,proveri u realtekovom programu dal su ti svih 6zvucnika upaljeni tj aktivni ....u svakom slucaju probaj neke druge programe... 
thp sub 11.10.2008 23:04
Svinja kaže...

Options->preferences->plugins->output->odaberi direct sound

naravno moraš imat u postavkama zvučne kartice namješteno 5.1 ako već nije

i nisam siguran al mislim da moraš restartat winamp

Ovo je super odgovor, i ako ti je zvučna namještena na 5.1 zvuk (znači ako ti preko ostalog radi 5.1 zvuk) winamp će ti puštat mp3 preko svih zvučnika. Kod Vista ovaj problem se nemože tako riješit. Jer zbog nedostatka HAL-a, directsound na visti se softverski odrađuje (i dalje postoji ali je na soft. razini) EAX se ne koristi. Što znači na visti moraš pod opcijama uključiti speaker fill pod speakers properties - > enhacements-> speaker fill on. Ali nažalost to će ti na stražnjim zvučnicima davati "karaoke zvuk". Nažalost za realtekove zvučne ne postoji direktno riješenje - nego sva zahtjeva neki gubitak zvuka. Osobno ja sam svoje riješio na slijedeći način. Zvučna mi pušta 5.1 zvuk, sandbox me živcira tako da njega ne koristim, nego sam uzeo lopova, i na prednji izlaz spojio i prednje i stražnje zvucnike, dok sub i centralni puštaju se normalno kroz zasebne izlaze. 5.1 mi nije bitan zbog igrica ili nečeg sličnog nego čisto da mogu pustit si pjesmu i uživati u njoj kako sam uživao i u XP-u.

Znači možeš okrivit Microsoft jer je imao ludu ideju koju je sjebo. Jedine zvučne koje imaju soft. riješenje su Audigy i one sviraju normalno na svim zvučnicima u visti.

bubi_vw ned 12.10.2008 00:02

@thp lega svaka cast za objasnjenje stavio sam speaker fill on i ima nekakav cudniji zvuk na zadnjima bas karaoke

taj lopov sam i ja mislio kupit, ali lik u trgovini kad sam ga htio kupit reko mi da bi si mogo nest zeznit sa izlazom na ploci kao spalit (taj izlaz na kojem bi koristio taj lopov da bi mogo strgat i zvucnike i taj konektor(izlaz),ako me kuzite na sto mislim)-> jel to istina?

i koju da koristim alternativu winampu?

i imam namjesteno na 2 mjesta 5.1 u panelu i realteku hd pokraj sata

thp ned 12.10.2008 00:22

Hm, gledaj jednu stvar, svakako ne bi bilo dobro stavljati lopova i onda preko njega spajati neke mrcine - jer nece biti dovoljno snage sa zvucne.  Ali ja spajam PC speakere koji imaju svoje pojačalo - tako da sve to zajedno već radi dobro mjesecima. Imam Logitech X540 i realtek HD (880) zvucnu. A sto se tice zvuka sa bilo kojim programom na visti neces naci zvuk kao sto je bio na xp-u. Mozda da jedino kupis neku bolju adigy zvucnu :)