Audio i video alati

Kako izraditi temu za mobitel

dadododo sri 5.8.2009 00:12
jurluk kaže...
F1-IVO kaže...

Probaj sa ovim.

jel koristio netko navedeni program? vidim da je datoteka za download velika 13 mb, a svi znate da sam na dial-upu, pa me zanima, dal da se žrtvujem il ne?

ako zelis praviti teme onda je to program za  tebe pa ti sam vidi dal ti se isplati taj program

leo_819 sri 5.8.2009 05:04

odličan program, za izradu super-mega-uber cool tema ce ti trebati i photoshop, a ako se ne želiš i s time zezati samo inportaš neku drugu temu za taj mob i sve ce ti biti sređeno samo promjenis slike.

Lazarus Long pon 17.8.2009 03:46

Sve u vezi sa vezom :)

Ovo je oficijalni program za to,iz padajuceg izbornika programa izaberes tvoj mobilni i cepas. Nudi se mogucnost prerad vec postojecih tema. Ja za pocetak preporucam upravo preradu neke "fabricke" teme tek da vidis kako je tema struktuirana.

Ne koristi GIF i JPG vec PNG8 ili PNG24. GIF-ove samo za animirani wallpaper i nista vise

Tutorijale i sve ostalo na

http://developer.sonyericsson.com/site/global/docstools/multimedia/p_multimedia.jsp

Ako baratas sa Photoshopom,unutar paket je i komponenta/program nazvan "Adobe Device Central" pa mozes "ispitati" kako ce izgledati tema pod,recimo,dnevnim svetlom i tako dalje.

Lazarus Long pon 17.8.2009 03:51
ProboY kaže...

imam problem od kad radim temu s tim programom nece radit (tema oštečena)... a sve normalno napravljeno... mob se w910i

Izgleda koristis prevelike graficke fajlove. Izbegavaj koristiti JPG vec koristi PNG fajlove. Pokreni Photoshop ,otvori ili nacrtaj sliku veliku 240x320 px (ili koliki je vec tvoj ekran) lupi Ctrl+Shift+Alt+S (save for web&devices) i odaberi PNG8 ili PNG24.

Gledaj dole levo kolika ce biti slika u kb i sejvaj. Ovde manje je vise.

Ponekad u zavisnosti od slike sasvim lepo dode PNG8 ("ciste"boje/vektorska grafika) a ponekad PNG24 (gradacija slike,odnosno fini prelazi)

ProboY pon 17.8.2009 16:28

probal sam al nece... sve slike su u PNG fajlu. reza je 240x320px. probal sam prije an k800i isto nije htjelo. ali radil sam prije teme s drugim programom kojeg sad vise ne mogu naci i delala je svaka tema