Audio i video alati

GOM Player+K-Lite Mega Codec Pack 4.17

rambox čet 9.10.2008 16:36

Tesko je ovak reci kaj je ali probaj ovu kombinaciju, prvo  deinstaliraj gomplayer i taj Codecpack i onda stavi FFdshow i Media Player Clasic Home Cinema i to je to mozes gledat kaj hoces bez problema a neces ni znat da radi a mislim na resurse koje trosi ta kombinacija a ak koristis windows media player on ce otvarat sve jasno uz pomoc FFdshow-a, Gomplayer zna zderati resurse bezveze dok ova kombinacija radi a uopce se ne osijeti  ja sam to kod sebe isprobao  i!!!Cool

Rain Man čet 9.10.2008 20:04

Ne moze ffdshow biti sranje, moze samo biti da ti ne znas njime radit.

Moja preporuka je gom player, ffdshow i Media player classic homecinema. Prvo probaj pokrenut samo s gom playerom, tad ubaci ffdshow u cijelu pricu. Ako i dalje ne radi onda ti je taj video u banani.

pinkskin čet 9.10.2008 21:02
Rain Man kaže...

Ne moze ffdshow biti sranje, moze samo biti da ti ne znas njime radit.

Može može. puno nepotrebnih sranja i 3 do 4 codeca za istu stvar. Znam ga ja narihtat ali ga izbjegavam. Bilo bi super da daju codece koji rade najbolje a ne nabacat sve pa si ti odaberi.

I meni isto tako se desi greška kad pokušavam gledat DVD u njemu (u GOM playeru), zato koristim Power DVD, nije mi jasno zašt ti se nesviđa jednostavn je (meni je dobar jer mi daljinski od TV kartice radi na njemu).

Probaj neki drugi DVD player pa nađi koji ti se sviđa.
rambox čet 9.10.2008 21:06

FFdshow je odlican samo ga treba znati iskoristiti, problemi se dogadjaju kad ljudi instaliraju razno razne Codecpack-ove i samostalne kodeke pa se oni medjusobno pomlatiju pa tu nastaju problemi ili se problemi dogadjaju zbog lose deinstalacije codeca a i svega ostalog sa Xp-ovim umobolnim add or remov programom zato es instalira Revo Uninstaler koji ukloni sve kaj  treba  i  svo smece koje proglami ostavljaju.  Kad se koristi samo ffdshow onda problema nema a Media Player Clasic home Cinema otvara sve i flash i to je to samo ima malih problema sa reprodukcijom H264 no tu uskace ffdshow, ja ffdshow koristim od kad postoji i nikad problema s njim sve funkcionira osim nekih neispravnih i cudnih videa koje nije uspio otvoriti a to je bilo samo kod mene dva puta i to je to poanta je u tome da treba samo instalirat ffdshow i nikakve druge codece!!!Cool

pinkskin čet 9.10.2008 21:12

Meni je najbolji K-lite Mega codec pack 3.53 jer sadrži posebne codece za razne tipove videa, dok noviji sve gura ffdshow koj neradi tako dobro kao posebni codeci.

Što se tiče ffdshowa, cyberlink mpeg i COREAVC puno bolje bar meni obavljaju posao od ffdshowa.

Rain Man čet 9.10.2008 23:30

ffdshow nije codec pack. Nema on sta dizat razne kodeke. Po defaultu se digne dekoder za video i audio i to je to. Ako ti se dize jos nesto, onda imas neku zavrzlamu na kompu. Ja koristim ffdshow vec godinama. Trenutno imam samo ffdshow i coreavc na kompu uz gom player, MPC HC i powerdvd za gledanje dvd-a. U 3 ili 4 godine ni jednom nisam naisao na "normalan" video a da se nije otvarao. Oni codec packovi instaliraju na tone raznog smeca, i tu se zna javit mogucnost da se nesto ne slaze.

Rain Man pet 10.10.2008 15:15

Skidas prvi ffdshow s one stranice. U video dekoderu dobro je ukljucit postprocessing. U gomplayeru imas opciju pod filterima "enable quick play mode" cime gasis interne filtere pa sve dekodira ffdshow. Ostavi to iskljuceno osim u slucaju da gom neki video dobro ne dekodira. S tim postavkama ja gledam vec par godina video i gledam ga bome dosta. Jos s ni jednim formatom nije bilo problema ukoliko je sam video file dobar.

Dobro je napomenuti ukoliko imas vise dekodera na kompu (PowerDVD, nero, tv kartice...), da se znaju pomijesati prioriteti, pokolju se dekoderi i imas problema s gledanjem videa. Ukoliko moras imat neke trece dekodere instalirane u gom playeru se naprave prioriteti pod filter / advanced settings.

CoreAVC skines ukoliko gledas HD video, mkv container, x264, itd. CoreAVC nije besplatan. Isto se napravi prioritet gledanja x264 sadrzaja bilo u gom ili MPC-u, pa mkv otvaras s coreavc-om preko gom playera ili media player classic-a.

Ja sam gledao s raznim verzijama ffdshowa, 32bit, 64bit, na visti i XP-u i nikad nisam naisao na video koji je normalno kodiran a da se nije otvarao.