cobraIX sub 25.2.2012 20:45

Pozz, 

otvorio sam ovu temu zbog toga sto bih volio nauciti raditi u cubaseu a mislim da nisam jedini. Tako bih volio da oni koji vec znaju raditi u njemu ili znaju neke dobre tutoriali za ovaj program neka stavljaju u ovu temu.

Tionio sub 25.2.2012 20:51
cobraIX kaže...

Pozz, 

otvorio sam ovu temu zbog toga sto bih volio nauciti raditi u cubaseu a mislim da nisam jedini. Tako bih volio da oni koji vec znaju raditi u njemu ili znaju neke dobre tutoriali za ovaj program neka stavljaju u ovu temu.

pitaj sta te konkretno zanima?

evo ovo je meni u pocetku bilo malo nejasno..pa ako si nov mislim da ce ti koristiti..

dakle cubase je program u kojem možeš zapisivati sto si odsvirao (najcesce MIDI klavijaturom) i to sto si odsvirao mozes odsvirati zvukovima iz nekog modula ako imas ili iz samog sinta..medjutim, ono sto je meni fora kod spajanja MIDI klavijature sa kompom je ta da mozes vuci zvukove sa sound bankova koje imas na kompu..jedna od najpoznatijih, koje i ja koristim su NATIV INSTRUMENTS KOMPLETE....dakle, preko 200gb samo sampleova, koji zvuci tako dobro, da uopce ne skuzit da je to radjeno MIDI...zvuci STUDIJSKI jer i sami sampleovi su snimani u studiju...

ono sto ce te vjerovatno kocit u tome da radis sa Sound Bankama je ta da moras imat malo bolju zvucnu karticu, dakle intergrirana kartica ne dolazi u  obzir jer ces imat latencije i krcit ce...dakle, trebas imat neku malo bolju zvucnu...ja koristim aureon 7.1 universe...nisam bas zadovoljan sa latencijom, al moze se normalno raditi...kad smanjim latenciju pocne malo (al samo pri velikim kolicinama zvukova) krcati, a ako povecam latenciju onda mi zvuk kasni..tako da...trebalo bi uzet malo bolju karticu u svakom slucaju :)

neznam kakav MIDI interface imas? jel to neki sintic sa USB-om il nes slicno?

EDIT: i koliko vidim, u tvom opisu kompa, neces moc radit sa sound bankovima, sta je prava steta..

ja koristim 4gb ddr3, 4-jezgreni proc, 64-bitni windows, bolju zvucnu..i opet mi pofali ram memorije..i dolazi mi latencija zbog zvucne..tako da...

jedino sta ti ostaje je da spojit sintic sa kompom preko midija, il USB-a ovisi sta imas na sintu....i sve zvukove koje sviras vuces iz sinta il eventualno iz nekog modula...
(npr. ja imam ovaj) i prašiš...

dakle snimas u slojevima...igras se sa ritmom, melodijama..sve skupa ti svira..i to je to..

nije komplicirano :)

cobraIX sub 25.2.2012 20:56

Imam pet profesionalnih sintova (jedan od njih je aranzer) oni na sebi imaju midi izlaze tako da mislim da bi ih mogao spojiti sa kompom. Koju muzicku kartu ti meni preporucujes i sta mi jos treba da bi sint mogao spojiti sa kompom? Samo da napomenem, imam i mixetu pa dali se i ona moze kombinirati sa svim ovim ? Pozz  

Tionio sub 25.2.2012 21:01
cobraIX kaže...

Imam pet profesionalnih sintova (jedan od njih je aranzer) oni na sebi imaju midi izlaze tako da mislim da bi ih mogao spojiti sa kompom. Koju muzicku kartu ti meni preporucujes i sta mi jos treba da bi sint mogao spojiti sa kompom? Samo da napomenem, imam i mixetu pa dali se i ona moze kombinirati sa svim ovim ? Pozz  

kakvu miksetu? ako je mikseta u kojoju spajas mikrofone, gitare, i sve na audio konektora, onda ti ta mikseta ne treba uopce..jer ovdje se radi o MIDI, dakle DIGITALIJI!

nije bitno kakve sintove imas...znaci, sa svakim sintom ces dobit isto...bitno je od kud ces vuci zvukove..ti mozes recimo zvuk bubnja vuc iz jednog sinta, bass iz drugog, klavijaturu iz treceg..i tako, kombiniras kako ti pase...dakle, ako nemas USB...trebat ce ti MIDI kartica

napisao sam ti gore u EDIT-u, da ti je komp nazalost banana ako ces ga koristit za sound bankove

mozes ga spojit sa ovom karticom i sintom i prašit u cubaseu, a zvukove naravno vuc iz sintova

EDIT: za spajanje MIDI sintica i kompa, moze posluzit i intergrirana zvucna ako na njoj imas MIDI konektor? pogledaj malo?

Tionio sub 25.2.2012 21:33

ta mikseta nema veze sa midijem, to iskljuci! :) (OSIM AKO NE MISLIS SNIMAT GITARE, VOKALE I OSTALO..al opet je glupo imat miksetu, jer takve stvari snimaš sloj po sloj..dakle, najprije snimis jedan vokal, pa drugi, pa gitaru, pa nesto rrece i tako to..)

a gle..za cubase ti mozes koristiti i ATARI, sto se toga tice! :)
al ako zelis vuci zvukove sa kompa, onda moras instalirat sound banke i imat bolji komp..evo recimo, pogledaj ovaj SS dakle ovdje je LOAD-an bubanj, bass i klavijature...sve skupa čini oko 700mb koje program mora pohranit u ram memoriju,  jer ju on odsvira u trenutku kad ti stisnes tipku na sintu..FENOMENALNO :)
i sad, recimo, program sa 3 sounda upaljenih, koristi preko gigabajt radne memorije, kao sto vidis lijevo u taskmanageru..

i zbog toga ti treba što više rama i 64-bitni windowsi...i po mogucnosti sto jaci proceosr..naravno, daj si mogucnost da radit u cubaseu petici...jer trojka je vec dosta zastarjela..iako se i u njoj da napravit dosta :))

i onda, ako imas dobru karticu, na kraju mozes ubost gitaru u komp i upalit guitar rig, pa odsvirat nesto sa gitarom...koja ce bit efektirana guitar rigom...a sve te soundove moras u opcijama CUBASE-a intergrirat sa cubaseom...tako da cubase bude maticna ploca ostalim komponentama (pritom mislim na sound bankove)

EDIT: da moras kupit tu karticu da spojis sint sa kompom..to je ko nekakav adapter, MIDI to USB

cobraIX ned 26.2.2012 09:44

Hvala puno. Znaci bolji je cubase 5 od sx3? Ako mozda znas neke dobre tutoriale na yt postavi, mislim da nisam jedini koji bi volio ovo da nauci, ja sam sad totalni pocetnik u cubaseu (radio sam u audacity i fl studio al mislim da to nema veze sa cubaseom). Znaci treba mi tutorial kako poceti od pocetka. I hvala jos jednom na pomoci {#}