Bart ned 8.2.2009 17:04

Ovako, zanima me dali postoji neki program ili nešto slično (osim raznih DJ programa i tome sličnome) gdje se može iz pjesme odvajati melodija i vocal, znači recimo da iz neke pjesme se makne vocalni dio i ostane samo muzika/melodija, i obrnuto ?

dado16 ned 8.2.2009 17:10

a ima nest slicno...ako hoces samo da se cuje vokal mislim glas pjevaca a muzika ne. onda preko limewire trazi npr basshunter all i ever wanted ACAPELLA.....a ako hoces samo muziku bez vokala onda si skini plugin za winamp Analogx vocal remover

i_rambo_plache ned 8.2.2009 17:31

Ne postoji takav program!

Štogod ljudi rekli da su čuli, da se možda može nije istina! Takav program ne postoji niti će postojati, bar dok ima .mp3 formata...

Automatski računalo ne može raspoznati vokal od glazbe, ručno bi možda bilo neke šanse, ali trebao bi biti stručnjak sa najstručnijim programima.

Ergo, takav program ne postoji.

Prije otprilike pola godine sam čuo za, još zasad nepopularni format, .mt9 koji snima instrumente na različitim kanalima i ima opciju stišavanja, npr. instrumenata a da glas ostane. Ali kao što rekoh to je još nepopularno i ima svega par pjesama prek .mt9 formata.

Wikipedija o MT9