Povezivanje na Internet

TP LINK MR6400 problem sa spajanjem

cod__kiLL3r pet 16.11.2018 16:30

Pozdrav imam problem sa spajanjem na TP link mr6400

 

Naime uzeo sam taj router i imam tele 2 karticu te tarifu pokućni internet.

Problem je naime kada se pokušavam spojiti android ili playstation uređajem na taj router pokaziva na njima da nema uploada dok je download u redu.

PC radi bez problema, kada tu istu tele2 karticu stavim u neki drugi android uređaj i uključim hotspot radi normalno i Down i UP, kada stavim t-com karticu u router radi normalno i download i Upload.

Dakle jedino ne radi kad stavim tele2 karticu u taj router. Molim vas pomoć pokušao sam ga i vraćati na tvorničke postavke i mijenjao postavke unutar routera. Više stvarno neznam što da radim. :(

 

ihush pet 16.11.2018 17:10

opis je besmislen.. ponovi 'normalno' što želiš, negdje si napravio grešku (jer ako modem radi tad je drugi sim sporedan za ovakvo ponašanje.. postavke pristupnog servera, vip-tcom-tele.. za dns itd..)

cod__kiLL3r pet 16.11.2018 19:07

Dakle na PC-U sve normalno radi. kad se spojim sa mobitelom ili playstationom ne radi mi upload. (dok je tele2 kartica unutar modema)

ukoliko stavim karticu nekog drugog providera (t-com ili vip)  radi sve normalno i na mobitelu i na playstationu i na pcu.

 

 

 

 

 

ihush pet 16.11.2018 23:36

-i bez sim kartice se uređaji jednako spajaju wlan/lan-om na router (modem).. promjena sim-a je samo stvar linije-internet, ne postavke modema (jer radi.. s drugim simom), tad je jedino objašnjenje da negdje radiš grešku-previd.. ali ništa što bi se logikom/dodukcijom dalo zaključiti.

-ponovi, negdje je 'banalan' propust...

 

kako se spoji jedna uređaj, jednako mora moći i drugi

ako je razlika samo sim, tad je to besmisleno .. tj ako imaš neku ručnu-fixnu postavku kao ip/dhcp dns, gateway.. postavi na automatiku (default) .. ili ispravi. Ručne postavke moraš ručno prilagoditi-promijeniti, jer nisu automatika.. sve ostalo ''ne može biti'' (po opisu..).

cod__kiLL3r sub 17.11.2018 18:48

pozdrav

 

sve sam stavio na default, testirao i neće zatim vratio uređaj na tvorničke postavke ponovno testirao ponovno neće, stvarno ne vidim i ne razumijem u čemu bi mogao biti problem.

pogotovo zato jer na PC-u radi sasvim normalno.

Speed test na PC-u D-25 U-18 Ping 34

Speedtest na mobitelu D 22 U-0 Ping 33

Speedtest na playstationu D24 U-0

ifo sri 18.9.2019 20:48

Imam identičan problem. Na tele2 kartici (pokućni internet) upload ne radi kada je na 4G signalu, a kada je na 3G radi bez problema. Sa A1 (VIP) karticom radi sve bez problema.

E sad, prvo sam prijavio problem u tele2 i dali su mi novu SIM karticu ali to nije riješilo problem, upload i dalje na nuli na 4G signalu. Router je pod garancijom i odem ga reklamirati te dobijem novi,

stavim novu karticu u novi router i gle čuda - radi sve bez problema. Ali ne dugo, 10ak dana i opet isti problem, 4G upload ne radi, 3G radi. Tele2 kartica u nekom drugom routeru uredno radi, Tp link s nekom drugom karticom (A1) uredno radi. Izgleda da nisu kopatibilni pa cu mijenjati ili router ili providera.

vuleslash pet 20.9.2019 21:38

Pozdrav,

 

kupio sam jučer tp-linkov TL-MR6400 i umetnuo tele2 sim sa bezbroj gb tarifom. Isti problem kao kod svih. Na laptopu radi sve bez problema, bilo da je spojeno preko lan kabla ili bežično. Na mobitelu se spoji preko wifi, ali aplikacije ne rade, vječno se loadaju, dok surfanje preko browsera radi normalno. Također pokazuje da je upload 0. Nikako nisam uspio naći rješenje, slučajno sam naišao na ovu temu i vidio da se proba prebacit sa 4G na 3G u postavkama routera i probao sam to i sada radi normalno sve na mobitelu. Znači problem je sa dotičnim routerom i tele2 simicom? Jel uspio neko omogućit da radi i 4G na mobitelu? Šteta, jer brzine na 4G su između 60 i 70 mbps download, a sada je pišljivih 10 mbps na 3G. Preporuka? Zamijeniti router ili je netko našao rješenje? Lp

vuleslash sub 21.9.2019 20:52

Ovako ljudi,

 

uspio sam riješiti problem tako da se sa 4G preferred prebaci na 3G only pod 'network mode' u postavkama routera, te se zatim opet vrati na 4G preferred. I nakon toga radi 4G normalno na mobitelu kad je spojem preko shareanog wifija na router. Kod promjena moda sa 4G na 3G pa opet na 4G se svaki put odspojim s mobom sa wifija i spojim opet na istu mrežu tako da mob registrira da se dogodila promjena. I to je to. Sada sve radi normalno i na laptopu i na mobitelu preko wifija. Svaki put kada se resetira router se problem ponovo pojavi, ali ako se drži stalno upaljenim sve bude u redu. No i ako se resetira, opet se mod treba izprebacivat između 3G i 4G i onda opet proradi. U mom slučaju je to rješenje, nadam se da će i nekom od vas također poslužiti. Lp