PC igre

Dolphin Wii Emulator Tutoiral

hrvatskafarkasevec pet 15.1.2010 04:27

Dolphin Wii Emulator je emulator koji emulira wii i gamecube igre

 

ima vise verzija tog emulatora

ovdje na njihovoj stranici i forumu imate vise verzija za download

ne rade sve verzije isto na mojem pc-u najbolje radi r3661 dok najnovija mi

sporo radi ali ima ljepsu grafiku pa bi bilo bolje da se proba prvo sa 3661

 

nakon downloada ekstraktate filove u neki folder (il ce on to sam automatski) 

 

to bi trebalo ovako izgledat

 zatim pokrenete Dolphin.exe

 

 

prije pokretanja bilo kakve igre potrebno ga je iskonfigurirati da se dobije koji fps

obavezno stavit enable dual core a i ostalo nebi bilo na odmet

 

pod path odaberemo folder gdje su spremljene VASE igre

 

 e sad pod plugins-e VAZNO JE DA STAVITE OPENGL,a ne dx odemo na configuration opengl plugina i sad stavit postavke ovisno o snazi vaseg pc-a najvecu vaznost ima cpu 

znaci da je barem dualcore i cim veca frekvencija

ja imam sve na najslabije,naravno

 

 

sada konfiguracija kontrola,ja sam igro na tikovnici i misu malo je zeznuto no za prvu ruku je ok 

bitno je da je nunchuck aktiviran jer vecina igara ga zahtjeva pa nece radit bez toga 

dolje mozete namjestit kontrole kako vama pase 

inace gumb "A" na wii kontroleru je tipka "A" na tipkovnici isto tako i gumb "B",a krecete se sa numpadom 

 

to je to mozete pokrenut igru 

ja sam igro silent hill shattered memories i skroz ok ide igra meni ide na 30fpsa tak da nije nesto zahtjvna

no sve ovisi o igri i naravno vasoj konfi

evo moj ss

 

 

da bi saznali kako koja igra radi pretrazite na njihovom forumu 

 

http://forums.dolphin-emu.com/

 

molim bez pitanja od kuda skinuti igru i takve stvari 

KORISTITE VLASTIT BACKUP  i nemojte takve stvari pitat ni na njihovom forumu 

Lasta čet 11.3.2010 13:32
Game_Fan kaže...

Danas sam isprobao ovaj emulato i ocarao mr, pa bih vas pitao gdje se u sloveniji moze nabaviti Wii Mote jer je sa misem pretesko igrati neke igre. Hvala

Na ebayu imas dosta jeftino.

stef čet 11.3.2010 13:43

Kolko sam skužio, preko blue tooth adaptera, al nek neko potvrdi.

Mene zanima koji su hardverski zahtjevi da bi to zadovoljavajuće radilo? Kolko sam našao na netu, primarno treba imati dobar proc, grafika je više za AA i AF.

Lasta čet 11.3.2010 13:59
scenotaph kaže...

zanima me da  li se može igrat sa wiimote-om i nunchuck-om preko ovog emulatora? Da li dotični kontroleri rade na pc-u?ako da, može li se to objasnit kako? Hvala!

Moze. Ne sjecam se tocno al znam da kad sam prije koristio emulator morao sam iskljuciti "real wiimote", mislim da je bil i nunchuk jer u suprotnom nije delalo posto nemam wiimote Belji se.Narucio sam jednog (dobim i nunchuk) na ebayu al cekam ga valda skoro 2 mjeseca i jos nista Mršti se.

Zdravko ned 9.5.2010 12:38
Zdravko kaže...

S obzirom da tema postoji a i znam da ima službeni forum, ja ću ipak pitat tu.Kako ste zadovoljni sa emulatorom i jel radi New super mario Bros i Mario kart??? Samo me to zanima hvala.

 

hvala na odgovorima :)

 

U međuvremenu sam pokrenio obje igre i rade, samo što mi Super Mario ne radi perfekto za razliku od Mario Karta ali mislim da ću i to izguglat :)

 

 

XP Master kaže...
Ja sam mislio da se još ne mogu pokretati Wii igre na PC- u.

 

e pa loše si mislio :)

Axlus ned 9.5.2010 15:01
Zdravko kaže...

S obzirom da tema postoji a i znam da ima službeni forum, ja ću ipak pitat tu.Kako ste zadovoljni sa emulatorom i jel radi New super mario Bros i Mario kart??? Samo me to zanima hvala.

Igre rade vrlo dobro bez problema. Samo je potrebno postaviti dobro postavke. BTW: ako imate nešto lošije računalo, frame rate će vam biti niski, bezobzira na to što je to Wii igra.

Axlus ned 9.5.2010 15:05

 e sad pod plugins-e VAZNO JE DA STAVITE OPENGL,a ne dx

 

 

U krivu si, OpenGl nije tako važan, tj. Direct3D9 je plugin koji pokreće igre pomoću brzine vašeg procesora ili Grafičke Kartice, meni igre rade mnogo brže na Direct3D9 i imaju mnogo manje bugova nego na OpenGl-u. BTW, prve verzije OpenGl-a su se koristile na playstation-u 1.

Axlus ned 9.5.2010 17:32
SUPER :) kaže...
Axlus kaže...

Dobar dan ljudi, ja sam već profesionalac kod Dolphin emulatora. Ako itko traži pomoć, netka se javi.

Evo triba meni.jeli treba wii daljinski za emulator?

Ne treba. Otiđi pod Wimmote settings, i stavi na emulated wiimote. Također, npr. kod Super Mario Galaxy - a je potrebno staviti na emulated wiimote. Radi igre, stavi si i na Nunchuck, da možeš igrati.

 

BTW: kod nekih je igra potreban LLL plugin, umjesto HLE plugina, jer se igra nemože pokrenuti bez tog plugina. Npr, kod De Bloba. Naravno, taj plugin nije još dorađen, te kada se upali igra se događa error u kojem piše da nedostaju neki file - ovi. Ako itkoga zanima, ja imam te file - ove koje rade, pa ako itko želi, mogu mu poslati file - ove, te upute. S tim datotekama radi De Blob i druge igre, stoga tko želi te datoteke neka mi se javi.

Axlus ned 9.5.2010 17:40
Zdravko kaže...

Evo meni Super Mario proradio(ne šteka više) ali sada se desi novi problem odjednom i onda moram izaći iz igre i ponovo ju pokrenit.

 

 

Taj problem je zapravo vrlo jednostavan. Naime, kada save -aš igru, pomoću komande Save State, i kada ju ponovno load - aš, (no taj se error može dogoditi i bez komande Save State), i meni se događa da taj error da se Wiimote isključi. Kada se isključi, nemožeš više pokretati igru, tj. praktički više nemaš keaybord. Da bi riješio taj problem, ne trebaš gasiti igru, već jednostavno klikni yes , tj. da, i wiimote će ti se ponovno uključiti i sve će raditi dobro. No, ako se problem i dalje pojavljiva, u tome slučaju otiđi pod Tools, i connect Wiimote 1. Zatim koristi miš, i vidi radi li. Ako ne radi, otiđi Connect Wiimote 2... Tako ih neprestano uključivaš i kasnije isključivaš, sve dok ti neproradi. No meni radi odmah nakon što kliknem Da, pod onaj error koji si ti slikao.

Također, imao sam taj problem kod Super Mario Galaxy, (iako to i nije problem), i uspio sam ga riješiti kada označim Connect Wiimote 1 i 2. Tada sve normalno radi.

marq23 pet 11.6.2010 19:23
Axlus kaže...

Dobar dan ljudi, ja sam već profesionalac kod Dolphin emulatora. Ako itko traži pomoć, netka se javi.

bok pokušavam pokrenut super mario galaxy 2, sa emulatorom SVN R 5192 M i kad pokrenem prvo u malom prozoru javi ''wiimote 1 has been disconected by system.

Maybe this game doesn't support multi-wiimote, or maybe it is due to idle time out or other reason.

Do you want to reconnect immediatly?'' i sad imam za odabrat yes i no...ako odaberem yes opet me pita isto a ako odaberem no onda nakon kratkog loadanja javi ovo u wii prozoru:

''communications with the wii remote have been interrupted. press A without tuching the control stick on the numchuck to reconnect.''

i sad tu stoji....unaprijed da kažem da sam išo na wimote settings i u gornjem tab-u odabrao ''emulated wiimote'' a u donjem ''nunchuck'' hvala unaprijed...