Dametime pon 11.9.2023 17:06

Pozdrav trebalo bi mi racunalo da nije previse skupo..treba mi doslovno za blagajnu izdavanje racuna i to samo da je brzo ne treba ni veliki hard znaci da mi sve brzo otvara i to je to..ako moze netko sastaviti bio bih mu jako zahvalan!

ihush sri 13.9.2023 11:31
Dametime kaže...

...treba mi doslovno za blagajnu izdavanje racuna ..

 -izdavanje računa? prvo, trebaš sve, ne samo računalo, npr printer, zatim fisklaizacija-internet, zatim pos-kartice.. pri čemu je disk najsporednija stvar ili tvoj opis brzog otvaranja..

-to je software ili aplikacija, ona to radi.. i ona će te koštati, vjerojatno više od hw-a koji možeš sklepati za šaku kuna-eura.

-svaki soft ima svoje zahtjeve, npr koji-hw, koliko rama, diska, pa ekran, dimenzije-rezolucija da sve stane, kao i tipke na tipkovnici ili touchscreen.. jer nekako se time treba lako-brzo raditi pri čemu to sve može biti skuplje od računala a danas to sve može raditi i mobač ili tablet.. dok je od početka fiskalizacije upravo tablet fiskal-1 za to namjenjen s free appsom za jednostavna zanimanja..

-sve ostalo je daleko veći iznos novca..

 

-sporedno koji os, koji hw, prvo-osnovno pitanje je koji soft-apps, ona sve ostalo uvjetuje-traži, dok ćeš na kraju godine imati zaključak, porez itd.. a to svaka app za svaku djelatnost ima drugačije-slično-specifično.. i da bi bilo što znao, prvo moraš vidjeti koju ćeš app koristiti za knjigovodstvo-račune, tad ćeš od vlasnika dobiti ostale potrebne podatke i tad možeš tražiti računalo koje može biti i đabe-jeftino pa i brzo..

 

edit: ili prevedeno, kuća se gradi od temelja prema krovu, ne obrnuto.. a ti kreneš s recimo 'prozorima' :) .. pogrešan put, redosljed, uvjeti...