TomoR uto 19.3.2024 12:37
Ficho29052014 kaže...
Vidim da se apominje last epoch u zadnjih par stranica, kupio sam i odmah vratio pare. Igra ne radi, serveri im crkavaju, i na releaseu a i dan danas. Da ne spominjem da je u unity engine-u napravljena. Ovo se isplati kupiti za godinu dana ili ranije kad uloze u servere i kad proradi igra, usput ce i cijena pasti.

Za d4, puno vas pise da dodes na 100 i nemas sta raditi. Ja sam dosao do 80 u aktualnoj sezoni i nemam sta raditi. Jedino sto imas za raditi je ganjati nijansu bolje iteme ( govorimo o par posto boljem itemu ) te mozda koji uber. A to mi nije zanimljivo niti zabavno tako da sam odustao za sada.
Vidim da se trude jer zele zadrzat player base da zarade na expanziji ali tragicno je gledati koliko failaju svaki puta. Razmisljam o tome da se vratim na d3 i da se gustam.

 Last Epoch ima offline mode (jedino se treba biti online da se ulogiraš), tako da crkavanje servera i ne uzimam toliko za zlo (da, definitivno nisu računali sa tolikom priljevom igrača kao što su ga imali). Nisam kupio Last Epoch (jer nemam vremena za još jedan grind game), ali geldam streamere sa strane dok igram D3 :D

 

Ja sam u D4 unutar 2 tjedna odradio 100% sezonu. Sada se vratim jednom tjedno da u jednom run-u dobijem 200K+ u Gauntletu za nagrade koje mi i nisu bitne. Uber još nisam vidio ni jednom do sad, a vjerojatno ni neću (osim ako riješe ingame traženje grupa za Duriela).

 

Dosta ganjam D3 ove sezonu jer je po meni praktički najjača do sad (prerađeni altar, vizije kao standard u sezoni + Soul Shardovi kao tema sezone). Igram SSF i cilj mi je bio sa svakom klasom doći do GR150, pa kad sam vidio da se može, cilj sam promijenio na što više očišćenih GR150 sa svakom klasom/setom.

 

Monk sam 6/6, Wiz 5/6, Necro 5/6, DH 2/6, Crusader 1/6. S obzirom da radim, i tek sam na oko 3500 paragona možda neću uspjeti sve setove riješiti do kraja sezone. Mislim da se moram fokusirati na Barba ovaj tjedan... Treba mi oko 30 sati grind za iteme, i onda oko 30 sati po klasi za nalaženje pristojnog GR150 za "slabije" setove.

Obi Wan uto 19.3.2024 13:08
TomoR kaže...

Pa dobro, ako strpaju sav damage to crowded, blinded, frozen, ponedjeljkom, dok se spotakneš u jednu vrstu damage-a, to bi već smanjilo roll-ove i bit će lakše dobiti koliko toliko pristojan item.

 

Također, oprema defanzivne prirode (chest/pants), npr, ako im se maknu neki offensive roll-ovi bi isto mogla biti lakša za rolanje. Sumnjam da će strpati Damage reduction to close/far enemies strpati u jedan koš, vidjet ćemo.

osnovni problem je sto nema hijerarhije. drugim rijecima, mozes imati bilo kakve bilo gdje, a to se narocito vidi na oruzjima. to im je jedan od nacina kako poboljsat iteme uz pretpostavku da nisu uveli nekakav crafting kao npr last epoch.

primjerice, prvi stat uvijek je main stat, drugi stat moze bit nekakav flat offensive stat, treci stat je conditional (damage to close, damage to far itd) i posljednji stat je nekakav random stat, nemam pojma. imaju d3, nek apliciraju tu logiku u d4. jos bolje, neka vide sta ljudi zapravo koriste na gearu za nekakve optimized buildove, lako je vidjeti

 

drugi segment je to sto si kazao, utrpat slicne stvari u jednu stvar kao crowd control i definirat na defensive itemima samo defenzivne statova, ili ako nista drugo, bar 2/4 affixa da budu iskljucivo defensive na itemima takve prirode.

 

treci segment je uber unique grind. pod hitno mijenjati duriel grind jer je debilan. naravno, pitanje je kakav ce bit endgame content u S4 no ne nadam se puno.

Horned Reaer sri 20.3.2024 12:27

šta vrijede itemi kad ja dobijem Grandfather sword i isti klinac, protivnici su mi isto jaki ne vidim nikakav napredak onda jebeš i iteme i sve kad World level scaling radi svoje. To mi je od početka igre največe sranje 

metallic sri 20.3.2024 19:11
toxic kaže...

Eto ja jučer sebi nabavio odyssey g9 49" i jedina igra koja ima black barove sa strane za sada je diablo 4... i to su usrali :)

 

Last Epoch nema tih problema... a ništ idemo dalje 

Nisu oni krivi sto ti imas najveci monitor na svitu koji oni nisu nikad vidili. Tkz ultrawide.

 

Salu na stranu, vidio sam negdje njihovu veliku podrsku wide monitora. Al ne sjecam se gdje :(

 

Btw congrats kolega, ti je samo jedna igra a monitor je tu za sve!!

TomoR sri 20.3.2024 20:15
Horned Reaer kaže...
Ocekujem neki novi uber unique. Mislim da bi mogli Tyrael might armor ubaciti 🙏🏻

 Upravo traje Campfire chat - vidio sam sliku Tyrael Might Armora!

 

BTW, PTR početkom travnja, S3 produžen do sredine svibnja.

Hexfire sri 20.3.2024 21:33

Pustio u pozadini dok sam igrao Balatro (GOTY2024) i meni sve ovo zvuči jako dobro. Veći zoom, više 925 itema, manje debilnih affixa, upgradeanje aspecta. Na PTR neću gubiti vrijeme, ali igrat ću i S4.

Obi Wan čet 21.3.2024 09:09

campfire chat je donio interesantne stvari.

 

moj najveci problem je opet uber boss material grind. beast of ice baca summons za andariel. ako ste ikad radili taj fight, onda je jasno koliko vremena moras potrosit dok dodes do bossa i ubijes ga.

 

s druge strane, cini mi se da ce bit vise izvora droppova za summon materials sto bi znacilo da ce skupljanje istih bit mozda malo lakse.

 

cekam patch da vidim sta ce raditi sa klasama.

Horned Reaer čet 21.3.2024 14:05
TomoR kaže...

Netko je pitao za Tyrael Might prije - trebao bi biti novi Uber Unique, ovo su mu "normalni" statsi:

 

 odlično vezano za Tyrael Might , da su malo maštoviti dodali bi afiks Canot Be Frozen , također da ima cool efekt kad staviš na sebe da dobiješ Angelic Wings.

Previše očekujem izgleda od Blizzarda nema ništa free nikakvih krila vamo tamo

Horned Reaer sri 27.3.2024 09:45
Hexfire kaže...

Na AMD-u sam, ali ću isprobati reda radi kako radi. Generalno mi je taj RTX nepotrebni gimmick, a u ovakvom tipu igre da i ne pričam. Ali ok, tko voli...

Ray tracing forsira Nvidia i to im je marketing. Dakle to je samo marketinško sranje ništa više ! Kožnati prodaje maglu

 

Mauro sri 27.3.2024 09:57
Horned Reaer kaže...

izašao je Ray Tracing support za Diablo 4 aka prodavanje magle by Kožnati seronja

ja još uvijek tvrdim da je ray tracing markketinški trik kao novi feature za kojeg apsotluno nikad nisam vidio razliku u igrama kao i sad što ne vidim osim da je FPS upola manji

 

https://www.youtube.com/watch?v=k4NYCr1ynb4

Hebo te, na mrcini poput RTX4080 na nekim mjestima ubije preformanse za 50%, a vizualno poboljsanje onak beskorisno.

Posebice u igri kao sto je Diablo4. Ajde u CP2077 ili slicnima koje su eye candy SP igre, ali RT u Diablu onak...

 

Obi Wan sri 27.3.2024 19:15

sto se dice promjena za ubere, sve ovisi o tome koliko vremena ce bit potrebno za prikupit materijale. u S3 za 5 runnova/rotacija ti treba 4-5 sati. 

 

medutim, veci je problem sto ce to opet bit glavni endgame. al ajd, zivi bili pa vidjeli, necu pricat napamet dok ne vidim svojim ocima. za sada cekam patch notes pa cemo vidjeti.

TomoR uto 2.4.2024 19:41

Počeo je PTR ako koga zanima.

 

Ako imate upaljeni B.Net klijent, trebate ga restartati da Vam se pojavi opcija za isti.

 

Odaberete ga ovdje:

 

Mora se ponovno skinuti pa preporučam verziju bez High-Res tekstura (uštedite skoro 40GB downloada)

Hexfire sri 3.4.2024 11:51
Horned Reaer kaže...

 imam opciju Diablo 4 PTR na battlnetu samo na jednome kompiću, ne znam zašto na ovom drugom ne prikazuje

najnovijna je verzija battle.neta i ponovo sam instalirao i neće

 

 Možda ima nešto u postavkama samog klijenta? Tipa da prihvaćaš sudjelovanje u PTR ili beti. Nešto takvo.

TomoR pet 5.4.2024 00:04
Horned Reaer kaže...

jbt led ovaj battle.net je skroz u kurcu ..sad opet ne radi nešto

taman kad imam vremena za PTR oni su aware of issues...ddos napadi kurci palci koda to mene zanima...pa jebote kod njih malo malo neki K ne radi

 

 Navodno je hrpa ekipe iz WoW-a dobila bananu pa se osvećuju sa dDoS napadom.

 

A autentikacijski serveri su im isti za sve igre...