Overclocking

[Review] Arctic Cooling Freezer 7 Pro

imba pet 11.2.2011 02:29

Ja sam čak i ovo đubre imao nekih mjesec dana : ARTIC COOLING Freezer Xtreme rev.2 i također ga mogu pohvalit da osim tišine nije donio ništa dobro, 965BE se na 3.9ghz već opasno znojio -.-' , u svakom slučaju je Mugen 2 daleko najbolja investicija ko god si ga može priuštiti . Ja da nisam našao Jing-a za 250kn iste sekunde bi otišao po spomenutog. 

thedream pet 11.2.2011 08:06

Ja imam Rev.2 dotičnom, vrlo solidan sa i5 750 na 3.2 i 3.6ghz, odnosno do kakvih 1.1-1.15V napona. Malkice bolji bi rekao od Katane3 i HyperTX3-a, makar pojedini testovi po netu pokazuju da nimalo ne zaostaje za Hyperom 212+ i Zalman CNPS Performom koji su ipak skuplji.

 

 

s1hr pon 14.3.2011 08:05
piki340 kaže...

pozzzz,svima.imam jedan problem kupio freezer-a 13

i neznam da ga stavim na maticnu pa ako ima netko da zna molio bi da mi pomogne?

koji proc,maticna...mozda neki servis je tebi najbolje rjesenje,ali ako hoces probati i nauciti ..svodi se na : iskljucivanje kompjutera i istekavanje kabela od napajanja,pa otkopcavanje kabela od stock ventilatora,otkopcavanje kopci...pozeljno ciscenje stare paste sa proca,pozeljno sa sredstvom za to,ali moze i prirucno,pa naneses prilozenu pastu koja dolazi uz cooler ili na cooler ili na proc, ali nikako na oboje!, bitno da zapamtis da previse paste škodi,naneses ne prstima,mada i tako mozes,nego npr ravnim komadom stakla i to u jednoj od varijanti,ili u obliku slova x ili kao zrno graska,pazis da visak ne precuri preko proca,pa zato mozda je bolje da nanosis na cooler, gdje lako uklonis visak, cijela povrsina ne treba biti pokrivena pastom ,bitno je da se pasta rastegne od sredine do ruba,i to najceste izgleda kao okrugla tocka na kvadratu,to sto ima dijelova nepokrivenih ,neka te ne zabrinjava,bitno je da nema mjehurica,sto se najcesce dogadja kad se pasta razmazuje prstima!

nalegnes bazu collera i spojis ,zakopcas...i ne zaboravi na kraju kabel od ventilatora coolera utaknuti u maticnu plocu gdje obicno pise cpu fan..

 

obicno artic cooling daje detaljna uputstva uz svoje proizvode..pa mislim da u biti ti pitas kojom metodom da razmazes pastu...to je najbitnije..

 

pretpostavljam da ako imas amd proc da i ova 13 ce se moci okrenuti da vent puse samo prema gore ili dolje,a moj savjet je prema gore da puse,pogotovo ako ti je napajanje na gornjem dijelu kucista...

na intel procesore se montira pretpostavljam tako da ventilator baca zrak prema straga...a jos ne znam da li su tu mogucnost napravili i za amd ,ali arctic cooleru 7 pro rev.2 to je bila jedina mana.

 

E sad uvjek se moze staviti i bolja pasta ,ako zelis dobiti jos nizu temperaturu za koji centigrad..ono -0.05...

uskoro cu ga montirati i tog pa javim detaljnije,ali generalno to bi ti bilo to.

Ukoliko imas dvojezgreni procesor i ne dobijes tisi rad i puno nize temperature ,ili ponovi sve ispocetka ili se javi nekom iskusnijem da to obavi umjesto tebe..najcesca pogreska je puno i previse paste,i ili pasta nanesena prstina i pa mjekurici ostali,i to previse mjehurica..

pozz ,!

 

 

 

Earthshaker uto 12.7.2011 08:43

Evo da se nadovežem na ovu temu. Imam phenom II X4 965 3,4GHz (nije overclockan) do sada sam bio prezadovoljan ovim coolerom temperature u full loadu su mi bile oko 55 stupnjeva. (gornja granica je 62 ili 65 kako sam gdje našao)

 

Ali kako su počele ove vručine preko 35 stupnjeva nemogu reći da sam baš zadovoljan jer mi temperature dolaze do čak 62-64 stupnja. Taman mu fali onih 500 rpm kojih piše na kutiji a nemoze do njih.

sirka666 uto 23.8.2011 11:46
juzny90 kaže...

Imam intel pentium D945 3.40Ghz 
idle temperatura 63
load 86
stock cooler
pod hitno mi treba zamjena,sta preporucate ili ima tko mozda da i prodaje...

Za početak očisti stock, ako to ne pomogne uzmi neki hladnjak, tipa katana 3, možeš i AC freezer 7 pro, ja ga iman, dosta je dobar, drži mi u loadu procesor do 60 stupnjeva na najmanjoj brzini ventilatora, mislin da je to oko 500rpm.

juzny90 uto 23.8.2011 11:49
sirka666 kaže...
juzny90 kaže...

Imam intel pentium D945 3.40Ghz 
idle temperatura 63
load 86
stock cooler
pod hitno mi treba zamjena,sta preporucate ili ima tko mozda da i prodaje...

Za početak očisti stock, ako to ne pomogne uzmi neki hladnjak, tipa katana 3, možeš i AC freezer 7 pro, ja ga iman, dosta je dobar, drži mi u loadu procesor do 60 stupnjeva na najmanjoj brzini ventilatora, mislin da je to oko 500rpm.

novi je stock hladnjak kupljen prije tjedan dana placen 80 kn -.-

Vapor čet 26.9.2013 19:45

Ljudovi treba mi pomoć, naime ovaj vent je bio u Linksa na garanciji i predao sam ga sa navidanim limićima za montiranje na AMD Socket.

 

Problem je što sam ga dobio nazad bez jednog limića, ali prije mjesec dana. Dan iza sam išao na ekskurziju, rekao ocu da zamjeni, on je naravno zaboravio, a tako i ja. Sad mi krepa stock vent, pokusat cu izvoljevat od Linksa sutra, ali sumnjam da će proć.

 

Uostalom, zanima me ima li itko da bi poslao one limiće što se navidavaju za AMD Socket. Ja bi platio poštarinu i neku razumnu naknadu za njih.