Sriracha chili sauce
Ja sam prodao, vidi s ovim što sam mu prodao što piše na ambalaži :p
Navuka san se na njega dok sam bio u New Orleansu. Sad uzimam u Kauflanda kad ga vidim (ne onaj narančaste boje), proizvodnja Tajland.
Nije to taj okus iz Amerike, ali dobar je. Solidno ljut, kako i triba bit. Sa jajima na oko bomba.
Nije to taj okus iz Amerike, ali dobar je. Solidno ljut, kako i triba bit. Sa jajima na oko bomba.
Hvala puno.
Koliko ga treba konzumirati količinski? Može li posudica za umak za hamburger? Koliko sedmično se smije jesti? Pitam, jer sam pročitao da može izazvati probleme.
Je li ovakav kao sa slike?
Nije to taj okus iz Amerike, ali dobar je. Solidno ljut, kako i triba bit. Sa jajima na oko bomba.
Hvala puno.
Koliko ga treba konzumirati količinski? Može li posudica za umak za hamburger? Koliko sedmično se smije jesti? Pitam, jer sam pročitao da može izazvati probleme.
Je li ovakav kao sa slike?
Je takav ko sa slike.
Kakve probleme? Di si to čita?
Ne mirin kolko ga jeden, more bit jedino da smeta radi ljutine, al sam ja otupia na to.
Ja trošim ovog, pomalo se navukao na njega pred koju godinu i baš mi paše, taman je ljut za moj gušt. Ali u malim količinama.
Kupujem u D u jednom marketu.
Nije to taj okus iz Amerike, ali dobar je. Solidno ljut, kako i triba bit. Sa jajima na oko bomba.
Hvala puno.
Koliko ga treba konzumirati količinski? Može li posudica za umak za hamburger? Koliko sedmično se smije jesti? Pitam, jer sam pročitao da može izazvati probleme.
Je li ovakav kao sa slike?
Je takav ko sa slike.
Kakve probleme? Di si to čita?
Ne mirin kolko ga jeden, more bit jedino da smeta radi ljutine, al sam ja otupia na to.
Hvala.
Ukucao na Google-u naziv sosa i dolje mi izbacilo moguće štetnosti. A i raspitao sam se malo okolo i rekli su da ga ne treba trošiti kao kečap.
Ja trošim ovog, pomalo se navukao na njega pred koju godinu i baš mi paše, taman je ljut za moj gušt. Ali u malim količinama.
Kupujem u D u jednom marketu.
Ima više proizvođača ovoga sosa: Flying goose, Thai dancer, Huy fong, Wendjoje... Koliko sam upućen, Huy fong (sa slike gore) je original.
A googla san i ja sad. Pozivaju se na kolicine soli i cukra u srirachi.
Mora bi ga bas puno jest da bi to posta problem. Ako si tlakaš ili nešto, pripazi, ako ne, samo udaraj.
Ništa onda, samo udaram, taman volim ljuto.
Nego, koliko sam shvatio, ti isto jedeš Huy Fong, a meni danas na internetu izbaci da je iz SAD, a ti reče da iz Tajlanda. Pitam onako, jer znam da potiče iz Tajlanda, a da se Huy Fong smatra jedinim originalom, ali bih i ja volio probati taj tajlandski jer je možda bolji, pa rekoh da nije došlo do zabune.
Tvornica zdrave hrane ga zna imat.
https://www.tvornicazdravehrane.com/sriracha-umak-740ml-huy-fong-proizvod-21143/
Ostali su mi svi nekako kiseli.
Super, hvala.
Zanimljivo da je ambalaža i donekle omot isti kao SAD verzija.
Kupim ga u Kauflandu, jedino sam ga tamo vidio za kupiti.
Košta nekih 30 i nešto kuna, jest skupo ali ako se malo po malo dozira onda traje
Meni najbolji ljuti umak (znam da nije nešto pretjerano ljut, al ne znam kako da ga drukčije nazvao)
Nisam to nikad probao. Kakav je u odnosu na klasican tabasco, jel uopce slicno ?
https://www.spicydays.com/proizvod/huy-fong-sriracha-ljuti-chili-umak/
Ima ga i u Spicydays -u
Njam :)
Ako volite ljuto ovo je zakon. Dobio sam ih prije par god od poslovnih partnera kao poklon za novu godinu i ovo je TOP S**T! :D
Nevezano za tvoju sliku iznad, treba razlikovati ljuto od otrova. U jednom fastfood-u gazda stavio u ponudu ljuti burger. Umak je bio ljutkast, ali ništa pretjerano pa ga škvadra zezala u smislu što si nam ovo dao. I gazdi pukne film i kupi bočicu nekoga ljutog začina, ekstrakta, ko zna što je to bilo. Uglavnom, samo tri kapi se stave na pecivo, veća količina se ne smije stavljati. Ovaj jedan kada je probao odmah otišao po jogurt u market ispod. Volim i ja ljuto, ali ne bih uzimao količinu da mi spali želudac. Samo kažem, jer se prodaju i neke stvari sa kojima bi trebalo biti mnogo oprezan, a ne bi bilo loše ni izbjegavati ih.
nisu ovi extracti, ali da su ljuti jesu (ali imas od 1* do 6* pa odaberes po volji) - super su im umaci
Mene je Volim ljuto razočarao. Ljuto volim, ali ne smijem pretjerati, u jednom periodu sam bio naviknut na ljuće, sad mi paše blaže jer sam smanjio pa se odvikao. Od njihovih ljutih umaka nisam našao ništa što ima ikakav okus osim ljutine. Od blažih ima i nešto da valja, ali ih i dalje Jalapeno iz Lidla jede za doručak.
uh, kad smo već kod ljutih umaka, jedno od gadnijih iskustava bilo je u ovoj bočici dolje
par kapi na komad sira i počneš nekontrolirano štucati
uh, kad smo već kod ljutih umaka, jedno od gadnijih iskustava bilo je u ovoj bočici dolje
par kapi na komad sira i počneš nekontrolirano štucati
imam ovog jos malo doma. sjecam se taman sam radio pizzu i uzmem poveci komad i nakapam oko 4-5 kapi na pizzu, smrt. pocelo me pec sve zivo, nikako isprat, uzas kolko je ljuto. ne znam jel tog ima vise igdje za uzet.
Umaci su svi meh....
Možda jedino neki za grill pa da su ljuti, ali i to nema smisla.
Najbolje je nareckati si zrelog trinidada i po malo žvakati.
Samo pazit da ne dirate oči kad suze krenu, jer instinktivno onda trljate, pa
Umak bi zapravo trebao biti radi poboljšanja okusa, a ne radi ljutine, ljutina se zasebno dozira, a zalijevanje jela ljutim umakom je bezvezarija, besmisleno.
Od svih mi je umaka namjenski najbolji zeleni Tabasco za dodat u salatu.
Paradajz, paprika, krastavci, mladi luk, ulje i ocat i 1/4 bočice na zdjelu za par ljudi. Savršenstvo.
Kada smo već kod iskustava, nevezano za ljuto, ja sam imao iskustvo sa cimetom. Počeo se zdravo hraniti, zobena kaša za početak dana i tako to. I dosadilo mi jesti uvijek sa jogurtom pa sam htio neku zdravu slatku verziju. I tako ja stavih tri velike žlice cimeta i istu takvu jednu žlicu meda. Kako me nadulo... još tri kuhana jajeta pojeo. Definitivno ne preporučam.
uh, kad smo već kod ljutih umaka, jedno od gadnijih iskustava bilo je u ovoj bočici dolje
par kapi na komad sira i počneš nekontrolirano štucati
nije da je bočica puna :)))
uh, kad smo već kod ljutih umaka, jedno od gadnijih iskustava bilo je u ovoj bočici dolje
par kapi na komad sira i počneš nekontrolirano štucati
nije da je bočica puna :)))
štoš, kad sam mazohist
a najgore iskustvo po pitanju ljutine bio je grah u kotliću kod jednog ludog slavonca u gračacu
stavio je dvije kile luka, dvije kile kile graha, sušeni buncek i tkozna kakvih papričica, sve to kuhao je nekoliko sati
uzmeš pola tanjura i jedva ga uspiješ pojest s pola kruha, znoj se cijedi odasvuda, ispod nosa cure potoci, živi užas
no, što je buncek poslije sladak (nije ga dao jest dok se grah ne pojede), nikad u životu nisam pojeo bolji
Mene je Volim ljuto razočarao. Ljuto volim, ali ne smijem pretjerati, u jednom periodu sam bio naviknut na ljuće, sad mi paše blaže jer sam smanjio pa se odvikao. Od njihovih ljutih umaka nisam našao ništa što ima ikakav okus osim ljutine. Od blažih ima i nešto da valja, ali ih i dalje Jalapeno iz Lidla jede za doručak.
Meni je njihov Hot Lime super samo je dost jak. Bocica mi je pri kraju puno prije nego kaj sam ocekivo
Hah. Bili u Šepurinama na terenu, skupila se ekipa roštiljati. I sad, da ne ložimo još jedared, pričekali da Slavonci dovrše Čobanac pa ćemo mi na tom žaru rokati roštilj.
Normalno, ekipa se sjatila i taj Čobanac za tren planuo. Ostalo još nešto toća i brdo ljutih feferona u kotliću. Vele, ajd' probat, ja gledam, jbt, nema nego to što ima.
Ništa, uzmem šeflju i nagrabim tih feferona i tog toća šta je ostao. Ovaj jedan se odvali smijati, di ćeš ti to jesti, oči će ti ispasti.
(njima svima, Slavoncima, curka znoj po licima).
Rekoh, ništa ne brini, Lega. I udri po tome. Smazao ja to, ovaj šta se smijao dođe, pruži ruku i veli "svaka ti čast Lega, ti ispade veći "Slavonac" od nas sviju ovdje"
Stvarno, od kad znadem za ljuto nemam granice. Danas ubio 2 tanjura zapečenog graha kod kumova, naravno, tucani chilli je bio u obilnim količinama u tanjuru.
Ako išta volim, to je ljuta hrana. Extremno ljuta hrana. Rijetki su trenutci kad sam podigao bijelu zastavu i odustao od pre-ljute klope.
Inače, ima ekipa iz Kaštel Starog, šta rokaju te ljute umake razne i sve skupa mi se to čini zanimljivo.
A, imaju i YT kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCAZMpSjGTpvPJXv4zX9_fKQ/featured
Nisam to nikad probao. Kakav je u odnosu na klasican tabasco, jel uopce slicno ?
Nije sličan, barem meni. Sriracha mi je više slatko ljuta, dok je tabasco čisto ljut. Uz to je sriracha gušća nešto kao kečap sa čilijem, a tabasco je onako više vodenast.
Tabasco je isto nudio svoju srirachu, ali nisam probao.
Je li prodao netko ovaj sos i kakav je?
Čuo sam da ga ne bi trebalo jesti mnogo i svaki dan, jer može izazvati probleme.
Ako netko ima kod sebe doma, bio bih zahvalan da pogleda na amblažu i vidi koja je zemlja podrijetla, proizvođač i uvoznik.