Ostalo

Pomoc pri izboru psa

AtomicBomb pet 3.6.2011 18:18

haha, ma samo pricaj sa njime, govori mu ; " sapa, sapa, i diraj ga za sapu" i onda mu kazes ; " daj mi sapu, i dignes sapu, kazes bravo i das mu keksic "
Ja sam svog naucio u 2 dana.

forzzuk pet 3.6.2011 18:26

Polako i strpljivo.

Ponavljanje je kljucna stvar,zajedno sa nagradom.Pola ure i to ti je puno?

heh...

 

'Daj šapu'

-blijedo te gleda

Uzmi mu šapu i napravi pokret koji želiš,nagradi ga i pohvali

-ponavljak dok ne nauči

 

Bez forsiranja i opušteno s psima.To sa šapom večina ionako nauči u roku 30-50 ponavljanja,pogotovo ako su štenci.

 

 

brixy pet 3.6.2011 18:26

hehee... nek sjedne, uhvati ga odostraga za ogrlicu, u šaci drži nagradu(mali keksić, komadić bilo kakve njemu zanimljive hrane - mogla bi biti i igračka koja mu je napeta, npr. loptica), približi mu šaku, pošto ga držiš odotraga za ogrlicu neće moći dohvatiti njuškom nego bi trebao instiktivno krenuti šapom(ako ne krene sam šapom ti mu je podigni tom šakom) - tad mu kažeš "daj šapu" i pustš ga da je stavi na tvoju šaku u kojoj je nagrada - nagradiš ga materijalno, verbalno(bravo;)) i pomiluješ... ponavljš sve dok ne počne i bez "materijalne nagrade" itd...{#}

 

Edit:

uostalom evo slika ;)

 

live

vexx5555 pet 3.6.2011 22:36

Ma uzmi mačku radije nego psa.

 

Mačke imaju bolje performanse-brže su, portabilnije, imaju mogučnost uklanjanja štetočina, imaju autopilota pa mogu par dana zujati okolo i hraniti se same. 

 

No imaju i neke mane-zvuk im je preslab te ne mogu otjerati uljeze.

 

Zajedničko svojstvo mačaka i pasa je dresura, no kod mačke to podrazumijeva da joj se vlasnik svidi što je kod pasa suprotno. Pas je dummy ljubimac.

 

{#}

 

 

nijo123 pon 6.6.2011 21:05

ako hoćeš nešto veliko kavkaski ovčar je prava stvar za tebe,ako ti ne smeta što izgleda ko križanac vuka i medvjeda, (velika glava,krupne šape i njuška, i u dobi od 9 mj. po noći zavija ko stari vuk,oči joj se crvene u mraku i ima zube da ti pamet stane) naravno ima malo gadnu narav i najveći kojeg sam vidio ima 110 kg (u vlasništvustričevog susjeda iz Rusije)

toxic pon 21.11.2011 11:39

Ovako, ne znam gdje da pitam ali možda netko ima više iskustva.

 

Nabavio bih si psa imam kuću i dvorište, također u samoj kući imam veliki prostor gdje bi njega držao kada bi bilo hladno i tako dalje.

 

Ali ima jedan problem u svemu tome, pošto ja i zaručnica radimo(nikog drugog nema da bi pričuvao psa kada nas nema) Ona uvijek radi ujutro a ja 1 tjedan ujutro a 1 popodnei tako stalno. i tu nastaje najveći problem jer ce se poklopiti 1 tjedan gdje ujutro necemo biti doma pa bi pas bio sam do 15, 15-30 od 07 ujutro.

 

E sada trebao bih pasminu koja je najvise "samostalna" tj ne pati toliko u odsustvu vlasnika kao vecina njih.  Takoder se pitam da li nabaviti stene od 3 mjeseca ili nabaviti psa vec od 7-8 mjeseci.

 

Pozdrav

Arabarran pon 21.11.2011 15:22

najbolje je uzeti manje stene (oko 8 tjedana)
Inace, (vjerujem da ce se poznavaoci sloziti) veoma je tesko preporuciti neku pasminu covjeku kojeg ne poznajete. Buduci vlasnik najprije mora veoma dobro prouciti pasminu koju zeli i onda biti iskren prema sebi i priznati da li moze kvalitetno odgajati tog psa! Pas nije igracka,veliko dvoriste ne znaci da pas ima odlicne uvjete. I dalje mu treba setnja. Npr. Ja sam imao Malamuta 12god. i danas ga isto zelim,ali ga ne mogu imati jer su mi se promijenile neke stvari u zivotu tako da bi bio zapusten,a to se mom psu jednostavno ne smije dogoditi.
Zato je moj izbor pao na Jack Russela kao sljedeceg psa.
Biraj si psa po vlastitom karakteru i zivotnim navikama.

tomislavivic ned 21.10.2012 19:59

ovak ja bih vas htio pitat za nekog psa odnosno pasminu da mi preporucite imam dost veliki stan i ok balkon al naravno ja bih ga setao a i drugi ukucani ponekad ali sad zanima me neki koji moze biti kucni ne pre velik(zbog stare sto manji to bolji) sad gledao sam maltezere i tako al zelim cut vasa misljenja naravno nezelim neke zivcane vec dobrog i umiljatog i koji moze biti sam po nekih 5-7h ovisno koliko sam na predavanju al naravno prije tkoga bih ga prosetao i sve  sad faks mi je dosta blizu tako da mogu doc do njega i sve i mislite li da je pametno uopce uzet kad sam toliko odsutan..??

pa molio bih vas da mi kazete par pasmina koje da pogledam i naravno ako postoji neki forum nesto o kucnim ljubimcima di ljudi poklanjaju iako nije meni ni bed platit..:D