BlueMax ned 19.5.2013 01:40

Trebam neku aplikaciju za ovakve svrhe pa me zanimaju preporuke. Konkretno, treba mi sinhronizacija tj backup jednog foldera na externi disk. Znaci automatizmom cim ukljucim externi hard u USB da mi se taj folder sinhronizira bez suvisnih pitanja.

BlackMoon uto 21.5.2013 15:55

Ovo su vrste programa koji ne smiju pogriješiti. Jednostavno, open source programima ovog tipa ne vjerujem. Backup tool ugrađen u windowse mi se ne sviđa zbog manjka opcija i jako, jako velikog fajla kod backup-a sistemske particije. Bog i batina za ove stvari, za mene je i dalje Acronis. Mada i on ima svojih mušica, pogotovo što se stabilnosti tiče, još me nije izdao!

Keso sub 25.5.2013 02:45

FreeFileSync. Zbilja radi ono što tvrdi. Probao sam desetak drugih poznatih programa koji tvrde da svašta rade, ali kad probaš - ne rade, ili rade sporadično.

FFS je pouzdan alat, pouzdaniji od mnogih koji se plaćaju i to nemale novce. On zna napraviti mirror odabranih mapa na odabranu ciljnu lokaciju i to radi jako dobro.

Kopira datoteke u uporabu (moraš uključiti "run as administrator" na shortcut-u da to radi, jer mora moći pristupiti Volume Shadow Service-u), kopira samo razlike,

zna detektirati promjenu naziva mape i neće ponovno kopirati sadržaj nego samo promijeniti naziv (zato je brži od ostalih). Ako transfer veće datoteke bude prekinut iz bilo kojeg razloga,

podaci se ne gube, zato što se datoteka kopira s posebnom temp ekstenzijom, i tek kad prođe u cijelosti zamjenjuje se stara s novom.

Sve u svemu, izniman alat, preporuka. Jedina "mana" je što ga morate schedulirati u task scheduleru windowsa, ako to uopće možemo nazvati manom.

Drugi alat koji mi se sviđa je ROBOCOPY, komandnolinijski alat ugrađen u novije windowse (za starije win se može skinuti s MS stranica).

Ima opciju "/MIR" koja radi mirror jedne mape u drugu, kopira samo razlike. Iznimno brz i pouzdan. Zna nastaviti gdje je stao. Npr. ako kopirate veliku datoteku i pukne prijenos nakon 95%,

on zna nastaviti i kopira samo zadnjih 5%. Zna raditi u više threadova. Vrlo moćan, samo proučite koje sve switcheve (opcije) ima.

Sretno stvaranje pričuvnih kopija! (backups, making of)