hrvooje čet 16.12.2010 07:06
tnakir kaže...
ihush kaže...

-verzija (Photoshopa) je oriđiđi, outofbox, kao na svakom Macu. Uz Paradoxovu licencu do 2055-te.

 

-nego, primjetno je koliko smo veliki na riječima i/ili forumu.

Nakon toliko žući, krvi i ostalih izlučevina u moru postova.. -već smo zaboravili. Temu i Assangea.

 

btw. možda je netko našao odgovor tko je ubio Hoffu ili Kennedyja... za Kennyja znamo (SouthPark, Cartman Gets an Anal Probe...)

 

Idemo dalje,...

Zar si ocekivao da ce se ovo provlacit tjednima. Tema je bila zanimljiva dan dva (govorim opcenito o WikiLeaksu) i to je to. Toliko o tome koliko su ovi leakovi bili bitni :)

ne znam zašto bi tema bila nezanimljiva, onog kog zanima on čita

torrente čet 16.12.2010 07:30

pozdrav svima u wikibircu. posto je kolumna bila uz aktualno curenje, mogao bi kolumnista pratiti trend aktualnosti,te osim sto isprati staru godinu,u sljedecoj kolumni neka sve posveti sanaderu...neki oblik e-sanader osvrta.dapace ukinut onaj dio sa igricama pri kraju i 'sanader recenzija by oleg'.

tnakir čet 16.12.2010 07:38
hrvooje kaže...
tnakir kaže...
ihush kaže...

-verzija (Photoshopa) je oriđiđi, outofbox, kao na svakom Macu. Uz Paradoxovu licencu do 2055-te.

 

-nego, primjetno je koliko smo veliki na riječima i/ili forumu.

Nakon toliko žući, krvi i ostalih izlučevina u moru postova.. -već smo zaboravili. Temu i Assangea.

 

btw. možda je netko našao odgovor tko je ubio Hoffu ili Kennedyja... za Kennyja znamo (SouthPark, Cartman Gets an Anal Probe...)

 

Idemo dalje,...

Zar si ocekivao da ce se ovo provlacit tjednima. Tema je bila zanimljiva dan dva (govorim opcenito o WikiLeaksu) i to je to. Toliko o tome koliko su ovi leakovi bili bitni :)

ne znam zašto bi tema bila nezanimljiva, onog kog zanima on čita

Da je bito tko otvorio temu na forumu o wikileaksu nebi bila ni 10% uspjesna kao ova.
Ali ipak, ova tema je vezana na Olegovu kolumnu, a svi znamo da se za svaku Olegovu kolumnu veze milijardu poruka po forumu.

Tako da ono... Wikileaks = big deal? I think not. 

Dragon23288 pet 14.1.2011 23:21

Nije nitko dugo pisao, pa evo.

 

Nekidan me ubola u oci vijest u novinama kako je suosnivac Wikileaksa (kojemu sam zaboravio ime) odstupio iz projekta zbog toga sto je Assange imao previse politickih ciljeva - to je taj tip rekao, ne netko drugi. Dalje je rekao kako od pocetka na Assangea politika ima utjecaja te da nije objektivan, kao i da je egocentrik zeljan paznje.

 

Sto me ne iznenadjuje, jer od pocetka sam sumnjao: jasno je da politika kontrolira medije. I nikada nije niti ce pisati nesta sto smeta politickim strujama, i u svijetu i u Hrvatskoj. Tocnije, ono sto oni nisu zeljeli da bude napisano nije napisano. 

 

I sada, depese na naslovnim stranicama novina?!? E pa, smrdilo mi je otpocetka.

gljinoliga pon 14.2.2011 10:39
Drago kaže...
Čekaj - zar nisu urednici ti koji bi trebali upravo iz te gomile svačega izvući ono bitno? Zar bi WikiLeaks i njegov "tata" trebao biti predfiltar koji bi olakšavao njihov posao?

 

Što to nije klasika modernih preplacenih zanimanja :) recim odes doktoru i onda prema statistickim podatcima vidi da je izdao previse uputnica i izdao previse bolovanja pa te po "politickoj proceduri" uvjeri kako je s tobom sve u redu. I tako vec izgubis nadu u doktore. Nakon nekog vremena takvo stanje se razvije u terminalnu bolest i sto ti vrli uceni "paperpusher" aka. birokrat kaze. "Pa gdje ste bili dosada. Nazalost prekasno ste dosli." (A primjera je i prvise da ih obuhvate i svei papiri wikileaks recyclinga).

 

Mycroft kaže...
Mycroft kaže...
Pojedinačno, svakako se radi o pošti koja nije za javnost. Skupno gledano, ukazuje se slika da je američka diplomacija puna likova sumnjivih sposobnosti i morala. Pretpostavljam da bi prosječni pripadnik Zemlje Slobodnih i Doma Hrabrih trebao barem težiti da im diplomaciju vode ozbiljni i sposobni.

 

Nije li isti slucaj s bilo kojom vecom korporacijom? ;) Jedino sto je zalosno sto nikad ne plate za toliki prljavi vesh kojeg odbace u javnost, a istodobno smisljaju "zelene zakone" kojima "nastoje sprijeciti zagadjenje". Koliki bi porez onda, samo ti politicari s previse prljavog vesha, trebali platiti u svrhu ozelenjivanja planeta i sprijecavanja zagadjenja fekalijama koje proizvode u industrijskim kolicinama?

 

Zli Luđak kaže...
Ne kužim, trebala ti je objava 200.000 trivijalnih bedastoća, ukradenih sa servera, da stvoriš nepovjerenje prema nečem?

 

To po definiciji uopshte nije kradja kad vec oni dolaze kao zagovaratelji otvorenog drustva i transparentnosti prema gradjanima koje zastupaju. No naravno na poledjini propagandnog letka se moze primjetiti kako to uopshte nema direktne komunikacije s mozgom, jel se sve na kraju ipak svede na dupe-lobbying-klanove.
Da su trivijalnosti vecinom i jesu ... sto mislis zasto je toliko lazi i gluposti i po internetu, da se od sume ne vidi proplanak koji trazim ;)

 

naxeem kaže...
Nema iskrene diplomacije. Da je pročitati komunikaciju domaćeg državnog vrha tijekom rata, povraćali bi pred računalima saznajući što se sve i kako radilo (i s kim).
U svijetu vlada nasilje, u ovom ili onom obliku, a nasilju možeš popustiti i biti onaj koji trpi ili mu se prilagoditi i biti onaj koji kontrolira.

 

Prvo bismo mogli reci kako je politika vjerna sljedba (navijac/poklonik) najstarijeg zanimanja na svijetu.

Istinita i lijepa propovijed. No svaka propovijed je samo placeni produkt onog sto se treba cut. Neki su prije petstotinjak godina propovijeddali uz destilirani etanol drugi uz ayahuascu. Danas recimo idemo gledat izmisljene dozivljaje na velikom platnu ili pak gledamo sapunice.

 

KrEsHo1 kaže...

Pa koliko se zna - Wikileaks je podatke unaprijed dao na par adresa - New York Times, Guardian, Le Monde i Spiegel - i nije objavio cijeli set informacija od puta, a *i određene osjetljive podatke su zamračili* - tako da mi nije jasno u čemu je problem? I da, javnost IMA pravo znati - i kako je jedan korisnik ovdi napisao - onog momenta kad država bude poštovala moju privatnost, ja ću poštovat državne tajne - dotad ...

 

U tom lezi osnovni problem vjerodostojnosti takvog servisa i njihove samoproklamirane otvorenost prema svima. Cine se kao ucjenjivaci koji zele nesto i usicariti na pri proklamiranju zastite privatnih ala osjetljivih informacija. Ili nek objavljuju kako je ili zasto bi se mi trebali uveseljavati politickim smrdljivim veshom koji zavrsi u reciklazi svakih cetvrt-pola stoljeca.

Na taj nacin bujna ljudska masta si moze zamisliti najseksipilnijeg komada iza vela, a kad u stvarnosti te doceka neki nakaradni transgender s pol milijuna korektivnih zahvata na sebi.

 

Regoch kaže...
Jedna od činjenica iz objavljenih dokumenata je da je Clintonica čitala inbox glavnog tajnika UNa. WikiLeaks je ostavio nama da svatko sam prosudi koje je čitanje inboxa veće zlo.

 

Eto i na kraju ni u korektivnioj instituciji, popularno iza resetaka, nise zavrsila poradi kaznenog djela kradje identiteta :D (Ili tad taj zakon jos nije ugledao svjetlo senata?) Zanimljivo je kako se brzio "podmetnu dokazi" onima koje otkrivaju politicare s viskom kesha na racunu, no ne i onima koji kradu puno vaznije informacije u zastitu lobistickih interesa.