Program za micanje pojedinih instrumen. iz glazbe?

Nema takvog programa. Osim ako imaš sve kanale jedne pjesme.
Preostaje ti jedino filtriranje ali ono ubija sve instrumente u području filtriranja.

ma čuo sam da postoji neki n-1 ili h-1 ili tako nešta koji može izvuči bubnjeve iz pjesme...
meni treba da izvučem gitaru, tj da je maknem
ali tražim po netu, ima svašta šta se tiče audia pod tim imenom ali ne i programa....
noob sam u takvim programima pa ču pitat, kakvo filtriranje ?
dal mogu s filtriranjem maknuti gitaru , a ne oštetit pjesmu ?

Ne postoji način da iz već gotove pjesme u nekom od standardnih zvučnih zapisa izbaciš pojedini instrument npr. gitaru, klavijature, bubnjeve i sl. Filtriranje je postupak kojim se propušta ili blokira određena frekvencija ili frekvencijski raspon npr. low-pass filter propušta samo niske frekvencije(bas) dok visoke frekvencije ostavlja, high-pass filter radi upravo obrnuto. Ekvilajzer je primjer filtra kojim određene frekvencije prigušujemo ili pojačavamo. Naravno, ako npr. prigušić neku frekvenciju prigušit ćeš zvuk SVIH instrumenata koji daju tu frekvenciju. Ne želim sada previše ulaziti područe akustike ali kratko rečeno ono što ti tražiš je gotovo ako ne i nemoguće.
Jedini slučaj je već naveden:ako za neku pjesmu imaš snimljene sve instrumente u odvojenim zvučnim zapisima, odnosno kanalima, onda je vrlo jednostavno staviti mute na pojedini kanal.

Ne postoji način da iz već gotove pjesme u nekom od standardnih zvučnih zapisa izbaciš pojedini instrument npr. gitaru, klavijature, bubnjeve i sl. Filtriranje je postupak kojim se propušta ili blokira određena frekvencija ili frekvencijski raspon npr. low-pass filter propušta samo niske frekvencije(bas) dok visoke frekvencije ostavlja, high-pass filter radi upravo obrnuto. Ekvilajzer je primjer filtra kojim određene frekvencije prigušujemo ili pojačavamo. Naravno, ako npr. prigušić neku frekvenciju prigušit ćeš zvuk SVIH instrumenata koji daju tu frekvenciju. Ne želim sada previše ulaziti područe akustike ali kratko rečeno ono što ti tražiš je gotovo ako ne i nemoguće.
Jedini slučaj je već naveden:ako za neku pjesmu imaš snimljene sve instrumente u odvojenim zvučnim zapisima, odnosno kanalima, onda je vrlo jednostavno staviti mute na pojedini kanal.
recimo da su u pjesmi bubanj, bass, gitara i solo gitara, dali bi mogao do neke mjere smanjiti high-pass filter, tako da solo gitaru makar za pola smanjim a ostali da ostanu dobri ?
i ako bi to išlo, kojim programom bi išlo ?

Ako ti ne treba realtone, s midijem možeš maknut i stavit bilo što, to ti je kao matrica. Najjednostavnije bi bilo s Guitar Pro.

imam guitar pro... ali mi treba taj hebeni realtone....
dali ima gdje za skinut realtone matrica ili backgrounda... kako bi se več to zvalo
bio sam tražio, sve šta mi nađe su midi backgroundi, nema realtone...

To što ti tražiš je nemoguće, jedan način je da imaš kanale, drugi da imaš to u midi formatu, a traći je presviravanje. Program koji vadi instrumente iz npr .mp3 NE postoji

da uvjerio sam se da ne postoji... neda mi se sad prekapat po časopisima ( imam ih mali milion ) ali u bugu ili vidi, ili pc chip, u onim pitanjima netko je isto tražio samo za bubnjeve i odgovor je bio da su samo 2 takva programa, a jedan od njih se više ne nadograđuje, ime onog drugog je bilo h-1 ili tako nešta.....
nema veze...
može li mi netko pomoči u filtriranju, ako zna neki program i opciju kojom se to radi...

Filtrirati mozes u skoro svakom audio programu, uzmes parametarski equalizer i picis.
Problem je u iskustvu i znanju, jer treba znati koju frekvenciju (ton) ukloniti/istaknuti u kojem trenutku. A1 je 440Hz, npr.
Iskreno, ja ne bi imao volje za taj posao, zato odustani i reci sto tocno pokusavas napraviti i zasto, mozda ima neko drugo rijesenje.
Edit:
shvatio sam, zelis ukloniti gitaru iz pjesama tako da bi mogao vjezbati. U jednom gitaristickom casopisu gdje izdaju CD uz casopis (ubi me ne mogu se sjetiti imena), znali su dosta cesto staviti 'matricu' neke pjesme uz koju onda vjezbas. Ja sam imao CD na kojem je bila jedna stvar iz Deep Purple tako da bis mogao uvjezbati Steve Morseov suludi swipe-arpeggio.
Rijesenje br2, MIDI fileove koje imas provuci kroz kvalitetan wave renderer, tako da dobijes highquality sampleove, onda zvuci puno bolje. U globalu je overdrive gitara najteza za semplirati, a to ti ne treba pa je OK
Rijesenje br3 (my favorite), nadji bend koji voli isti stil mjuze i to je to :-)

Filtrirati mozes u skoro svakom audio programu, uzmes parametarski equalizer i picis.
Problem je u iskustvu i znanju, jer treba znati koju frekvenciju (ton) ukloniti/istaknuti u kojem trenutku. A1 je 440Hz, npr.
Iskreno, ja ne bi imao volje za taj posao, zato odustani i reci sto tocno pokusavas napraviti i zasto, mozda ima neko drugo rijesenje.
Edit:
shvatio sam, zelis ukloniti gitaru iz pjesama tako da bi mogao vjezbati. U jednom gitaristickom casopisu gdje izdaju CD uz casopis (ubi me ne mogu se sjetiti imena), znali su dosta cesto staviti 'matricu' neke pjesme uz koju onda vjezbas. Ja sam imao CD na kojem je bila jedna stvar iz Deep Purple tako da bis mogao uvjezbati Steve Morseov suludi swipe-arpeggio.
Rijesenje br2, MIDI fileove koje imas provuci kroz kvalitetan wave renderer, tako da dobijes highquality sampleove, onda zvuci puno bolje. U globalu je overdrive gitara najteza za semplirati, a to ti ne treba pa je OK
Rijesenje br3 (my favorite), nadji bend koji voli isti stil mjuze i to je to :-)
e ovo riješenje br 2 me interesira, za 1 nema jer sam tražio matrice od satriania i metallice po netu - ništa, za 3 možda metallicu da ali satriania neče niti jedan band samnom svirat...
taj wave render je neki program ili ?
imaš kakvu preporuku za njega ?

Hm, pa, Reason je prilicno dobar, ako te volja kupiti ili piratizirati :-D Sampleovi su fenomenalni, jos ako uzmes Drumkit From Hell za bubnjeve... perfekcija.
A sto se tice besplatnih... hmmm... ja sam koristio jedan ali ne mogu se sjetiti imena, ako potrazis "MIDI renderer" naci ces stosta sigurno. Takodjer postoje siteovi koji imaju masu sampleova licenciranih na Creative Commons (besplatno), a mislim da ekipa na tim forumima dijeli i konfiguracijske fileove za renderere, koji koriste te sampleove.

Hm, pa, Reason je prilicno dobar, ako te volja kupiti ili piratizirati :-D Sampleovi su fenomenalni, jos ako uzmes Drumkit From Hell za bubnjeve... perfekcija.
A sto se tice besplatnih... hmmm... ja sam koristio jedan ali ne mogu se sjetiti imena, ako potrazis "MIDI renderer" naci ces stosta sigurno. Takodjer postoje siteovi koji imaju masu sampleova licenciranih na Creative Commons (besplatno), a mislim da ekipa na tim forumima dijeli i konfiguracijske fileove za renderere, koji koriste te sampleove.
Čovjek nije skužio što mu pričaš
Treba ti MIDI file pjesme koji ubacuješ u Reason i onda u Reasonu biraš instrumente po kanalima, i to zvuči sasvim ok. Sa malo igre taj midi možeš natjerat na jako fin zvuk

hvala vam...
upravo instaliram reason 4 pa ču pokušat...

evo, snašao sam se, hvala vam svima na pomči
skratio sam muke našavši stranicu sa realnim backgroundima, avo ako kome zatreba:

evo, snašao sam se, hvala vam svima na pomči
skratio sam muke našavši stranicu sa realnim backgroundima, avo ako kome zatreba:
ja sam ti taman htio predložiti neku stranicu tipa guitar backtracking

ako znaš još koju slobodno predloži..

woow. ovo je predobro. jel ima takvih stranica sa hrvatskim izvođačima?

teško.. šta tamo nađeš, nađeš. ima ih još ali su paypal oblika

teško.. šta tamo nađeš, nađeš. ima ih još ali su paypal oblika
evo,necu otvarati nove teme jer sam "novi",al iimam pitanje; postoji l iprogram pomocu kojeg bi izdvojio glas od zvuka,ak od akoji bi to bio program,ak oje moguce navesti free verziju
navodno postoji program ili mali broj programa koji otvore pjesmu i manipuliraju njome...
meni treba program koji bi iz jedne pjesme maknuo određene instrumente a da drugi ostanu... ili ih samo stišao..
zna li netko neki takav program ??