Xiaomi

Xiaomi garancija?

nani sub 12.1.2019 09:33

Pozdrav.
Mali mi ima Note 6 pro kupljen oko BF, mob mu je slučajno upao u lavandin dok je pra ruke i on kaže da ga je samo malo voda zalila. Mob je bio u maskici i on ju je skinio i obrisao mob. Kad je vratio maskicu kaźe da se mob ugasio te ga je on spojio na punjač (što očito nije smio). Ugl, mob sam držao u riži jedan dan i pokušao ga upalit. Mob se kratko upalio, dao znak prazne bat i opet ugasio. Spojen na punjač ne daje nikakve znakove. Što dalje. Servis? Gearancija? Ako da gdje? Mob je kupljen preko honorbuy.
Hvala unaprijed

Ajar sub 12.1.2019 09:41

u nas nitko neće priznati jamstvo za takvo što (iako xiaomijev servis uglavnom nema posla jer se ne kvare). malome po guzici nema telefona do daljnjega. nota bene, u zagrebu neutrino mobile ima servis ali samo za jamstvo u nas kupljenog uređaja (uz dokaz računom). ovdje ti sve piše, ali skrolaj do dna. u svakom slučaju, guglaj xiaomi servis + grad pa možda nešto i pronađeš. ipak, mislim da je kupnja novog i više pažnje bolja opcija. 

SamoPitam5 sub 12.1.2019 14:08
nani kaže...
Hvala svima na odgovorima. Znači da bi servis mogao bit toliko skup? Mob je plaćen cca 180€ (ako se dobro sjećam). Gdje bi u Splitu ako netko zna mogao nać servis?

Google i izguglas servise najblize sebi. Nazoves njih nekoliko, objasnis problem i pitas koliko bi to moglo kostati.

 

picajzla0707 sub 12.1.2019 14:24
Gravityri kaže...
Zaboravi na jamstvo, indikator vlage ce te izdat, tj marker

 indikator vlage sjebe pravo na garanciju čak i kad ti mob ne upadne u vodu

ženin redmi note 4 otišao na garanciju zbog stalnih prekidanja u punjenju, vratili ga natrag s servisa bez popravka s napomenom da se aktivirao indikator i da gubimo garanciju 

ne trebam valjda napominjati da mob nikad nije bio niti blizu vode

 

zanimljivo da nakon povratka mob se opet normalno puni već mjesecima, ali nakon servisa mu ne radi mikrofon osim ako ne razgovaraš na zvučnik + dobio je plavu mrlju na ekranu, dakle stvari s kojima prije nije bilo problema

jebeš takvu garanciju

Gravityri sub 12.1.2019 18:26

Inikator se nece sam od sebe aktivirati, a niti vlaga samo tako ulazi u mobitel, ali ljudi ocito zaborave da uredaj koriste po kisi itd.... Pa misle nije nikad upao u vodu :)
Ugl ne pravdam da su servisi uvijek u pravu ali ni korisnici svojih uredaja nisu puno puta u pravu :)

Silent horror1992 sub 12.1.2019 19:37
Marko :D kaže...
Gravityri kaže...
Inikator se nece sam od sebe aktivirati, a niti vlaga samo tako ulazi u mobitel...

Hoće ako uređaj duže koristiš u prostoriji s puno vlage.

 

Npr. najčešće je to u kupaoni.

Upariš kupaonu da se prst pred nosom od pare ne vidi a mob bude mokar ko da je bio u tuš kabini skup sa onim tko se tušira heh 

Svakom se to dogodi-događa.

 

picajzla0707 sub 12.1.2019 20:59

A ja ti pak govorim da zenin mob nije bio niti blizu vode ni vlage, bas ga je cuvala i pazila. A vec i stanje nakon servisa govori da tu nesto ne stima - odjednom nema vise problema s punjenjem, bas niti jednom, i odmah nakon servisa ne radi mikrofon.
Nije to toliko bitno, ionako sam joj uzeo redmi note 5 i prije nego smo ovog poslali na servis, ali opet je neugodno iskustvo, prvo takvo. Jednom mi je crkao novi samsung, dohvatila ga cerkica dok je bila mala i u sekundi ga uslinila, ali tu mi je jasno od cega je crkao - za ovaj mi je bas blesavo, tim vise jer sam naravno guglao taj kvar i nasao dosta slucajeva gdje je stvar u hardveru za punjenje. A ima i dosta slucajeva gdje su ljudima odbijali servis zbog tog indikatora, iako su isto pazili na mob - puno njih cak sumnja da je indikator namjerno preosjetljiv ili da ga serviseri radije taknu s mokrim rukama nego da se zajebavaju s popravkom

T700 pon 2.11.2020 16:30

Nosim slušne aparate, jedan model tj marka ima jedan defekt ako je unutra vlaga da mi često signalizira da je baterija pri kraju kad je i friška ubačena. . Vlaga je nastala konderzacijom i to se najčesto dešava ljeti. Ja dam aparat na čiščenje firmi koja prodaje i servisira aparate, oni da pročiste iznutra i stave u jedan profi uređaj koji izvlači vlagu. Nakon toga sve štima. 

 

Inaće na ebayu postoje sušilice u koje mozes staviti slušni aparat i one kroz nekoliko sati osuše slušni aparat, a neki to rade kupovinom onih tabletica silica gel, malo su veće kao 2 čepa od piva. i on u kutijici izvlači vlagu. Tako naprimjer sada ima modela slušnih aparata koji se mogu puniti i imaju utor za tu tableticu i samo kutijicu treba zatvoriti tijekom punjenja. 

 

Poanta ovog što pričam je, možda nebi bilo loše kupiti neki uređaj za sušenje u koji stane smartphone iako nisu to poput onih profesionalnih jer profesionalni koštaju puno više i oni fukcioniraju na drugi način. A druga opcija je da upotrebite kutijicu za sladoled i u njega stavite puno tih tabletica silica gel ili rižu i povremeno izvlačite vlagu, kažem ne ćekati da se dogodi to već recimo jednom mjesecno ostaviti preko noći ili duže. Konderzacija se ne skuplja odjednom, onda dolazi polako s vremenom, i kad se skupi dovoljno vlage onda smartphone počinje raditi probleme. 

 

 

 

 

 

dani_os pon 6.9.2021 16:01

bas gledam kupit xiami  ili ostat na samsungu...

meni je samsung izrazbijan sa svih strana, zadnja strana na jednoj strani se odvaja...

zavrsio je u ves masini...jedan dan nije radio...heheh

kupit cu ja opet samsunga...

love2ml86 uto 7.9.2021 02:19
Pero Dinamit kaže...

Nešto mi GTR sat odlazi, sa strane se neke crte pojavljuju pa gledam sada kolika je garancija.

 

Na papirima piše 12 mjeseci, ali što ne bi trebala biti 2 god na sve uređaje?

Garancija može biti 12 mjeseci, postoji materijalni nedostatak koji pokriva 24 mjeseca.