Markić7 sub 18.11.2017 17:47

Postavio sam ja slićno pitanje u temi Mi Hrvatska. Tamo se mislim javilo dvoje ;)
Prolistaj posjednje stranice .

Inače ja htio kupit zbog čistog androida ali me odbile nešto lošije specifikacije.
Baterija 3000mah i nešto, skoro toliko imam na postojećem pa bi minimalno 4000mah jer želim da duže drži.

I ekran 5,5 inča, želio bi veći. Netko mi je preporučio drugi bolji xiaomi za skoro iste novce. Još nije u prodaji, evo to je Redmi note 5 plus. Navodno bude u prodaji krajem ovog mjeseca.

ansha pet 24.11.2017 17:18
djigibao kaže...
Sta ce mi ta tema ako zelim imat uvid u cisti Android i njegove performanse, jer zbog toga se i kupuje ovaj mob a ne MI 5X.
Znam da su hardverski isti ali OS igra (meni) veliku ulogu.

I meni, zato sam narucio Mi 5X, miui > cisti android

maks0806 sub 25.11.2017 18:51

Kažem treba naštelati jer MIUI ima strogu kontrolu oko svega, treba se snaći i namjestiti sve. Sad mi sve radi kako spada i ne kasni ništa. Frendu sam preporučio A1, kupio ga je i jednostavno je nekako "prazan" naspram miui based modela.

Markić7 ned 26.11.2017 21:38

Po meni je čist android bolji

Jer ne dobiš aplikacije koje ne možes obrisati, da bi to mogao moraš rootati a to ne želim.

Ja bi rađe da laucherove sami nadogradimo i aplikacije sa google playa nego da nam oni kažu sto smijem imati.

ansha ned 26.11.2017 22:30
Chico12 kaže...
Kod miui-a ustvari nikad Nista ne kasni, samo sto masa ljudi ne zna da se dosta toga mora namjestiti u permissions folderu. Inace mi se miui mnogo vise svidja od stock androida.

Ja isto ne vidim koja bi bas prednost bila cistog androida kad je miui jednako brz i jednako traje baterija...

domac5 ned 26.11.2017 22:36

Ja kod miui nisam mogao recimo odgovarati direkt iz lockscreena kao ni prosirit obavijest na lockscreenu, battery stats je puno bolji na stock androidu, na miui nakon nekog vremena prestane pratit kad je uredaj bio budan pa vise nemas tih crtica nego praznu liniju i to je bug koji se vuce odkad znam za miui, na fb messengeru su mi chat heads jako stekali, jako lose je radilo ako pisem poruku u chat headu dok je u aplikaciji ok a na cistom androidu ista verzija te aplikacije radi bez ikakvih problema.. jedino sto mi fali s miui je extended screenshot.. ostalo nis nisam primjetio osim sto se romovi bazirani na cistom androidu puno bolje daju prilagoditi naspram miui-a (zakljucavanje double tapom na status baru, double tap to wake puno bolje radi na cistom androidu i paljenje bljeskalice dugim pritiskom na power) 

Deutsch pon 4.12.2017 12:09
djigibao kaže...

Da li se može upariti ovaj novi MAXtv sa aplikacijom Mi remote na mobitelu?

Ne znam koje bi bilo ime proizvođača?

 

 e znaci mislis za receiver za maxtv? 

to mene tako zanima jer uparim lijepo sa tv-om i onda sa receiverom jednostavno ne znam sta , koje ime odabrat i sta uopce odabrat. ako imas nekakvu ideju ili nekakav trag molit cu te da napises :D

 

no iskreno mislim da mi remote nema drivere za taj receiver :/

djigibao uto 5.12.2017 08:23

Trebalo bi biti kao na slici gore.
Kada dodje poruka i ako se ne procita onda bi trebalo svako malo obavijestavati da ima neprocitanih poruka ali samo crno bijelo kao na slici.
Slicno kao sto imaju neki drugi mobiteli (npr. Samsung, Motorola...).

Hexfire uto 5.12.2017 10:05
djigibao kaže...
Trebalo bi biti kao na slici gore.
Kada dodje poruka i ako se ne procita onda bi trebalo svako malo obavijestavati da ima neprocitanih poruka ali samo crno bijelo kao na slici.
Slicno kao sto imaju neki drugi mobiteli (npr. Samsung, Motorola...).

 Prema opisu, taj ekran se uključi čim ti poruka stigne tak da odmah nakon što izvadiš mob vidiš dal ti je hitno za odgovarati. Ali nakon toga se više ne ponavlja, samo javlja putem LED notifikacije. Always on display s Motorole recimo je ipak malo ozbiljnija stvar. 

 

Ak se sjetim budem nekako provjerio dal se taj ekran pojavi samo jednom ili više puta.

miki1981 uto 5.12.2017 13:43

Meni osobno je MIUI totalna truba naspram stock androida. Na stock Androidu mi prifali tu i tamo neka sitnica, na MIUI-u je bilo 100 stvari koje sam htio da budu drukčije, a ono obavezno inicijalno podešavanje notifikacija i dozvola je samo jedna od stvari koje su mi bile tlaka...jest da ih se podešava samo jednom, ali i to jednom mi je bilo tlaka, velika.

Iako sam bio zadovoljan sa svojim Redmi Note 4 i kako je sve na njemu radilo, svejedno sam prešao na Mi A1. Ali da nije izašao Mi u A1 obliku, nebi se sigurno micao sa Note 4 i MIUIa. I tu treba reć i da ga uopće nisam mijenjao zbog toga jer je A1 stock android, već zbog toga što A1 obećava updateove 2 godine od izlaska modela. Te stvari koje mi se nisu baš sviđale na MIUI- mi nisu toliko smetale da bih pomislio na promjenu samo zbog njih. Tek nakon što mi je stigao A1 sam skužio da meni osobno stock Android puno više odgovara od MIUI-a.

Tako da koliko sam god bio zadovoljan sa Redmi Note 4, sa Mi A1 sam puno zadovoljniji.

Sve radi još fluidnije nego na RN4, baterija traje osjetno dulje, još više tabova mogu otvorit u bez ikakvih štekanja, kamera mi se čini bolja (ali to mi se samo čini, ne mogu reć da li je stvarno i bolja), ekran se bolje vidi na suncu, i meni jako bitno - uređaj se daaaaaleko manje grije kod nekih zahtjevnijih stvari i kod direktne izloženosti suncu.

I da...prijem signala mi je bolji, i na nekim mjestima gdje sa RN4 nije bilo sad ga ima. Iako opet...to ne znam da li je do uređaja ili je HT nešto pojačavao.

A i čitač otisaka prstiju na Mi A1 radi fenomenalno. Ali to ne mogu uspoređivat sa RN4 jer ga tamo nisam ni koristio...ustvari ne znam uopće da li ga ima, iako mi se čini da ima.

 

Uglavnom... Xiaomi Mi A1 FTW

 

P.S. još neke od prednosti, po mojim kriterijima, su i osjetno brže punjenje i novi konektor

Deutsch sri 6.12.2017 12:34
djigibao kaže...
...bilo receno da ce dobiti O do kraja 2017, sad je valjda javna BETA pa ce uskoro i finalna verzija...ni prisa...

 taj uređaj bi osim orea trebao dobit jos 2 nadogradnje?

tko ziv tko mrtav, ali sto se meni osobno sviđa je to da romovi sa njega pasu na rn4 kojeg imam :D