Xiaomi 15 Ultra

Malo mi je glupo što su napravili blagi downgrade kamere.
Glavna kamera nema više varijabilni otvor blende, što je svakako mana.
Manja zoom kamera je gotovo ista, uz marginalno manji zoom.
Velika zoom kamera je izgleda upgrade, no vidjet će se u praksi.
Ultrawide kamera ima manji otvor blende i uže polje snimanja.
Što vi mislite o ovome?

Malo mi je glupo što su napravili blagi downgrade kamere.
Glavna kamera nema više varijabilni otvor blende, što je svakako mana.
Manja zoom kamera je gotovo ista, uz marginalno manji zoom.
Velika zoom kamera je izgleda upgrade, no vidjet će se u praksi.
Ultrawide kamera ima manji otvor blende i uže polje snimanja.
Što vi mislite o ovome?
Pa nije velika razlika 12 vs 14mm iako su po meni te uw slike jako loše opcenito, cak i na ff fotaparatima ako objektiv nije neki brutalno oštar i bez vecih mana! Inace uw(ultra wide) objektive je najteze za napraviti i kostaju ko svetog petra!
Stakla su skuplja od samog zlata! f1.8 vs f 2.2 je zanemariva razlika u praksi. Pitanje je zapravo koliki je i pravi F-stop (t-stop)!
Vjerujem da je bolje imati ostrijih 14mm do rubova nego vinjetiranu 12-ticu s ne bas ostrim prikazom i 12mm je pretjerano i koristi se samo u extremno uskim prostorima gdje nije dovoljno 14mm barem sto se tice profesionalne upotrebe!
Koliko vidim ekipa brije na te zoomove i u tom smjeru su isli da tu budu najbolji! m2c iz perspektive fotografa!

U kameru ne sumnjam, samo me baterija zanima, na 14U se nije baš nekaj proslavila.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_15_ultra-review-2802.php
Evo i recenzije.

Xiaomi Modular Optical System | Global Debut
https://www.youtube.com/watch?v=BBuvc_K8tDg
Holly Sheet!!!
EDIT:
Evo od Mr Bossa video sve objašnjava to je za telefon koji još nije izašao:

Zasto kod nas nema ponude kao u Engleskoj. Ovo je brutalno.
Bude strpi se, ja htio uzeti nesto od 14 serije na kraju im se cijena skoro prepolovila u mjesec dana i evo i 15-tice

Bude strpi se, ja htio uzeti nesto od 14 serije na kraju im se cijena skoro prepolovila u mjesec dana i evo i 15-tice
U mjesec dana od kako su stigli na tržište?

Isplativije nego Samsungov wifi tablet ili narukvica koju dijele. Vise mi vrijedi

Xiaomi Modular Optical System | Global Debut
https://www.youtube.com/watch?v=BBuvc_K8tDg
Holly Sheet!!!
EDIT:
Evo od Mr Bossa video sve objašnjava to je za telefon koji još nije izašao:
Koliko sam skuzio ovo je koncept i ne ide u prodaju.

Je za sada, poslali su čovjeka iz Kine u Ameriku da MR Whosthebossu daju koncept.
Ali kladim se da slijedeća generacija Xiaomi telefona dobiva ovo i to još bolje.

Znali se zašto su smanjili kapacitet baterija?

Da, baš brutalna ponuda. Sumnjam da ce kod nas tako, jer nama daju romobil. Ali opet nema bijeli uređaj u ponudi.
Ako cu uzet onda preko DE i jos dobim 150 eura popust na X15 model.

U mjesec dana od kako su stigli na tržište?
ma buba bez veze
Znali se zašto su smanjili kapacitet baterija?
EU regulativa koju u Kini ne moraju poštovati, nama donosi bolju kvalitetu, ali po određenu cijenu. a s druge strane možda im treba prostora za utrpati špijunske čipove.

Ako netko uzme iz ponude sa romobilom zainteresiran za romobil, zapakirani ;) 200€

O kakvoj regulativi je riječ da moraju smanjit kapacitet? I kako je bolja kvaliteta?

O kakvoj regulativi je riječ da moraju smanjit kapacitet? I kako je bolja kvaliteta?
jedan od primjera ti je da sve baterije na EU tržištu moraju zadržati minimalno 80% kapaciteta nakon 800 ciklusa. ima toga još dosta, ako te zanima googlaj EU battery regulation pa uživaj u čitanju.
sve što prolazi dodatne kontrole je automatski i bolje kvalitete jer mora zadovoljiti rigoroznije uvjete.

https://www.androidauthority.com/oneplus-phones-smaller-batteries-3453725/
Ništa rigorozno nego očito 15 Ultra koristi single cell bateriju.
Inače su Kinezi daleko najnapredniji po pitanju kvalitete baterije i punjenja. EU samo nameće svoje nelogičnosti pa zato neki modeli imaju manji kapacitet i svi ne dolaze sa punjačem

Jel će radit 67W punjač sa Xiaomi 15. Nebi htio baš ovaj od 120W jer realno želim što hladnije punjenje. Nudi se 120W uz 15icu al ja bi rađe slabiji.

Jel će radit 67W punjač sa Xiaomi 15. Nebi htio baš ovaj od 120W jer realno želim što hladnije punjenje. Nudi se 120W uz 15icu al ja bi rađe slabiji.
Zašto ne bi radio?
ali...
"A handful of measures to prolong the 15 Ultra's battery health are available in settings including limiting the fast charging by switching from Top speed to Standard. You can also enable Smart charging which will charge the phone up to 80% and then top off just before you typically use it (based on learning your usage patterns). Or just set a hard limit on things at 80% in all situations by enabling the Battery protection toggle."
tako da uzmeš 120W i podesiš ostalo preko softwarea.

Nakon Mi je ultra došao je 15 ultra i moram reći da poboljšanja i više nego očita, oduševio me konačno senzor za otisak prsta koji nije više optički, kamera na 11 ultra je odlična a na 15 ultra je još bolja (ali ne puno bolja s obzirom da je razlika 4 godine).
Ako me bude sliužio kao 11 ja super zadovoljan :)

Nakon Mi je ultra došao je 15 ultra i moram reći da poboljšanja i više nego očita, oduševio me konačno senzor za otisak prsta koji nije više optički, kamera na 11 ultra je odlična a na 15 ultra je još bolja (ali ne puno bolja s obzirom da je razlika 4 godine).
Ako me bude sliužio kao 11 ja super zadovoljan :)
Ajd javi dojmove kakva je baterija..

Baterija odlična, bez problema drži dan i pol (wifi,gps,bluetooth,5g, sve uključeno. 120hz), 11-ica nije izdržala do kraja.
Odrađena su tek 4 ciklusa punjenja jer je bio u ladici dok mi masakica nije stigla XD

Koju si maskicu kupio i odkud? Vidim da izbor i nije još neki.

Baterija odlična, bez problema drži dan i pol (wifi,gps,bluetooth,5g, sve uključeno. 120hz), 11-ica nije izdržala do kraja.
Odrađena su tek 4 ciklusa punjenja jer je bio u ladici dok mi masakica nije stigla XD
Kolko ti po noći u deep sleepu "proguta" baterije?
Kolko sam čitao, baterija je značajno bolja nego na 14U.
Taj 15U mi se čini "najkompatniji" smartfon u toj klasi tj tih dimenzija, osim one kamere koja strši, al pošto se nalaze moćne kamere, onda je to ujedno i opravdanje za sami dizajn.

istu sam imao na 11 ultra i najvise mi odgovara (pogotovo zbog zaštite kamere)
Kolko ti po noći u deep sleepu "proguta" baterije?
Kolko sam čitao, baterija je značajno bolja nego na 14U.
Taj 15U mi se čini "najkompatniji" smartfon u toj klasi tj tih dimenzija, osim one kamere koja strši, al pošto se nalaze moćne kamere, onda je to ujedno i opravdanje za sami dizajn.
preko noći ode 1-2 % baterije

Meni je ta ista maska prvi odabir (još se dvoumim da li da uzmem telefon) posebno jer takvu istu imam na 13 Pro, samo bez ovog ringa (postolja). Savršeno je očuvala telefon u ovih skoro 2 godine što ga imam.

preko noći ode 1-2 % baterije
Ovo je jako dobro..
Koji punjač koristiš za 15U? Pošto uz 15U ne dolazi punjač, a kolko sam čitao max.snaga je 90w kolko može povući iz utičnice.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_15_ultra_arrives_with_200mp_100mm_telephoto_camera-news-66738.php
I evo nam nove Ultre.
Sve ok, mozda su mogli vecu bateriju stavit 6000 i za nase trziste, kolko sam citao bit ce 5410.