Xiaomi

Redmi 11/ Note 11/ Note 11 PRO

Schumix ned 6.3.2022 17:18

Uzeo Redmi Note 11 u četvrtak. Bila akcija kod uvoznika za BiH, 319KM (4/64) (valjda oko 165-170E).

MIUI 13/Android 11 na njemu, nema split screen funkcije, umjesto toga floating windows za neke aplikacije. Osim poznatog buga sa senzorom blizine (ili nedostatkom istoga), i presmiješne "always on" 10 sekundi funkcije, nisam primijetio drugih bitnih problema. Baterija traje, puni se brzo, mrvicu više od jednog sata (33W punjač u kutiji). Još nisam uvjeren da je ovaj AMOLED ekran bitan napredak u odnosu na LCD na mom starom Redmi Note 7. Vidim da je slika drukčija no ne nužno i bolja, možda ekran zasja punim sjajem kad se zaštitna folija koja je došla tvornički dobro postavljena počne odljepljivati ili oštećivati pa je uklonim. Možda to uradim i ranije jer mi se čini da se na njoj prljavština više skuplja nego na golom gorilla staklu.

Silikonksa maska što dođe u paketu teška za navući i skinuti s telefona.

Senzor otiska prsta na boku plus, vrlo brzo otključavanje/zaključavanje telefona, pogotovo dok leži na stolu u odnosu na telefone na kojima je pozadi.

Ukupno, sviđa mi se telefon, pogotovo za ovu cijenu, ali mislim da je preskup naprimjer u Instaru za 1700 kuna, kod njih sam kupio RN7 za 1400 davno.

LLAMABOY ned 6.3.2022 19:32

Baš i ja planiram zamijeniti svoj RN7 ove godine pa mi je note 11 zapeo za oko, ali mislim da ću ipak pričekati do ljeta ili čak kraja ljeta.

Jesi primijetio screen burn na RN7? Meni je sve očitiji u zadnje vrijeme...

Schumix ned 6.3.2022 19:41
LLAMABOY kaže...

Baš i ja planiram zamijeniti svoj RN7 ove godine pa mi je note 11 zapeo za oko, ali mislim da ću ipak pričekati do ljeta ili čak kraja ljeta.

Jesi primijetio screen burn na RN7? Meni je sve očitiji u zadnje vrijeme...

 Screen burn (in)? Zar se to još uvijek događa na LCD-u? Nisam to primijetio, ekran mi izgleda kao prvog dana, jedini nedostatak mali, slabije osvijetljenje pri gornjem i donjem rubu ekrana koje je vidljivo na bijeloj slici, ne gore nego kad je bio nov. Možda sam ga manje koristio, možda je u mene drugi tip ekrana. U mene je bijela verzija koja je izašla na ljeto a kupio ga na jesen 2019. Je li u tebe rani model?