Windows

Windows 7 key - da li će zahtjevati nadogradnju

crocro23 sub 9.10.2021 16:46

Pozdrav,

 

Kolega ima na laptopu wind 7 i nije mu genuine i sad me pita da mu kupim online ključ i pošaljem. Zanima ga da li će nakon što unese windows 7 key morati napraviti odmah nadogradnju. To ne želi. On bi samo da mu se aktiviraju ti windowsi bez da odmah mora nešto skidati i nadograđivati. Osoba je koja ne voli baš promjene pa kako je zadovoljan na wind 7 godinama ne želi mjenjati na 10

ihush uto 12.10.2021 10:11

- win7 je mrtav. Želje juzera nisu relevantne nego što kaže MS..

- za aktivaciju mora ispuniti više uvjeta, kao i update.. + realno, pošto se više ne prodaju licence (odavno), ms ne mora ni dati aktivaciju, može ugasiti server.. nije isto već imati aktivan win pa dok ide i svježe.

- za sve u slučaju win7 je preduvijet sp1+ie11 (koji je jednako mrtav, može edge) + ostalo.

- kako je do sad gurao neoriginalnog, može i dalje.. dok je kupnja ključa besmislena + obično je skupji od w10, i važna prednost, jednom aktiviran w10 je u ms-bazi, reaktivira se automatikom (ista mbo-pc) dok se starije licence gube, jer tako želi ms tj svima je zato dao i free prelazak na w10.. za koji ekšli ne trebaš ni key, radi.

- juzer koji ne želi prelazak tad mora smisliti što-kako, kad ovisi o npr online servisima kao mail, ostalo tad nema izbor, tj sve kao banking-porezna itd. te prisile na nadogradnju dok nakon gašenja službenog supporta win7 više ne može pratiti promjene koje traži druga strana. .. juzer ne bira, dok se recimo privikavanje ipak lakše obavi nego pokušaj ostanka na win7, jer ljudi su prilagodljiva vrsta, ms-odluke nisu...

 

-to čak nije samo stvar win, za sve oseve, macos-linux-android.. nema bez nadogradnji, tj teoretski može ako je zatvoren sustav tj ako ne traži komunikaciju kao online-interenet. Ako traži tad nije stvar izbora nego kompatibilnosti i tad juzer ne odlučuje, ne bira.. mada reklame tako sugeriraju.