Upgrade s win10 na win11

iskreno, ako ti sve radi kak spada - ostani na win10 dok ide...
ja osobno ne vidim neki razlog za prelazak na 11icu, s druge strane - vidim više problema po temama za 11icu nego za 10ku...

-hoće li sve raditi.. 99% hoće, 1% rizik.. :) .. no prije upgradea automatika napravi image-backup i možeš rollbackati nazad 30 dana do brisanja baclupa (ili ako nema mjesta tad prije obriše..).
.. neovisno o tome, kad se pokrene install-upgrade, on provjeri i napiše ako je neka app 'nekompatibilna'.. no teoretski takve nema ako radi na win10, jer je sam os isti.. razlike su skin-izgled.. ne sam os, +driveri koji su isti ali potpisani za win11 itd.. tad ti napiše i ponudi upgrade sa zadržavanjem svih appsa+dokumenta ili ako je neka app nekompatibilna tad samo dokumenti.. tad znaš i odlučiš-odbiješ-prekineš upgrade .. ili nastaviš jer možeš se vratiti itd.
-no za sad je možda bolje ostati na w10.. iduće godine će biti jači pritisak ms-a, a nadamo se i manje glupastih problema koje ms izmisli .. biraš, probaš .. vratiš se itd. jer sve ovo je teoretiziranje dok na kraju ti trebaš odlučiti a to možeš tek kad vidiš i probaš.. pa probaj, 99% će sve biti ok i imaš backup.. ako nisi pehista za 1% :)

Ja sam dobio win10 na win11 upgrade ima više od godinu dana. Nikakvih problema, a koristim ga za svašta. Od uredskih zajebancija do programiranja. Sve radi bez problema, svi projekti se kompajliraju itd...
Kući slično, na laptop sam stavio win11 (clean install) Microsoft surface laptop 2. Radi bez greške.
Bok
sistem (win10 pro) mi vec neko vrijeme nudi da se prebacim (upgradeam) na win11.
Na laptopu imam niz aplikacija koje su mi nuzne i nisam uspio nac odgovor hoce li one i dalje nesmetano raditi nakon ovog upgradea. Imate li kakva iskustva? Moze li se napraviti upgrade i vratiti na win10 ukoliko ne funkcionira kako treba?
Hvala!