Alfredo nr.2 pon 22.10.2018 09:22

Imam jedan problem vezan uz Sleep mode, naime kad stavim laptop u sleep mode i ako prode duzi vremenski period, npr. 12 sati ne mogu upalit racunala samo s pritiskom misa vec moram otvarati poklopac i stisnuti power tipku. To mi je nezgodno jer laptop koristim kao stalno racunalo posto je spojen na monitor. Zna li netko kako mogu rijesiti taj problem?

Usput ako netko zeli zamjeniti neko mini racunalo za laptop nek se javi. 

Milka30 uto 23.10.2018 12:03

Meni je nesto slicno-mozda cak i kompliciranije...kada mi komp upadne u hibernaciju,nikako ne reagira,moram ga prisilno ugasiti na tipku.

U postavkama Win 10 sam iskljucio hibernaciju,mirovanje...ma sve,samo ostavio gašenje monitora nakon 10 min neaktivnosti(sve ostalo je na NEVER).

Monitor se ugasi nakon 10 min i pali se bez problema nakon 1-2 sata mirovanja,ali problem je kada mi komp radi preko noci(duze od 2-3 sata),tada se opet zablokira,ne pomaze nista osim prisilnoga gašenja!

...Dugo sam mozgao,probavao i dosao da krivaca-MBO!

Naime,moja maticna ima taj nekakav mode,koji...u biti samo zajebava i ostavlja mi miš pod naponom kada je komp ugasen.

Gašenjem toga moda,rijesim problem sa mišonjom i automatski rijesim problem sa tim smrzavanjem hibernacije,iako jedno sa drugim nema veze,no ok...

Maticna se ažurira automatski i svaki puta nakon azuriranja vrati postavke na def-tako i te moje problema.

Gašenje automatskoga ažuriranja na mbo,ne postizem nista,jer se ono opet azurira(Da,spremio sam postavke biosa).

Uglavnom,zanemarujem te probleme i ne seedam više noću,nego samo kada gledam na tv-u film,pa tu i tamo nogom zveknemo po stolu kompa,tek toliko da mi se ekran "probudi" i da mi komp ne upadne u hibernaciju

Alfredo nr.2 uto 23.10.2018 12:30
191x7 kaže...
Alfredo nr.2 kaže...

To je riješilo problem. Super, hvala.

 Da pojasnim što smo uradili - isključili smo hibernaciju čime je hybrid sleep postao samo sleep, nešto kao nekadašnji stand-by.

Zanima me, koliko struje trosi kompjuter u tom stanju? I da li sada kad vise ne planiram gasiti racunalo vec uvijek ga staviti na sleep, steti li to racunalu?

ihush uto 23.10.2018 14:47

-a što te spriječava u normalnom gašenju laptopa? .. ugasiš.

-gašenje hybera je ok (već gore rečeno, off u cmd, time oslobađaš i hyber file koji inače beskorsino zauzima mjesto na disku, ako ga ne trebaš ili može i predviđenim postavkama (default 360minuta za automatiku sa sleep na hyber, na nulu=isključeno).

 

-ja sam protiv hyber slipa za 'važne' radne stvari.. no to guraju kao defultne postavke, pa možda samo trebaš podesiti prikaz-akciju gumba za gašenje (default sleep u gašenje). Sve je u power opcijama. Odvojeno za lap kad je na bateriji ili na struji kao i npr osvjetljenje i sl.

-ako se korsti sleep-hyber, povremeno je potreban/poželjan restart (tj reset stanja memorije i oslobađanje resursa). Oni kojima je brzina paljenja OSa bitna za posao jednostavno pretjeruju tim razlogom, jer 10-30 sekundi je nevažno, jedino što su navikli ostavljati hrpe otvorenih appsa-dokumenata a tad je rizik nekog gubitka-oštećenja veći. Ako postoji backup može bilo što. Preporčam normalno paljenje kad se radi, može i nonstop po potrebi.. i gašenje kad računalo ne korsitimo.

ihush uto 23.10.2018 17:47

u opcijama podešavanja powera.. imaš sve potrebno, možeš npr podesiti da je zatvarnje ekrana -gašenje, ali nema tad opciju paljenja na podizanje tj to je stvar BOISa ili je u sleep modu jer samo ako je os upaljen može reagirati na bilo što.. miša, ekran..

-možda za tvoje potrebe-želje, potraži u BIOSu ako postoji (lap nema sve opcije dekstopa uobičajeno za bios).. za paljenje mišem-tipkovnicom. Ako ima, tad je to zamena za sleep i tad to ne radi win nego bios. Gašenje može, ima opciju, paljenje ne tako .. ili ovisi o kombinaciji ili bios ili sleep ..

Osoba na I čet 29.7.2021 00:26

Eh ovako laptop sam dobio u 9 mjesecu 2020 i igrao normalno samp i cs 1 6 medutim  31 12 2020 nova godina i poslije ponoci ja skinem nehotice neki virus na racunar i 6.01.2021 odnesem racunar da se obori i digne sistem dosao kuci sve normalno kao nov i skinem ja samp i nece i nece i nikako da ude skinem cs 16 nece ni on kod cile st sam vidio tutorial reinstalacije sistemaa probao i opet nista.Da li neko zna u cemu je problem.Specifikacije racunara : Windows 10 pro;Intel(R) Core(TM) i5 cpu;M 520 2.40ghz;Ram 4 gb;x64;Lenovo thinkpad T410