Windows

Bad image - dll error

walentkane čet 14.10.2021 15:31

Prilikom pokretanja računala i otvaranja bilo koje aplikacije pojavi mi se greška koju ću priložiti sa slikom da ne pišem sad puni naziv.

Uglavnom, aplikacija i računalo dalje normalno rade. Probao sam razne PC repair alate koje nisu pomogli (oni koji su free), probao sam reinstal aplikacije i neke dll alate ali ništa nije pomoglo.

 

Izzy čet 14.10.2021 17:35

Pa pobriši onda zadnje nadogradnje. Možeš izvršiti i popravak sistemskih datoteka. A ako ti, kako sam kažeš, aplikacije normalno rade, koristi ga i dalje (računalo, OS). Nemaš brige onda. Povremeno skini nadogradnje OS-a, jer možda izađe rješenje i to je to.

ihush čet 14.10.2021 20:11
walentkane kaže...

To je dosta banalno riješenje, tipa pokvario ti se TV, kupi drugi .

Mislim da nije virus, prlično sam siguran da je problem nastao nakon jednog od Windows update-a.

 -nije uzrok update nego neki treći soft, npr modificirana thema ili neki od korištenih-spomenutih alata-editora itd. (više štete nego koristi)..

.. zaostalo smeće u reg.. da znaš od čega je, mogao bi install-deinstall i tad 99% ok..

 

walentkane kaže...
zhUPer_C18 kaže...
jesi probao "sfc /scannow" u cmd?

 

Evo, javilo je neku grešku.

 -dok sfc ne popravi sve, .. nije sve popravljeno, ponoviš, par puta.. ne odustati na prvi pokušaj. (broj grešaka koje se mogu popraviti je ograničen .. + uzrok).

-na kraju možeš po reg tražiti mjesta gdje se pojavljuje ui.dll .. i brisati, kad obrišeš sve, neće više javljati problem tj neće win pokušavati pokrenuti nešto što ne postoji ili ne neispravno + da je potrebno već bi imao problem (kad računalo ne radi)..

 

edit: brži i konkretniji način je clean install.. za 15 min imaš čisti win, problem je jedino sve ostalo (ovisi što sve instaliraš.. no pošto si već imao smeća ovo je preporučljivo ako želiš ispravno računalo -os..) pa samo ovisi o svim ostalim appsima-igrama koliko ti se to ne da raditi.. no jednom moraš, poželjno, tad obično bolje radi + više paziš na 'smeće' koje ne trebaš + ne čačkaš i više ne izazoveš ovakav problem .. ponovo, nije update, nego treća-app-smeće, dok je update samo okidač tj kad se nešto bitnog mjenja tad je važno stanje osa, do tad prolazi + zato se recimo ne preporuča modificirati win-gui teme itd.. + svakih 6mj se ponavlja problem.. pa ovisi što ti je važnije, da računalo radi ili nešto treće..

ihush pet 15.10.2021 00:06
zhUPer_C18 kaže...
Dal bi windows repair sa instalacijskog usb popravio stvar? User data bi ostao pa s time i smece koje ce vrlo vjerojatno ponoviti gresku!?!?

- kad radiš sfc install medij bi trebao biti spojen.. tj tad ako je oštećen neki win-sys file uzme ga iz install-a za ostalo nema veze (ne mješati s resetiranjem win i vraćanjem na prethodno stanje iz backupa).

- za fileove koji nisu dio win nego neke treće apps ne pomaže (tj ovisi što je uzrok-greška, npr neispravan disk tad chkdsk možda pomogne) ali može pomoći reinstall te app (ako je to ostatak nekog 'smeća' midifikacija-tweak.. sad znaš zašto su to stvari koje nisu preporučljive, sve se kvari a kad se petlja po sys tad ubiješ sys..).

- za razne fixove imaš ms-fix.. ponekad pomogne, u ovakvom slučaju je brže pobrisati reg reference nego tražiti fix koji možda pomogne (možda ne..) tj ako nije file koji je potreban za rad računala tad je nepotreban (logika) :) .. tj greška koju vidiš, kaže da ga ne može učitati iz bilo kojeg razloga i tad logika, ako računalo radi tad to nije potrebno za win, višak-smeće.. tj tad obrišeš reference koje ga pozivaju npr u autostartu i tad više nemaš poruku o grešci.. o toj grešci, ali tko zna što drugo može biti problem. Ovo nije greška win, nema skoro veze s win, samo win kaže da to ne radi.. ne da ne radi nešto potrebno od win jer tad recimo ne bi ni upalio win i sl.

.. ekšli, ui-dll je skripta-generirani file koji može sadržavati podatke o računalu.. svašta tj = smeće.. nije nešto za rad win ili bilo koje app, nema veze s radom-ispravnošću, nego prikuplja podatke.. moguće malware a moguće ms-netko legitiman.. bilo koja app može ili online-browsanje.. ovisi što klikneš, + kad koristiš 'smeće' upravo to se često desi, tj svi obečavaju optimizaciju, ubrzavanje i sl. ali to je reklama-navlakuša, većinom je beskorisno-smeće a može biti problem-malware (ili legitimna app.. tj jedino ti znaš što si sve koristio-radio pa tad i što bi to moglo biti.. npr crack neke igre ili update-porvjera win11.. ili bilo što..).