shecky ned 3.4.2022 16:15

Pozdrav svima. Zanima me da li mogu otici na tehnicki pregled i proci ga ako je prednja hauba drugacije boje? Sve ostalo je ok. Naime, mater je udarila auto sa prednje strane. Zamijenio sam farove branik i haubu, ali je hauba razlicite boje od ostatka automobila. Registracija istice za dva dana a decko koji ce mi to pospricati pretrpan je poslom iducih desetak dana... Pa me zanima da li je moguce tako preci tehnicki? Hvala unaprijed.

all_or_nothing ned 3.4.2022 18:00

prije par godina mi nisu htjeli registrirati, samo branik je bio druge boje.

onda sam tražio da mi u prometnu upišu da je vozilo raznobojno (ima ih i oslikanih, zašto ne?), tu je već bio fajer žešći, nisu htjeli. kao 200 kuna je nova prometna sa izmjenom, da mi ne izbijaju lovu iz džepa.

tu se već povlačili telefoni, izvlačili članci zakona, pisali prigovori...

 

završilo tako da sam isti dan otišao po lak sprej i obojao branik, cijena 20 kuna.

 

i čim sam registrirao prodao auto, kupac me čekao ispred centra za reg. vozila.

Damir22 ned 3.4.2022 19:00

U pravilu ne.....

Branici smiju biti crni, aka nefarbani, lajsne na vratima i slicno, ostatak karoserije ne smije biti razlicite boje, osim ako tako nije uvedeno u prometnoj.

Uvodjenje takve napomene u prometnu se mora homologirati, to kosta 300kn, cini mi se.

Mene jedne godine nisu pustili jer sam na braniku imao oguljenu fleku, sto sam ogrebao, morao sam to sprejem popraviti da me puste....

Zanimljivo, ostecenje laka, kad matira pojedini dio, ili kad ispuca lak, cesto bas na haubama starih auta ignoriraju....

Mozes probati objasniti da ces prefarbati i slicno, ali pustiti te ne mora......

shecky ned 3.4.2022 19:06

A otici cu pa sta bude... Htio bih rijesit registraciju prije nego istekne jer se automobil nalazi dosta daleko od najblize stanice za tehnicki pa da ne moram kasnije vučnu zvati ili se vozit sa neregistriranim pa da me jos i uhvate negdje..