Tvrdi i optički diskovi

Nov SSD i instalacija win10 sa CD-a

Lycus pon 15.7.2019 23:02

 Pozdrav svima!

Kupio sam novi SSD Samsung V-NAND 860 EVO i takodjer win10 instalicijski disk. Izvukao stari i neispravan HDD te instalirao SSD i pokusavam si instalirati win 10 sa instalacijskog CDa ali nista se na monitoru ne dogadja...

Molim za pomoc.

Sto uciniti?

 

AF139 uto 16.7.2019 07:27

..nije do toga crn ekran. ..

Morao bi imati Logo  ili post UEFI/BIOS-a a ako nema ništa tada je nešto zeznuto pri montiranju SDD/HDD , možda neki kabal ima loš spoj ili je zaboravljeno vratiti ga gdje je bio. Morala bi MBO bar ako ima beeper davati kod greške zvukovima..

 

Trebat će i više RAM-a jer  od tih 4GB u BIOS-u je bar 1 od mogućih 2GB dodjeljen za VGA.... ili uzeti PCI-e grafičku karticu.

ihush uto 16.7.2019 08:34

-kako znaš da je stari-neispravan hdd, neispravan? Kako znaš da je samo hdd neispravan? Kako znaš da je ispravan monitor (bez signala većina monitora ima svoj logo-stanje-meni.. no signal i sl. ako tog nema tad vjerojatno ne radi monitor ..).

- npr za paljenje računala, minimum je ispravna, mbo, cpu, ram + struja. Sve ostalo odspoji (sve diskove i sve kablove, usb-audio..) .. naravno, da bi nešto vidio trebaš monior, da bi čuo beep-alarm mora biti spojen onboard speaker/mbo/kućište ili neki display koji prikazuje status paljenja po kojem možda otkriješ što ne radi.

- mbo, napajanje.. što god da ne radi, isti je rezultat a u slučaju kad koristiš integriranu grafiku, tad i ram jer nema ni vga ..

- pa sve do tog da ti ne radi powerbutton, da nije spojen kabel na mbo ili najbanalnije moguće, da nisi upalio prekidač/struju..