Tvrdi i optički diskovi

Seagate Bracuda 7200.11 32mb - UPOZORENJE

QFlash sri 19.11.2008 10:33

Prvi disk riknio nakon misec dana,prvo usporio pa postao JAKO bučan te na kraju počeo rušit OS pri svakom intezivnijem zapisivanju.

Reklamacija,nakon 20 dana (gg Links servis) dobijem novi disk.

Ne samo da ga windowsi uopće ne prepoznaju nego govno doslovno pulsira ! I to tako jako da stol vibrira ! Instatna glavobolja i opet na reklamaciju...

 

Eto,nemojte se zaj..zafrknut kao i ja koji sam vjerovao Seagatu od serije 7,8,9 (nepokvarljivo).

Psiho246 pon 1.12.2008 11:39

Koristim Seagateove diskove od kad znam za sebe, i za mene su oni oznaka kvalitete.

Imam dve Barracude u kompu, od 500 GB i 120 GB. Ovau od 120 imam vec nekih 5 godina i radi bez problema i mislim da ce radit jos neko vrijeme.

Lightning pon 1.12.2008 11:44

Nikad nisam koristio Seagate, samo što sam pred nekih mjesec dana gledao za uzet dosta onih njihovih 1.5TB, ali na sreću sam prije saznao da su "defektni", pa nisam u njih investirao...

 

Kod Seagate-a najbolje je što imaju 5 godina garancije, ali sa gledišta brzine, tišine i potrošnje ima puno boljih diskova na tržištu...  dok je pouzdanost diska opet jaaako subjektivna (osim kod npr. IBM DeathStart serije :D )

gymboy pon 1.12.2008 12:51

Imao sam dvije 9-tke, od 80gb, i stvarno su bili dobri diskovi, relativno brzi ( koliko im gustoca zapisa dozvoljava svega 80gb po ploci), tihi i nisu se grijali jako. Kako su mi bili premali prodao sam ih i premisljao dal da opet uzmem seagate ili mozda wd.... Vidio sam dosta post-ovom u vezi WD-a 6400 AAKS i izbor je zavrsio na njemu.... ne zalim sto nisam uzeo seagate ni najmanje, koliko cujem serija 10 .i 11. nisu pogodjene, sporije su od konkurencije, a imaju i nekakve bugove, posebno ova nova 11.-ica od 1.5tb, s njom ljudi imaju problema i s brzinom i firmware-om..... tako da ce seagate morat nesto promijenit inace ce otic kako i maxtor!

Moji favoriti su definitivno Wd za  brzinu i trajnost, te samsung tisina i brzina, trajnost ce se vidjet kroz vrijeme! 

Cika Jova Zmaj pon 1.12.2008 13:14

Dobre su Baracude, osim ove od 1,5TB, ali to je izoliran slućaj. 90% kvarova vezanih uz njih je zbog napajanja kao što je već netko spomenuo. Istina je također da nisu ni najtiše ni najbrže, ali imaju najdužu garanciju, što bi trebalo govorit da za njih proizvođač očekuje da če najduže trajati (pouzdanost na razini). Ja imam dvije u kompu (250 GB i 640 GB) i osim što su malo klekle pod slabim napajanjem, kad sam to promijenio (napajanje, ne diskove) sve radi ko urica.

Lightning uto 2.12.2008 19:49
Buhaha kaže...

Svi kvarovi na racunalu dolaze od nekvalitetnih napajanja, a najcesci su kvarovi hdd diskova.

Inace imam Seagate Baracuda 4kom i rade vec dugi niz godina neki i preko pet.

To je malo pretjerana tvrdnja... istina da nekvalitetno napajanje dosta pomaže, ali nikako nije JEDINI razlog kvarova...
Osim ako ne gledaš na nestanak struje kao nekvalitetno napajanje, onda da :D

Da si kao neki dobio neku defektnu seriju što im se zna dogodit ne bi bio tako zadovoljan, ali zato i kažem SVI diskovi imaju više manje jednak postotak kvarova, ali kako se nekima desi da ih više krepa, a nekima nijedan to je sve subjektivno.

Zelja pon 5.1.2009 17:11

Ja sam upravo danas ugradio model ST500320AS nazalost ne znajuci na ovu svu problematiku.Prvi problem koji se javlja je da se sistem jako usporeno podize prije dizanja windowsa,dok pri kopiranju fajlova nisam imao nekih problema.Disk je radio poprilicno brzo.

U everest-u i HDD Inspector Pro nemoze se ocitat velicina buffera/cache diska ili pise 0 ili nepoznato.

Da li ima neko tacne informacije koji firmware ovog diska je problematican.Vidjet cemo koliko ce ovo moje cudo radit.Od prije sam znao da su Barracuda najbolji diskovi,steta sto su ih iskvarili.CIm primjetim probleme vracam ovaj disk u radnju.

Štefek pon 5.1.2009 17:35

Mislim da je to s diskovima jako relativno. Ja preferiram Seagate jer od prastarog 4,3 do današnjeg 250 GB s njima nikad problema (imam još 2X80 GB isto), Vista mi je na starom WD-u 80 GB i radi odlicno, riknuo mi jedan IBM i imao dva Maxtora od 80 GB i oba dva dobila nakon par mjeseci bad sektore da ne pricam da su po ljeti Maxtori bili kipuci i na njima sam mogel skuhati kavu... Na poslu prosli tjedan riknuo godinu dana star WD 400 GB sa bitnim podacima.   Posto je to mehanika koja je jako osjetljiva mislim da dosta igra i sreca ulogu, naravno da ovisi kaj radite s diskom posto ima ekipe koja misli da se Windowsi gase vađenjem utičnice iz štekera.  Namigiva

Hyperion pon 5.1.2009 17:45

Ja sa imao starog seagate-a iz 7-e serije i radio je do prije koji mjesec dok stara nesto nije cistila i on je pao na pod i vise nije radio i otislo mi 80gb podataka(toliko je i imao), sve su mi igrice u iso imageu bile na njemu, to je bio jako dobar disk!

 

Negdje sam procitao da ova 7200.11 serija crkava u prve 3 god. i da je seagate smanjio garanciju na 3god, a prije je bila 5 god.

 

Ja sam uzeo wd6400aaks i imam samo riječi hvale za njega, u hdtune prosjecna brzina čitanja mu je 95MB/s, pisanje nisam testirao...

gymboy pon 5.1.2009 18:06

Ja isto posjedujem Wd 640 AAKS, i mogu reci da je disk izvrstan, izuzetno  brz, hladan, malo se cuje ali sad nisu vise ni novi seagate-i tihi, tako da nema razlike u buci, a brzina diska je blizu 100mb avg. read/write.

Cista peticaSmijeh