marxone čet 27.4.2023 11:09

Pozdrav, pokušavam klonirati stari hard disk Iz laptopa na ssd s Acronis True Suite (radim preko usbe to ssd kabela).

Pokušavam inicijalizirati ssd direkt u windowsima, ali ga uopće ne prepoznaje, kad uđem u disk menagement ne pronalazi ga.

Kabel je u redu jer sam probo spojit Hard i odmah ga prepozna zvukovno kao da je spojen novi uređaj. Kad se spoji novi ssd na kabel zvuk mi izbaci kao da je odspojen uređaj?!

Ugl kad stavim direkt ssd u laptop prepoznaje ga u biosu i isto tako kad ga otvorim preko  bootabilnog Acronisa na sticku.

Probao sam ga preko Acronis sticka na add new disk I pod MBR i GPT layout, ali ga I dalje ne prepoznaje. 

Zna netko gdje je problem? 🤦‍♂️

vax čet 27.4.2023 13:59

Koristim se acronisom i ladicom za klon dosta često i dosta čudan problem moran priznati.

Probao bi na nekom drugom laptopu/računalu probaci klonirati disk samo da možeš vidjeti da li ti čita disk na njemu ako ni to ne radi probao bi drugu ladicu. 

Moguće da je u pitanju neka nekompatibilnost baš te ladice i tog SSD diska.

ihush čet 27.4.2023 17:19

-ako vjeruješ da je disk ipravan, tad je logično ono drugo, zaštita-pass (u biosu, laptop, ..) ili neka sl. zaštita.

-blinkanje, kad spojiš adapter-dock (što već..) os detektira upravo to, sam kontroler-adapter, ne nužno disk.. a kad spojiš disk imaš problem tj ili je kvar ili key. .. pri čemu kvar ne mora biti na disku, možda na kontroleru-konektor i sl. ili napajanje a to potvrdiš-eliminiraš spajanjem drugog diska i tad recimo zaključiš gdje je problem.

+ naravno acronis je komercijala + zaštita, nema smisla koristiti crackano i sl. jer također može biti uzrok problema, postoje drugi alati koji rade isto + bootabilni mediji kao hirens kojima napraviš istu stvar kad zatrebaš (ostatak vremena je taj soft nepotreban na računalu za većinu korisnika i nema smisla igrati se crackanjem i sl..). tj jednako kao što imaš napravljen bootabilan acronics, može upotrebljivije univerzalno hirens ili strelec.. dok komercijala ima zaštite + ograničenja ovisno o licenci-vezriji npr ne dozvoljava restore-umnažanje win-osa i sl. .. to je jedan od kvalitetnijih alata (osim paragona) no znaju se zaštititi + praktičnija je upotreba za tu i sve ostale potrebe s recimo hirensa i sl. ..