Televizori

Problem sa titlovima

izbjeglica sri 1.7.2020 21:29

Imam HisenseH55B7500 i kad stavim film na usb koji je mkv i titlove srt naravno isti naziv, opet ne mogu dobiti titlove na Tv. Na kompu sve normalno kad upalim film titlovi se sami pokrenu dok na Tv ne. Zanima me dali je netko imao slican problem ili zna riješenje bio bi jako zahvalan. Avi filmove nikako ne podržava probavao sam. Mjenjao sam titlove, ali opet ništa.

ihush sri 1.7.2020 22:12

-avi i mkv su (samo) kontejneri, u njima je sadržaj-film enkodiran određenim kodekom.. tako da tv ne može nepodržavati.. nego pogrešan/nepodržan format-kodiranja.

-titlove, provjeriš što tv-player podržava, naslov je sporedan tj ne mora biti taj kriterij (identično) može biti srt-sub-txt.. + poneki egzotičniji + tv nije pc i ne mora biti automatika, provjeriš opcije.

-za titlove, ako ne znaš koji format, umjesto traženja možeš koristiti subtilte studio-editor tj njime konvertirati-seveati u raznim formatima i neki će raditi (ako player uopće podržava titlove, tj to je sve stvar playera-softwarea i obično je navedeno u specifikacijama + kao reklama.

-probaj neki mpeg4 + titl .. jer možda soft-player za mkv očekuje da je titl u kontejneru (zajedno s filmom..) tj može biti zajedno i možda zato ne nudi izbor titla i ne traži ga po mediju.. (ali to bi značilo da imaju neki svoj-neobičan soft-player dok većina koristi nešto generičkog-andoridi-linux..)

 

ako je to ovaj tv.. ima recimo sve, dok je jedina razlika tad os-soft ali navedeno da možeš instalirati neki soft pa provjeri što se za njih nudi..

 

+ edit: .. i banalni problem, win-lin ovisno o postavkama 'moderni' osevi skrivaju extenziju filea i možda je u tome problem, + ovisno o kodnoj stranici (naša slova), duljini naslova neki playeri to ne podržavaju, ili file treba snimiti kao unicode utf8. Možda trebaš skratiti naziv filma-tilta bez posebnih znakova kao razmak i sl. sam naslov nije važan ali dok ne znaš što podržava može biti svašta pa i to problem.. npr film.mkv naziv filma i film.srt ili .sub ili .txt titla će možda raditi.