Televizori

Nestalo slike na TV-u

ZABORAVKOO uto 14.8.2018 00:23

Danas je jednostavno nestalo slike na tv-u znači uopće ekran ništa ne prikazuje no tv se može upaliti i ima zvuka.

 

Ako netko zna u čemu bi mogao biti problem molio bih da mi pomogne oko toga.

 

Ja sam ga otvorio i malo pogledao no ne vidim nikakva oštečenja niti ništa zbog čega ne bi mogao raditi.

Stobbart uto 14.8.2018 00:51

Upali tv i baterijskom lampom osvjetli lcd panel pod nekim kutem. Ako vidiš sliku tj. obrise onda je moguće je da ti je samo krepalo pozadinsko osvjetljenje ekrana (meni krepalo na Samsungovoj tv. Kupio original led traku za taj model preko Njuškala za 150 kn i sredio).

ZABORAVKOO uto 14.8.2018 09:41

Osvjetlio sam ekran no ništa ne pokazuje, jučer se oko struje nešto radilo pa se par puta palila i gasila sklopka.. Iako su mi rekli da je tako prije par dana isto jednom nestalo slike pa su ga iskopčali pa priključili iz struje i bilo je slike no sada je baš mrtav ekran.

tiki uto 14.8.2018 11:50

Vidim otvorio si tv, uključi ga tako dok je otvoren i spoji antenu/hdmi/štoveć da dobiješ zvuk. Kroz sve ove sitne rupice sa zadnje strane na kojima nema šarafa bi trebao vidjeti svjetlo - ako ga nema, znači da ti pozadinska rasvjeta ne valja.

ZABORAVKOO ned 19.8.2018 17:46
Stobbart kaže...

Upali tv i baterijskom lampom osvjetli lcd panel pod nekim kutem. Ako vidiš sliku tj. obrise onda je moguće je da ti je samo krepalo pozadinsko osvjetljenje ekrana (meni krepalo na Samsungovoj tv. Kupio original led traku za taj model preko Njuškala za 150 kn i sredio).

 

Da danas sam opet išao vidjeti što je s tim tv-om i stvarno je problem s pozadinskim osvjetljenjem jer se vidjela slika pod svjetiljkom. Sada mi onda nije jasno zbog čega nije bilo slike pa je bilo i onda sada opet nema?

tiki ned 19.8.2018 18:36

Zato jer su sve ledice spojene u seriju i u pravilu ako crkne jedna - ništa ne bi trebalo raditi. No u praksi te ledice poguljene odnosno karboniziraju se, a taj ugljen malo provodi struju pa malo ne. Tako se događaju gluposti da tipa kad je tv hladan sve radi, a kad se ugrije onda ta karbonizirana ledica promjeni otpor i pogasi ti se cijela rasvjeta jer više ne provodi struju.

 

Sad ti je na redu mjenjanje cijele rasvjete ili ga nosi u servis

crocro23 pet 7.9.2018 09:40

Možeš li možda meni dati neki savjet.

 

Problem - nema slike, nema zvuka - tv radi samo upali / ugasi

 

Tv star 1 dan (da, 1 dan)

Upaljen, updejtan, radi se o Qled Samsungu

Nakon update tv-a stavljen external hdd sa filmovima

Zavrtio na 30 min filmove da vidim kvalitetu (nabavljenih 4k bluray ripova) - slika super, zvuk super

Nakon 30 min rada ugasio tv i ištekao hdd

Sutra upalio tv i uključio isto hdd i pogledao malo videa (1h)

Nakon toga sam išao u postavke tv-a da izaberem uredim user postavke slike kakvu želim na tvu i usred micanja sharpnessa odjednom tv postane crno ljubičasta slika. Ponavljam odjednom se slika zamračila, sve crno-ljubičasto. Ugasio sam tv i upalio i samo blica crvena lampica kao da palim Samsunga, ali nema slike, nema zvuka, što god stisnem na daljinskom ne daje menu na ekran, ne mogu ništa vidjeti, ne mogu do nikakvih postavki. Ištekao napajanje, ugasim tv, čekam da se ohladi (užasno je vruć kod modula, ali možda je to normalno, ne znam). Nakon toga problam i ništa. Upalim tv (nema slike) i uštekam xbox one preko hdmi misleći da će doć neka poruka ili zvuk na ekran, ali ništa. Probam sa usb stickom - ništa, antena - ništa. Nikad ništa i kad ostavim tv tako "upaljen" sa tamno-ljubičastom slikom nakon 2min se on kao ugasi, ali i dalje je takva slika, kao 85% crnila kada je ugašen, ali nije ugašen kao da je više ljubičasto na desno strani qleda, a na lijevoj je crn kao kad je ugašen. HDMI nisam ni uštekavao prije nego se to dogodilo, a probao sam i drugi samsung kabel za napajanje i ništa.

 

Jel to tv crknuo nakon 1dan? Motherboard, cpu ? Jel moguće da bi 30min gledanja bluray ripa to napravilo tvu? Mislim da je preko usb hdd isjebao cpu, nemoguce, nikad cuo da je to moguce. Jel onda prilikom prijevoza tv oštecen ili tvornicki faulty? Imaš li ikakvu pretpostavku zašto bi tv od 10 000kn nakon manje od 2h rada i 1 dana to napravio?

tiki ned 9.9.2018 10:03
ZABORAVKOO kaže...

Kolika bi bila cijena te zamijene u servisu jer nisam uspio pronaći gdje kupiti te ledice pa ću ga odnijeti u servis no ako je više od 300kn budem ga ostavio tamo

 Zasigurno je više od 300kn

Stoni ned 5.7.2020 07:41

Pozz

Iman problem sa philips android tv-om. Koristim ga primarno za playstation. Danas kao i svaki drugi dan, probudim se, upalim ps4 i tv i nakon 10 sekundi samo nestane slike ali je ton jos uvijek tu. Provao sam resetirati zv nekoliko puta istekavanjem iz struje, medutim nista ne pomaze. Jedinu promjenu sam vidio kada nisam dirao ps4 te se nakon nekog vremena smanjila svijelost sa ps4. Kada sam tada upalio tv radio je pune 2 minute dok nisam taknio ps4 sto je vratilo svijetlost na prvobitno stanje na ps4 i nakon nekoliko sekundi je na tv-u ipet nestalo slike. Valjda je neka optimizacija problem. Ne znam, nisam strucnjak. Ako netko zna sto bi moglo bit u pitanju bio bih zahvalan i ako treba ici na servis (istekla mi je garancija) koliko bi me to otprilike doslo? Jer ako je veca svota novca, onda bih rade kupio novi tv. Hvala

Stoni ned 5.7.2020 07:56

Da! Vidi se slika kad posvjetlim sa lampicom. I opet sam maloprije probao upaliti tv dok je ps4 u rest modu i radi najnormalnije sve dok ne taknem ps. Nakon 2 sekunde samo nestane slika ali je ton jos prisutan

Stoni ned 5.7.2020 09:24

Sad mi se poceo gasit i kad je ps4 u rest modu tako da je to to. Ono su mu prije valjda bili zadnji znaci zivota. Kako vidim ovde po forumu, pozadinsko osvjetljenje je problem 99%. Ima sve simptome koje su i drugi ljudi opisali. Sad me samo zanima otp cijena popravka i ako velicina tv-a igra ulogu, moj je 150cm. Jer ako je preskupo onda ne bi ni pokusava nego bi rade kupio novi tv

fer-de-lance ned 5.7.2020 09:34

Da, računaj barem 800 kuna popravak (vjerovatno sam malo i rekao).

Sam procijeni koliko ti se isplati.

Možeš eventualno si sam naručiti trake s ebaya ili slične stranice i zamijeniti, ali se to budeš načekao dok dođe.