Televizori

Bravia Sync vs "domaći" tuneri

abraxas ned 26.5.2019 16:04

Pozdrav,
mučim se već tjedan dana kopanjem po netu i ne nalazim rješenje za ono što želim postići, pa mi kao zadnja šansa ostaje da netko ovdje na forumu zna i želi podijeliti informaciju.

Naime pokušavam se riješiti daljinskog upravljača za Bnet (A1) i prebaciti sve funkcije (uključujući Guide) na Sony-ev remote.
Vani (barem u US) je to izgleda moguće putem HDMI-CEC funkcije, koju svaki proizvođač brendira (u ovom slučaju to je Bravia Sync), ali na žalost uopće ne prepoznaje tuner (Kaonmedia VM1200).

 

Update: Bravia Sync je napokon prepoznao tuner (u A1 postavkama je trebalo omogućiti HDMI CEC, heh) kao Zappware, međutim i dalje nikakvo upravljanje nije moguće.

Drugo (limitirano) rješenje bi bio IR Blaster, ali nisam ga dobio s TVom (Sony XF90) pa pretpostavljam da takav način povezivanja nije kompatibilan s ovim modelom.

Je li netko uspio napraviti slično, makar na drugačijim modelima TV-a i tunera? Mora postojati rješenje za izbacivanje lokalnog upravljača, valjda..

sansi sri 11.3.2020 16:11

evo i ja tražio i probao svašta za taj hdmi cec. dakle imam grundig 32 vle 6730 smart tv, na njoj ima opcija digilink koja je u biti hdmi cec, koristim a1 i imam njihov digitalni prijamnik kaon vm1200, nakon što sam napravio sličnu stvar i omogućio hmdi cec na digitalnom prijemniku, na tv pod menu ideš na izvor i tamo se pojavi pod uređaj zappware , ispod se pojavi meni sa nazivom daljinski rad, i tu odabereš ime zap , uglavnom nemožeš ništa prebacit na drugi daljinski ,jedina funkcija koju dobiješ je ta da sa daljinskim od digitalnog prijamnika u isto vrijeme gasiš digitalni prijamnik i tv isto tako i kod uključivanja, barem tako samo kod mene....