Vavoom pet 24.11.2023 11:26
nsever87 kaže...

Pozdrav,

zanima me da li ima tko iskustva sa TCL andorid TV, te da li postoji neka app sa kojom bi mogao snimati TV kanale (zemaljske) na USB?

 

 Koji je model u pitanju? Ak se radi o C seriji, ona ima ugrađen PVR tak da ti nijedan app za snimanje nije potreban, po uputstvima (ovo je za C835 seriju, mislim da je drukčije kod ostalih modela) stisni Source na daljincu pa idi na Channels i odaberi PVR, ak ti je meni na hrv. mislim da ćeš se snaći (ovo pišem na pamet, jer nemam nijedan TCL model doma ali sam ih viđao po dućkasima i činili su mi se odličnim za te pare, moj TV je Phillipsov)

ihush pet 24.11.2023 11:52

-svaki uređaj za prijem dvbt-signala može imati i PVR funkciju, pisofkejk, običan copy-paste (snimanje) streama-podataka.. i to je obično navedeno, dok cca 99% uređaja ima tu mogućnost (jer nije neka hw-čip razlika koja bi to recimo poskupila) pa provjeri piše li negdje nešto o snimanju ili pvr, + obično ima i utor za sd-karticu ili usb koji tad služi za storage-snimanje tj tek kad dodaš medij je funkcija moguća-omogućena..

 

-ali, sasvim nešto drugo je što ćeš i kako snimiti, zbog zaštite, interesa-ograničenja ... npr samo fta-kanale i to je ok, jer želiš zemaljske, domaćih 15tak su fta.. ostalo je komercijala, neovisno o emitiranju-prijemu, sat-tv-iptv.. isti tv kanali, ista pravila tj kodirano-zaključano i njih ne možeš snimati tj u samom softu je tad 'rec-button' onemogućen mada bi se jednako moglo snimati da se to želi..

-drugi problem je čisti nastavak.. tj zbog zaštite kao i prava potrošača na osobnu kopiju, snimku + zamp, tj imaš pravo sve dostupno snimiti, gledati, konzumirati.. no nemaš pravo javno izvoditi, distribuirati i sl. .. i tad postoji problem, tj enkripcija-key u snimci pa će ti ta snimka raditi na tom uređaju na kojem je snimljeno, no neće na drugom-trećem-ostalima.. uz pitanje zašto bi danas netko nešto snimao (kao nekad kolekcija vhs-filmova) jer sve imaš online i ne ovisiš o ovakvim problemima dok imaš internet i sl. .. dok na kraju ako te zanimaju filmovi tad obično platiš neki stream servis kao netflix-hbo-i sl. i gledaš.. 

 

+ kod nas imaš evotv.. za razliku od običnih-ostalih prijemnika kao fta, ovaj ima dekoder-irdeto + ostatak kao id-key-sn kojim te operater poveže i dozvoli-otključa komercijalni kanal.. poneki uređaj to ima uz naznaku da podržava evotv .. dok se na recimo tv-u ako nema kao npr grundingov doda ci-modul-dekoder i sl. .. tj ako želiš gledati fta kanale, domaće-zemaljske, to može svaki prijemnik na domaćem tržištu, hevc-h265 +dvb-t2.. a svaki evotv uz to može i evotv kanale dok ostali to ne mogu jer nemaju dekoder ili ih ne možeš dodati u sustav (jer nije razrađeno, nije se mislilo u startu usluge..) i time umjesot 15tak imaš 60tak kanala.. uz naravno plaćanje koje je sad moguće i na bonove i sl. kao i to da ne moraš plaćati, nema ugovorne tj kako želiš.. tj jedina razlika je u cijeni dok jeftikaner uređaj ide od 20-30€, evotv je cca 30-40€.. ostalo je recimo isto-osnovno.. tv kao grunding je još u vrijeme dok je to bilo pod poštom bio reklamiran s tom opcijom no sad je to zamrlo, tj ne gleda se tv nego je lakše-jeftinije imati kutijicu koju po potrebi ili nekoj budućoj promjeni lakše baciš-zamjeniš tj jeftinije nego tv koji to sve ima uz ograničen izbor kao brand-ponuda.. ali da, tad imaš dva daljinska ili više žica.. pa je recimo ci modul zgodniji od kutijice dok tad svaki tv može tj modul doda upravo taj dio enkripcije..

 

+narvno, podsjetnik, komercijalni-zaštićeni kanali se ne mogu snimati, onemogućeno.. samo fta. za snimanje takvih kanala trebaš iskemijati nešto drugo, capture i sl. koji će ignorirati zaštitu a tad nema ni ograničenja za playanje na jednom uređaju itd.. dok je to sve recimo samo soft ako hw-čip zadovoljava, recimo tv s androidom, smart.. kao i mobitel, dok je to na računalu relativno lako tj možeš dodati bilo koji soft ili hw kao gpu no računalo nije baš praktično za gledanje tv programa .. tj pitanje što ti je važnije, gledati ili snimati dok za snimanje osim fta i gledanja na istom uređaju ako želiš nešto drugo moraš na drugi način..

Vavoom pet 24.11.2023 19:00
nsever87 kaže...

radi se o  65ep660 modelu.

Pogledao sam sve, al nisam nigdje nasao za snimanje opciju.

 Sad sam napravio research o tom TV-u i nigdje ne piše da ima PVR, tak da si se usrećio

 

Eventualno uzmi neki vanjski T2 prijemnik tipa Amiko Mirax, spoji ga na TV, spoji na njega externi HDD/flash i furaj

ihush sub 25.11.2023 00:15
Vavoom kaže...
nsever87 kaže...

radi se o  65ep660 modelu.

Pogledao sam sve, al nisam nigdje nasao za snimanje opciju.

 Sad sam napravio research o tom TV-u i nigdje ne piše da ima PVR, tak da si se usrećio

 

Eventualno uzmi neki vanjski T2 prijemnik tipa Amiko Mirax, spoji ga na TV, spoji na njega externi HDD/flash i furaj

 -da .. ++ 'ali' :) .. tvbt2-prijemnici, 90% imaju pvr dok to nije za tv neki važan podatak tj izgleda da se 'izbjegava' zbog mogućih prigovora kupaca jer klasično je dozvoljeno snimanje samo fta kanala kojih na iptv-kabelskoj i sl. nema, tj samo poneki antenski-zemaljski.. i kao da to ni ne žele navesti iz tog razloga dok realno svi su prijemnici isti, čip-elektronika pa i soft (ili daljinski) .. generička roba, pa se tako može računati da vjerojatno ima, no to nije provjeren podatak dok u teh.spec nema.. pa se može znati tek kad se vidi tv.

-npr na daljinskom nema rec-buttona (ima play-stop-ffd..) ..

-pošto ima sve ostalo potrebno za pvr, realno je vjerojatnije da ima no može jednako namjerno biti onemogućeno-izbačeno kao što daljinski nema rec-button.. zbog interesa filmske ind koja je vrlo jaka..

 

-zato ne treba ni gledati-tražiti tu opciju na tv-uređaju tj ne bi trebao biti kriterij dok jeftinaker dbvt-kutijica košta 20€.. i 99% ima pvr.

ili doći u malo veću trgovinu koja ima izložene primjerke i vidjeti konkretno u menijima.. osim problema da je svaki brand i model-serija opet isti problem-pitanje pa za 'slične' ne znači da drugi-sličan ima pvr, samo isti model..

 

evo za jedan drugi model 50p635, za usporedbu 60ep660.. isti site za spec..  pod features ima pvr / timeshift.. tad ako oznake imaju neku svrhu-smisao.. razlika je u slovima P (ima pvr) i EP (nije navedeno).. dok bi ostalo trebale bitidimenzije-klasa-serija.. evo po tom kriteriju drugi za primjer, pod slovom p .. 50p615 .. ima pvr/timeshift .. pa možda se po tom slovu P može zaključiti da ta serija-model ima PVR.. tj da EP serija to nema (mada bi mogla imati jer hw+sw to mogu..).