masterko čet 6.2.2014 01:27

Pozdrav ljudi. Molim Vas da mi pojasnite par stvari.

 

Kupio sam Led tv samsung ue32f5300. Piše u specifikacijama da u sebi ima ugrađen DVB-T/C reciver, kao što sve ove novije televizije imaju.

 

Na Tv sam priključio klasičnu sobnu antenu (digital indoor antenna 40db) za DVB-T signal. Pokušavao sam pronaći kanale ali bezuspješno. Zatim sam u commom interface stavio taj neki adapter za CI karticu i na trenutke mi se pojavila slika i to jako loša. Znači klasičnih 4-5 programa. Gdje god sam probao bio je loš signal, a živim praktički u centru grada.

 

Sad me zanima, pošto mi je ovo sve novo (do sad sam koristio sam maxtv) da mi objasnite da li bi trebao kupit neki klasični digitalni prijemnik, pa i njega uz sobnu antenu prikljuit na tv, pa da mi bude slika kako spada, ili stavit u taj adapter za ci karticu neku karticu ili šta. Stvarno nisam upućen.

 

Molim Vas pomoć.

 

Lijep pozdrav.

 

PaoloDP čet 6.2.2014 09:08

Ne isplati ti se kupiti externi DVB-T prijamnik, jer on ima svoj interface i sve, ubi ti sve lijepo na novom TV-u. Katkad je s tim sobnim antenama teško pronači dobar signal. No bitno je da nađeš ikakav da spremi programe, i onda si uplaiš onaj info o jačini signala i tražiš po stanu. Ja sam na Malešnici, normalan signal lovim samo na prozoru sa vanjske strane tak da... Ako živiš u zgradi nekoj, nađi si utičnicu za antenu. Čak i ako nema složen zajednički atenski sustav, možda ti ulovi bolji signal iz instalacija nego kućne antene. Sretno.

Oldy čet 6.2.2014 11:07

Ima taj potenciometar na sobnoj neka se malo igra do koje jačine mora biti pojačano da lovi sva 3 mux-a.

 

Cijeli život sam na sobnoj valjda znam neki k....

 

Meni je kod prozora ali ne vani.... :)

masterko čet 6.2.2014 20:45

Hvala na odgovorima.

 

Možete li mi reći, da li mora u tv-u biti  taj adapter za ci karticu da mogao dobiti sliku. Slika mi se kakva takva pojavila tek kad sam stavio taj adapter, iako u njemu ne koristim nikakvu karticu.

 

Nemam zajednički atenski sustav u zgradi, kako onda mogu nać neki utor za antenu?

 

Kakva imate iskustva sa samsung smart hubom? Šta se sve plaća?

 

Lijep pozdrav

 

 

Mary04 pet 21.7.2023 20:19

Lijepi pozdravi,

 

molim za pomoć ukoliko mi netko može objasniti...Kupila sam tv Philips 32PFS6906/12 i sa antenskim kablom priključila ga u utičnicu ( zajednički antenski sustav za zgradu ). Našao je sve programe, mogu gledati ove osnovne hrvatske programe, međutim da bih imala signal nekad moram izvući kabel iz zidne utičnice a nekad nemam signal dok kabel ne stavim u utičnicu ??? Nije mi jasno o čemu se radi, da li netko zna na koji način mogu riješiti problem sa signalom.

 

Marina

AF139 pet 21.7.2023 22:08

Ili je loš spoj na kablu ili u tv-utičnici. Svakako sliku bi trebala imati dok je kabal spojen....ako je Zajednički Antenski Sustav od zgrade ispravan .

Ako sliku imaš i dok je isključen kabal iz zidne tv-utičnice znači da imaš jako dobru poziciju naprema TV-odašiljaču.