HRT 3 i HRT 4 na DVB-T-u

Išao ja kod strica (dubrava) i on na svojoj kući (krovu) ima starruu antenu (iz 1990-tih) i lovi 29 programa (sve slovenske i hrvatske, neke talijanske, i sve dostupne na cijelom balkanu u mpeg 4)
Koja Dubrava? Zagrebačka? Vrbovečka?

Išao ja kod strica (dubrava) i on na svojoj kući (krovu) ima starruu antenu (iz 1990-tih) i lovi 29 programa (sve slovenske i hrvatske, neke talijanske, i sve dostupne na cijelom balkanu u mpeg 4)
Koja Dubrava? Zagrebačka? Vrbovečka?
zagrebačka ;)

Ja u zapadnom dijelu Zagreba ( Vrapce - Malesnica )
Hvatam
HTV 1, HTV 2, RTL, RTL 2, NovaTV, DomaTV, Z1, JabukaTV, KapitalNet, NetTV, TV4rijeke, Nova HD, SLO 1, SLO 2, SLO 3, PopTV, muxb, HRT HD, ( mislm da je jos koji slovenac)

Koga zanima karta dvb-t odašiljača: Kliknuti na Mux A u tablici (ili koji vas zanima) i otvorit će se google maps RH sa označenim repetitorima

Neki moji susjedi imaju Private Spice a ja nemam. Pa pobrinuti ćemo se mi da i ja imam PS
Makar im morao krast taj prijemnik!

Neki moji susjedi imaju Private Spice a ja nemam. Pa pobrinuti ćemo se mi da i ja imam PS
Makar im morao krast taj prijemnik!
a da.... daj reci koja frekvencija ako saznas

Kak vi birate te mux-eve i to.
Ja odem sam na automatska pretraznja i onda on trazi i DTV i Analogno.

Prisavlje - 30.Kanal - Mux A
Sljeme - 25.Kanal - Mux B

Kak vi birate te mux-eve i to.
Ja odem sam na automatska pretraznja i onda on trazi i DTV i Analogno.
Mux A i B (i ostali) su vezani za određeni kanal i frekvenciju. Koliko sam skužio na Mux A su vezani HRT1, HRT2, RTL i Nova, dok su pod Mux B HRT 3 i 4, RTL 2 i Doma. Kod automatskog traženja tuner sam pronalazi najjači signal i memorira ga i to je to. Kasnije samo ručno premjestiš kanal na određeni program (npr. da ti na programu 1 bude HRT1 itd...). A što točno znači riječ Mux, nemam pojma.

Zanima me nešto...
Živim u kraju di mi je najbliži odašiljač od kuće udaljen oko 3 km. Pošto je to manji i za tv kuće "neisplativ" odašiljač nisu postavili na njega MUX B kao i MUX D (za lokalnu tv). Zvao sam prije neki dan u htv-ovu službu za korisnike i oni su se naravno ogradili i rakli da oni s time nemaju ništa, već odluku o MUX-u B i D donose privatne tv kuće i lokalna televizija. U cijeloj su D03 regiji postavljena samo dva odašiljača koja odašilju MUX B. Taj je odašiljač udaljen oko 25 km od moje kuće i moja antena ne hvata taj signal. Zanima me kakvu bi opremu trebao kupiti (antenu, pojačalo) da bih mogao hvatati taj signal i da li je moguće hvatati signal na takvoj udaljenosti ako je samo nekoliko km od mene bliži odašiljač? Imam mpeg 4 prijamnik, i zanima me još cijena opreme koju bih trebao dodatno kupiti?
25km je ništ, ja hvatam ORF1 sa odašiljača koji je barem 200 km udaljen sa ribljom kosti i 20db pojačalom.
Očito je da ovdje još postoje ljudi koji vjeruju vladi i njhovom "siđite sa krovova" glupoj reklami. ako nemožete uhvatiti signal odite na krov i lijepo okrečite antenu, iz iskustva znam da sad više nego ikad antena mora biti pravilo usmjerena

Jel i mađarske(mpeg4) programe.

Zanima me nešto...
Živim u kraju di mi je najbliži odašiljač od kuće udaljen oko 3 km. Pošto je to manji i za tv kuće "neisplativ" odašiljač nisu postavili na njega MUX B kao i MUX D (za lokalnu tv). Zvao sam prije neki dan u htv-ovu službu za korisnike i oni su se naravno ogradili i rakli da oni s time nemaju ništa, već odluku o MUX-u B i D donose privatne tv kuće i lokalna televizija. U cijeloj su D03 regiji postavljena samo dva odašiljača koja odašilju MUX B. Taj je odašiljač udaljen oko 25 km od moje kuće i moja antena ne hvata taj signal. Zanima me kakvu bi opremu trebao kupiti (antenu, pojačalo) da bih mogao hvatati taj signal i da li je moguće hvatati signal na takvoj udaljenosti ako je samo nekoliko km od mene bliži odašiljač? Imam mpeg 4 prijamnik, i zanima me još cijena opreme koju bih trebao dodatno kupiti?
25km je ništ, ja hvatam ORF1 sa odašiljača koji je barem 200 km udaljen sa ribljom kosti i 20db pojačalom.
Očito je da ovdje još postoje ljudi koji vjeruju vladi i njhovom "siđite sa krovova" glupoj reklami. ako nemožete uhvatiti signal odite na krov i lijepo okrečite antenu, iz iskustva znam da sad više nego ikad antena mora biti pravilo usmjerena
jučer sam pola sata okretao antenu u potkrovlju...
antena je stara i ne znam da li uopće valja, a pojačala trenutno nikakvog nemam...
šta bih sada trebao kupiti?
Može li antena hvatati signale ako se nalazi u potkrovlju, ispod samin azbestnih () ploča?

koja je nova frekvencija kapital networka?? danas mi nestao...:(

ja vatam u svojoj vukohebini:
1. nova tv
2. doma tv
3. rtl
4. rtl 2
5. hrt 1
6. hrt 2
7. hrt 3
8. hrt 4
9. kapital net kojeg trenutno nema

Ja imam sve kanale:
HRT 1
HRT 2
HRT 3 - HRT 1
HRT 4 - HRT 2
RTL
RTL 2
NOVA TV
DOMA TV
Z1
JABUKA TV
NET TV
KAPITAL NET - Od 3.sječnja.2010 se više ne emitira
TV 4 RIJEKE
TV PLUS

ja vatam u svojoj vukohebini:
1. nova tv
2. doma tv
3. rtl
4. rtl 2
5. hrt 1
6. hrt 2
7. hrt 3
8. hrt 4
9. kapital net kojeg trenutno nema
Kapital Net se počinje emitirat ponovno idući mjesec na MUX D

ekipa iz zga.. jel nestalo jos kome tv plus i karlovacka tv 4 rijeke? mislim nije da ce mi falit, al ono.. dal da ih brisem iz liste programa ili je rijec samo o trenutnom prekidu..
a za kapital network koji je skroz ok mi isto nije jasno.. dobili su nacionalnu koncesiju. cemu sad mjesec dana ne-rada?

Ja imam TV 4 RIJEKE i TV PLUS evo sad ih gledam

onda su bit ce samo promijenili frekvenciju. ja sam novi zg i nestali su mi skupa s kapital networkom.

I ja sam novi zg,probaj sa ovom frekvencijom 762 mhz ili 57 kanal

Vec me lagano zivciraju sa tim frekvencijama stalno nesto kemijaju! Sidite s krovova ali prije toga bar 2 puta tjedno okrecite antenu!

ok pojavili su se opet ovi programi. nisam nista dirao. moguce da su na zgradi nesto kemijali pa sam ih izgubio na sat-dva.. slucajnost je da se to poklopilo bas s vremenom kad smo diskutirali o tome pa sam saltao po telki. inace vjerojatno ne bih ni primjetio.

mux je kratica od multiplex
a ova dva tv4r i tv plus su i meni u banani sad a pošto ionako k ne vrijede za sad sam ih uopće maknuo,
a kapital će ponovno doči ali na mux d isteklo im eksperimentalno razdoblje

TV4rijeke je cisto uredu - spotovi ( i to novi ) po cijeli dan ;)

Ja hvatam signal s Psunja i dosada sam imao rtl,nova tv,hrt1i2 a sada su nestali a pojavio se hrt3i4.doma i trl2 koji su na 39 kanalu a ove nemogu da nađem.al sam čitao na forumima da su na 23 kanalu ja pokušao da ih lovim ali bezuspješno pa me interesuje šta je u pitanju ako neko zna da mi odgovori. Signal na 39 kanalu oko 80 % a na 23 kanalu 30 % . Ja živim u okolini Tuzle u Bosni.hvala

Slab ti je signal i zato nemas navedene kanele ja sam u pakracu pa sa sobnom antenom neide kako bi trebalo trebas bolju antenu/pojacalo!

Ja zivim u Sl Brodu i samo sam najnormalnije nasao Domu i Rtl 2 i memorirao ih i to je to. Nijedan drugi program se nije pokvario, svi ostali programi ostali su na svom mjestu.Ama bas nista, nikakvih problema. A riblja kost
mi je na balkonu

Nekima su nestali kanali zato što oni gledaju preko mux-a B,a na mux B su samo rtl2,doma tv,hrt 3,hrt 4.Svi vi koji nemate nacionalne tv kanale (HRT 1,HRT 2,RTL,NOVA) potražite frekvencije Mux-a A i namjestite na svoje digitalne prijemnike! Frekvencije nađite ovdje Klik! :)

poslije 2.1 bu ovak izgledalo
MUX A
1. HTV 1
2. HTV 2
3. RTL TV
4. NOVA TV
MUX B
1. Rezervirano za HTV 3
2. Rezervirani za HTV 4
3. RTL 2
4. DOMA TV
tako je bum izgledal ova cetiri dana. medjutim od juce smtnje, a dans potpuni nestanak svih programa sa mux-a, odasiljac dredovci d1. i ovi ostali zakivaju, tako npr kada prebacim na rtl 2 ili na doma tv, prvo se pojavi ono poznato no signal ( u tom moentu signal je na 75% a kvaliteta na 84%) da bi se nakon nekih 20-ak sekundi sami ukljucili.
ja dnas ulovio nekih 5 slovenskih al mi je slab signal uvijek