Dillon! pet 24.7.2015 20:44

Pozdrav,

kupio sam novi LCD televizor LG sa satelitskim prijemnikom u sebi. Kod pretraživanja programa pronašao je 88 programa od kojih mogu gledati samo naše programe i nešto talijana.

Kad biram neki bolji program koji je pronašao (HBO, Cinemax, Penthouse, Boomerang itd.) nakraju mi se pojavi obavjest da nema CI modula. Nedavno sam postavio tanjur na kuću i sve potrebno za ukljućenje max tv-a i izgleda bacio novac jer sam dobio loši prijemnik sa puno bezveznih kanala koji sam odmah vratio nazad.

 

Volio bi gledati programe koje mi je TV pronašao sam, i ako je moguće bez prijamnika (osim ako mi ne treba) pa se zanimam šta je to CI modul i šta mi je sve potrebno za gledati programe na tv.

Malo sam i čitao da taj modul kupiš posebno i staviš ga u televizor i u njega ide kartica, točno ili ne?

 

Još nešto.

TV mi prikazuje nađena 2 kanala naziva evotv test i evotv.

Da li moram uzeti ili je najbolje uzeti evo tv?

 

Šta mi je sve potrebno za gledanje tv programa?

 

Hvala.

KaeR pet 24.7.2015 21:08

CI (common interface) utor na TV-u je predviđen za umetanje dekoderskih modula i pripadajućih kartica.

Svi ovi poznatiji programi su kodirani i za njihovo gledanje ti je potreban dekoder / kartica.

 

Ako je pronašao evotv, znači da je TV kompatibilan s DVB-T2 standardom i dovoljno je (ako želiš) pretplatiti uzeti njihov CA (conditional access) modul - link.

U tom slučaju ti njihov prijemnik ne treba.

 

Jedino mi nije jasno kako nalaziš na satelitu samo 88 programa. Je li satelitska antena okrenuta samo na 16°E?

Ili su ti programi koje navodiš zemaljski (naši + talijanski DVB-T i DVB-T2 multipleksi)?

Dillon! uto 28.7.2015 19:12

Satelit ne koristim. Programi su zemaljski vrlo vjerojatno. Naši, tako je, talijanski DVB-T (ne vide se svi) i DVB-T2 multipleksi koji su svi kodirani. Onda je to to, i baš to i tražim. 

Znači volio bi vidjet naše + talijanske DVB-T + DVB-T2 multiplekse.

Dillon! uto 28.7.2015 19:52

Informiram se i povezujem sve podatke sada...

 

Tv ima DVB-T2 i CI utor link, jedino na evotv stranici link piše da mi treba "televizijski uređaj s CI+ v1.3 utorom (common interface plus) koji ima mogućnost prijama digitalnog signala nove generacije (DVB-T2).

 

Ovo sam pronašao na stranici link:

 

SISTEM EMITIRANJA
Analog TV prijem signala: Da
Digital TV prijem signala (zemaljski, kabel, satelit): DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
CI+: CI+1.3

linuxproblemajme čet 30.7.2015 14:34
Dillon! kaže...

Mene sad zanima dal se na moj tv može staviti CA modul bez prijamnika i još jednog daljinskog?

Dal ću vidjeti programe koje mi je tv sam pronašao ili koje mi odrede u evo tv-u?

 možeš evotv ako je v1.3,ali pošto kažeš da podržava onda možeš

 

sad odeš u poštu naručiš CA modul i naručiš kanale koje oćeš gledat. aktiviraš to sve, i imaš čini mi se sve kanale besplatno 1 mjesec i HBO & Cinemax godinu dana

Azmo čet 14.1.2016 10:11

Trebam pomoć a ova tema mi se čini prikladna.

 

Prije par dana kupio sam telku LG 32LN5400 pa imam par pitanja. Kad idem na automatsko pretraživanj programa ima 3 dijela i piše: kabel DTV (jel to digitalna televizija?), kabel (to je valjda običan signal), i još nešto. Također mogu izabrati antena i kabel. Stavio sam oboje al s obzirom da imam kabelsku valjda "antena pretraživanje" nema utjecaja? Inače nemam Bnet, VIP i slične pakete nego nekog prastarog kvartovskog providera (ne pitajte zašto). E sad dolazimo do problema. Kad automatsko pretraživanje završi nađe nekih 80 programa i sad HRT1 ok, HRT2 ok, HRT3 MRAK! KMICA! NIŠ! I pojavi mi se poruka da nemam nekakav CI MODUL??? WTF je to? Zašto ne mogu gledat HRT3, DOMA i još neke programe? Suludo mi je da telka stara 15 godina bez beda prikazuje navedeno o ovaj novi "super moderni" nemože??? U čem je stvar? Jel treba kupit taj CI mdul? Gdje kak??? MOLIM VAS POMOZIOTE jer se ne razumijem u te moderne telke. :( :(

deepen kplah sub 16.1.2016 21:13

Postoji li više verzija CI modula , odnosno utora, i jesu li možda međusobno kompatibilni, imam Samsung TV stariji je iz 2007 godine pa me zanima može li se EVO tv priključiti putem CI-a odnosmo podržava li ga ovaj TV?

inspiron sri 17.8.2016 00:31

cini mi se prikladno u ovoj temi pitati,
imam tv grundig i isti problem kao sto je Dillon naveo gore, no meni ne trebaju nikakvi posebni programi, vec SVI sportski programi, sto vise to bolje, po mogucnosti, nogomet i to najvise zbog premier lige, također mi je bitan sto manji delay, ako moze biti oko 3-4sekunde od stvarnog vremena, sto mi preporucate? satelitsku antenu ili nesto drugo... gdje mogu kupiti sve sportske programe i da imam sto manji delay? hvala

bogdan444 čet 1.11.2018 21:47

Jeste li riješili problem sa CI modulom.

 

Evo, mi smo prikopčani na kabel VIP. Na starom analognom TV imali smo sasvim dovoljno oko 30 programa. Sad smo kupili nov HiSense TV. Automatsko skeniranje ATV+DTV pokazalo je puno programa ali samo 9 nije bilo zaključanih. Kod automatskog skeniranja izabralo sam samo analog tuner (ATV). Sceniranje je pronašlo 41 program, koji ni jedan nije bio zaključan. Tako sad gledamo iste programe kao na starom analognom TV.

 

TopoGigio čet 29.11.2018 10:29
bogdan444 kaže...

Jeste li riješili problem sa CI modulom.

 

Evo, mi smo prikopčani na kabel VIP. Na starom analognom TV imali smo sasvim dovoljno oko 30 programa. Sad smo kupili nov HiSense TV. Automatsko skeniranje ATV+DTV pokazalo je puno programa ali samo 9 nije bilo zaključanih. Kod automatskog skeniranja izabralo sam samo analog tuner (ATV). Sceniranje je pronašlo 41 program, koji ni jedan nije bio zaključan. Tako sad gledamo iste programe kao na starom analognom TV.

 

 

Fala lipa. Kupio novi grundig i imao istu stvar sa skeniranjem ATV+DTV, ne znam da li bi se sijetio skenirati isključivo samo analogne.

 

 

Dr.House pon 24.12.2018 17:33

Slično pitanje kao što se ovdje već pisalo samo što mene zanima satelitski prijam signala sa satelita 16E (HRT1,2,3,4,5 itd.). Naišao sam na Grundig TV koji bih uzeo roditeljima da im zamijeni combo DVB-S/DVB-T satelitski prijemnik a TV podržava...


Grundig TV_40 VLE 6730BP

- DiSEqC 1.0/1.1/1.2
- CI+

 

Zemaljski signal DVB-T/DVBT-2 ne mogu primati, MAX TV ne želim putem interneta a satelitskih antena imam nekoliko. Navedeni Grundig ima utor za CI+ pa bi vjerojatno trebao uzeti neki CI+ Viaccess modul u koji bi ubacio HRT karticu a vjerujem da je CI+ utor za DVB-T2/DVB-S2 što znači da bi trebao biti za oba signala, zemaljski i satelitski.

 

Znači, zanima me da li netko prima satelitski program na TV-u sa Eutelsat 16A (10721 H/27500) i da sve ide preko TV-a, sa CI+ modulom i HRT-ovom Viaccess karticom?

Dr.House pet 28.12.2018 19:01

Fala kolega!

Sad znam da i u praksi radi a malo sam i ja kopao po internetu, slao upite i trebalo bi sve raditi samo moram CI Viaccess modul nabaviti pa sad važem što uzet pa ima jeftinih i onih skupljih pa ću vidjet što uzet, no bitno da radi. :)

 

Jedan sat shop u Njemačkoj ...
1. Smit Viaccess Secure Cam CI Modul ACS 5.0
2. Neotion Dual Viaccess Conditional Access Module CW64 Bit Secure
3. Viaccess CI Modul

ebay.de
4. SMIT VIACCESS 4 Satellite TV HD Conditional Access Module CAM HRT SRF/SRG RTVi (novi) - 24,12E sa dostavom
5. VIACCESS 4 Satellite HD TV Conditional Access Module CI - 16E (rabljeni) sa dostavom
6. Secure DUAL ACS3.0 VIACCESS 4 Satellite HD TV CI Modul (rabljeno) - 24,12 Eura

 

Buki6 sub 29.12.2018 18:06

Zeta modul brže otvara program.Kod Viaccess modula ima problema kod HRT1,kada se prebacuje iz kodirane emisije u nekodiranu,ostaje natpis kartica nije u funkciji!?To nestaje uključivanjem i isključivanjem tv-a.

Dr.House sub 29.12.2018 19:45

A gle i ti imaš Sony 55XF9005. :)

Uzeo ga početkom mjeseca pa sad guštam, no starcima moram uzet novi TV pa bih išao na kombinaciju "sve u jednom" da nemam više problema sa dodatnim prijamnicima.

 

Hmm, onda bi bolje bilo da idem na skuplju verziju CI modula da se ne zezam sa polovnim Viaccess kojeg sam htio piknut sa ebaya pa tek onda nemam ništa. Ovaj je sad najnoviji i lik mi ga preporuča, trebao bi biti OK. Smit Viaccess Secure Cam CI Modul ACS 5.0

 

Modul najnovije generacije Smit Viaccess Orca Cam ACS 5.0 MPEG2 / MPEG4 / SD / HD ...

Buki6 sub 29.12.2018 21:11

Uzmi novo i kvalitetnije,to je sigurnije!?Usput,Bilo bi super da Sony ima dva CI utora,tako da mogu priključiti i Max CI+Cam.Moram istražiti postoji li neki adapter 2u1?

Ako se Tcom dogovori sa HRT-om oko HD programa,onda mi je sve riješeno!?

Dr.House sub 12.1.2019 18:18
Buki6 kaže...

Uzmi novo i kvalitetnije,to je sigurnije!?Usput,Bilo bi super da Sony ima dva CI utora,tako da mogu priključiti i Max CI+Cam.Moram istražiti postoji li neki adapter 2u1?

Ako se Tcom dogovori sa HRT-om oko HD programa,onda mi je sve riješeno!?

 

Buki6,

da li ti Zeta CI modul sa Viaccess HRT karticom radi autorizaciju svaki mjesec, mislim možeš li gledati s njim kodirane programe HRT-1,2,3?

Buki6 sub 12.1.2019 20:18

Da,sve radi bez problema.Prijašnjih godina autorizacija je bila više puta mjesečno,sada je možda jednom mj.?

Dakle sa karticom se gleda:Hrt1,2,3,4,int. sd,te Hrt2HD.Usput Hrt programi se mogu gledati i preko Hrti app-a,geoblocking je isključen.

Dr.House sub 12.1.2019 20:32

Fala na odgovoru. :)

Jedan lik me uvjerava da Zeta Ci modul samo čita ali da ne obavlja Viaccess autorizaciju, tako da bi modul bio neupotrebljiv za gledanje kodiranih ali ako radi mjesečno autorizaciju HRT kartice onda je to druga priča.

jollyb sub 16.2.2019 10:08

Bok ekipa,

 

Slicno pitanje, ko i prije...


imam situaciju. Punac je kupio TV LG 49UK6400PLF. Prilikom skeniranja digitalnih kanala su skenirani i svi kanali od evotv. CI Modula nema u tv.

Kako se moze te programe iskljuciti prilikom skeniranja? gledao sam u opcijama ali ne nalazim nista sto bi pomoglo.

 

Jednostavno ih ne zelim vidjeti, tj lako maknuti s liste. kako ih ima oko 200, nije mi namjera rucno micati u opcijama kanala.


Hvala

guslac čet 21.2.2019 16:40

Imam Sony KDL40W605BBAEP, star 5 godina. U papirima piše da ima CAM utor, na netu nalazim da je to CI+. Koristim Evotv Strong prijemnik, a zamijenio bi ga za njihov CI+ modul. S obzirom da na njihovom webu piše da neki televizori neće raditi s njihovim modulom zbog nekompatibilnosti, kako da znam da će moj raditi? Navodno bi trebao imati CI+ v1.3 verziju, a ja taj podatak ne mogu naći. Ima li netko iskustva sa Sony-jem, i njihovim tipom tog utora?

ihush čet 21.2.2019 20:02

da.. to je jedan podatak koji nije lako provjeriti, trebao bi raditi svaki CI+ (ne naviodi se broj verzije kao 1.3...) tj to bi trebalo značiti isto ali to nitko od evotv ili trgovine tv-a neće potvrditi nego moraš sam otkriti. (pa kad probaš, natipkaj tu kao info ostalima.. mada i dalje takav podatak neće značiti puno za ostale modele TVa..)

- obrnuto, evotv modul radi i u starijem CI (bez plusa) ali naravno, tad nema dekodiranja, rade samo fta kanali, recimo da je kompatibilno, uredno se vidi status kartice-info.. - ''samo'' ne radi ono što je osnovna funkcija.. :)