Telemach Hrvatska (bivši Tele 2)

Tele2 Hrvatska prodan United Groupu za 220 mil. €

robogo pet 31.5.2019 19:21

ŠVEDSKI Tele2 AB dogovorio je prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United Grupi za 220 milijuna eura, priopćeno je u petak iz te telekom kompanije.

 

Kako se navodi u priopćenju, Tele2 je sklopio ugovor o prodaji Tele2 Hrvatska društvu United Group, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, a dogovorena cijena odgovara 7,2 puta korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 16.

 

Ta transakcija omogućava Tele2 da ostvari vrijednost od uspješnog razvoja hrvatskog poslovanja i dalje unaprijedi svoju strategiju s fokusom na regiju baltičkih zemalja, navodi se dalje. 

Švedska Tele2 Grupa odlazi iz Hrvatske, Tele2 Hrvatska preuzima United Grupa

 

"Ponosni smo na poslovanje koje smo izgradili u Hrvatskoj, a posebno na izvanredan razvoj u posljednje dvije godine, vođen našim talentiranim zaposlenicima i našom vrijednom bazom klijenata. Vjerujemo da će Tele2 Hrvatska, kao dio telekomunikacijskih i medijskih tvrtki United Grupe, u nadolazećem razdoblju stvoriti još veću vrijednost za naše korisnike. Za Tele2 je ovo prilika za veći fokus na uspješnu provedbu naše strategije na preostalim tržištima. Zahvaljujem hrvatskom timu na njihovom angažmanu i mnogobrojnim doprinosima Tele2 Grupi u proteklih 14 godina", izjavio je Anders Nilsson, predsjednik i izvršni direktor Tele2.

 

Zaključenje transakcije očekuje se do kraja 2019., a ona podliježe regulatornom odobrenju, uključujući i Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). 

 

U 2018. godini Tele2 Hrvatska je ostvarila prihod od 1,9 milijardi švedskih kruna i korigiranu EBITDA ne uključujući IFRS 16 od 268 milijuna kruna.  Broj korisnika na kraju 2018. godine iznosio je 897.000, a organizacija trenutno broji 310 zaposlenika. 

United Group je vodeći pružatelj medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi. S najvećom mrežnom pokrivenošću u regiji i 3,82 milijuna pretplatnika, nudi domaći i međunarodni medijski sadržaj. Posluje u šest zemalja i zapošljava oko 4.400 zaposlenika, a sjedište tvrtke nalazi se u Amsterdamu, zaključuje se u priopćenju.

 

index.hr

Blackcastle pon 3.6.2019 15:12

Bit će oni itekako jak igrač na ovome tržištu ,jedino mi nije jasno da im to agencija odobri radi zakona u HR.Jer total tv su prodali (iako su ga prodali na papiru), jer u HR ne smiju imati tv kuću u vlasništvu i teleoperater biti...iako i Vip s planetom nije na papiru vlasnik iako to je i T-com nije na papiru vlasnik Arena kanala iako to je zapravo.

Vjerovatno pravnici imaju posla....

Ako im se odobri preuzimanje postaju najači igrač TV.net i IPTV-a na području bivše EX-YU....tako da po meni bi mogle cijene padati a usluga postati još bolja....iako me gricka jedna druga stvar

Ako prodaju sve što imaju tipa SKY-ju ili nekom sličnom onda ovi postojeći mogu samo držati gaće jer če ih silina udara debelo uzdrmati....vrijeme će pokazati

love2ml86 pon 3.6.2019 19:22
Lil Dice kaže...

Ako bi uz Tele2 preuzeli i Optimu (koja se mora prodat), onda bi imali sve kao i ostala 2 igrača. Fiksno, mobilno, satelitska, iptv... Znači moguće razbijanje sadašnjeg duopola

Zašto bi HT prodao Optimu?