alphagan ned 24.12.2017 19:46

Otkako se u Splitu otvorila trgovina sa Apple prozvodima može se isprobati cijeli niz MacBook Iphone i Najzanimljivije za mene Ipad Pro tableta . U dvije veličine 10.5 i 12.9 inch. Mala razlika u inchima a ipak u stvarnosti velika razlika u ekranu. Sami tableti vrhunski odgovaraju na svaki dodir fluidnost listanja po ekranu savršena,meni naj zanimljivije olovka. Olovka hm. Jednostavno savršenostvo odgovaranja vašeg pisanja crtanja po ekranu od jakosti do ostavljanja traga pisanja. Očaran kao što se vidi u tekstu. Nije mi neka hitnost kupovine a i cijena je uh baš paprena. Dok preko bare u USA cijena tableta pada u prosijeku 3200-3500 kn jeftinije za ove 12.9inc . E ako netko zna da li bi vrijedila garacija ako bi se kupilo u USA. Po stranim forumima priča se na kraj proljeća početak ljeta Apple će izbaciti noviju i još moćnije nikad viđen tablet u pro verziji pa kako bolje od ovoga.  Evo ako ima jos netko da već posjeduje navedeni Tablet neka napise svoje dojmove korištenja. Tablet bi koristio za Internet i dosta skeciranja i crtanja. Evo Hvala sa sad nadam se nekoj raspravi ili komentiranju. Ako se još nečeg sjetim nadopunim ipak sam malo jos pod dojmom koristenja istog.  

 

Hvala

ATJLučko pon 25.12.2017 00:13

Obzirom imam iPad Air, mogu samo kazati da su Pro linija obećavajući gadgeti svakako. 

Evo sam i sam nešto čitao kako iduće godine dolaze neke nove linije Pro iPad tablet računala, ali bez bezela gore i dolje, ali se samo pitam sa kojim onda dijagonalama?! 

A negdje interne memorije do 1TB-a, ti muke ježove 

Spike1983 pon 25.12.2017 10:07

Isprobao sam Pro 10.5" nedavno u ducanu, vrhunski tablet, tih 120Hz odma primjetis i nakon toga nema natrag, sve ostalo je nedovoljno dobro  

isprobao i ajfon X i nije me se tolko dojmio kao ajped Pro 

zvucnike nisam isprobavao al vjerujem da su odlicni, imam Air 2 i taj Pro ce mu ziher bit nasljednik jednog dana kad mu cijena padne na 3kkn  

alphagan pon 25.12.2017 18:51

Eh kad ce doci do cijene od 3tis.kn U dvojbi sam da li da kupim 12.9 odmah ili da pričekam ovaj noviji vjerojatno će pasti cijena ovom starijem trenutnom modelu. Što mislite da li će pasti cijene par tisuća kuna izlaskom novijeg modela ?

 

Sretan Božić :)

Dr. Vicko pon 8.1.2018 13:37

Ja sam sebi uzeo 12,9 inchni model, doduse samo tablet bez olovke jer ne bavim se crtanjem i moram priznati da je idealan. Nisam do sada bio neki korisnik iOS-a i jos uvijek se pomalo prilagodjavam nakon Surface tableta jer ipak windows je windows ali definitivno neces pozaliti ako si uzmes, pogotovo sto se tice multimedije.

A svake godine ce izlaziti novija verzija, tesko je too pratiti.

alphagan pon 8.1.2018 18:37

Kako si zadovoljan sa trajanjem baterije,ako koristis vise aplikacija tipa neki rad na tabletu i slusanje muzike istovremeno ? Koliko se dugo puni kad ode na 15-20posto baterije ?

E da koliko GB si uzeo cellular ili wifi ?

Dr. Vicko sub 3.2.2018 23:34

Uzeo sam 64 GB verziju sa cellular modemom mada iskreno njega jos nisam ni koristio. U pocetku je ideja bila da ide sa mnom i da bude spojen na mrezu ali iskreno malo je povelik da bi to bas u mom slucaju bilo bas izvodivo. Pretezno ga koristim kod kuce na wi-fi.

Sto se tice baterija odlicna je, zavisi za sta se koristi, ali uz jace koristenje kod kuce, multimedija, surfanje, youtube traje dva do tri dana. Igroce slabo igram pa za to ti ne bih bas bio mjerodavan. Komotno se moze koristiti uz dvije aplikacije odjednom, npr drzim Safari otvoren i youtube uz njega za muziku, nisam primjetio neko znatno skracenje trajanja baterije kada se koristi multitasking aplikacija. 

Btw zvucnici su mu odlicni.

 

Naravno nije sve tako bajno, ima i negativnih strana, barem u mom slucaju, a to je sam OS. Kao netko tko je navikao na windows u nekim stvarima je ogranicen, npr nema sanse da ubodes USB stik i prebacujes neke fajlove na njega i obratno. Limitiran si icloudom ili u mom slucaju microsoft onedrive. Ako zelis punokrvni microsoft office moras uzeti pretplatu na office 365. Tastaura za njega je pakleno skupa za jednu tastaturu, barem kod nas ovdje, ja sam dobio neku blutooth, od nekog znj proizvodjaca ali zacudjujuce radi odlicno, nemam nekih velikih zamjerki na nju bas. 

 

Ukoliko trazis lagano prenosiv uredjaj, a na kojem ce se obavljati i dio posla moja preporuka je ipak surface pro. Osim naravno ako nisi Mac user, u tom slucaju ce ovaj ipad biti odlican.

 

Sorry bio sam vidio post, skrenuo da nesh radim i totalno zaboravio odgovoriti do sada.