Stolna računala

Novi život za HP SFF -- grafička kartica

Daliboris pon 10.5.2021 18:56

D. dan. :-)

 

Evo ovako, imam pitanje za jednu HP SFF stariju konfiguraciju iz doba WINa7. Znači to je ova (https://imgur.com/KZbhdPU) , ali moja nema priključak za HDMI nit išta osim VGA. To služi svojoj svrsi jer nekoristim ja nego starija osoba iz obitelji kojoj bolje ne treba, znači ima sve podešeno na toj konfi i nebi ništa mijenjala ta osoba i zadovoljna je. E sad problem je što se želi na taj hp spojiti monitor koji nema VGA nego samo HDMI i DVI.Kučište sam otvorio i ima PCI-express slot za grafičku matična ali u kučište ne stane jer ima uzak dio iza--vidi se na slici-- ako shvaćate što hoću reć... Znači trebam način da ugradim neku jeftinu karticu u taj kompjutor. Da li bi ti bilo moguće i da li ta konfa to podržava i kako nabavit takvu grafu?

 

HVALA!!!

Alkaline pon 10.5.2021 19:15

VGA na HDMI adapter. Ali po meni bolje rješenje je DisplayPort na HDMI adapter, jer je konverzija iz digitalnog u digitalno. Prema slici koju si stavio taj PC ima VGA i DisplayPort.

 

Da ih se naći jeftino po oglasnicima.

 

inb4 ihush napiše blok teksta kojeg nitko ne pročita i ne skuži pa nastave pitat isto pitanje

Daliboris pon 10.5.2021 19:24

Moja konfa nema Displayport , samo VGA, ovo je neki drugi model ali vrlo sličan izgledom. Na žalost...

 

Znači onda, prva opcija je VGA u HDMI adapter, a druge opcije nema? Ne može se staviti grafička kartica nikakva? Kako rade ti adapteri mislim osjeća li se da je loš kvalitet slike ili da kasni itd?

 

Hvala!!!

Alkaline pon 10.5.2021 19:26

Možeš ti staviti grafičku, postoje low profile small form factor grafičke.

Al ajd ti u ovom ludilu nađi po normalnoj cijeni.

 

Što se adaptera tiće može biti pada kvalitete ali ništa strašno, no nikad nisam pretvarao analogni signal u digitalni, samo obratno i digitalni u digitalni.

 

Edit: Čak i nije toliko strašno, rang 200 kn.

Samo potraži "low profile grafička" na njuškalu.

Thinker čet 20.5.2021 09:06

Ja sam nedavno u svoj Dell 3070 SFF stavio Nvidia GT 1030 grafičku karticu. S i5 9500 procesorom imam oko 115 FPS u CS GO i oko 200 FPS u Team Fortress 2 u 1920x1080 rezoluciji s defaultnim postavkama u igrama, nisu neke impozantne brojke, ovo je samo za orijentaciju da se i od takve mašine može složiti neka priručna gamerska konfiguracija. Imao sam prije full tower mrcinu i frendovi ostanu zapanjeni kada vide otprilike 6 puta manje računalo na stolu.