Stanovanje

Stolica / Fotelja za računalo?

crocro23 uto 19.3.2024 14:02

Kako riješiti problem sa tim da svaka pc stolica propada, popušta i spušta se, promjenio 2 u godini dana, po 250 eura plaćene u Jysk, njihovi best buy modeli, a ja ispod 90kg - kako je to moguće?

Minneyar uto 19.3.2024 15:01
crocro23 kaže...

Kako riješiti problem sa tim da svaka pc stolica propada, popušta i spušta se, promjenio 2 u godini dana, po 250 eura plaćene u Jysk, njihovi best buy modeli, a ja ispod 90kg - kako je to moguće?

Kupis stolac koji nije smece :)

Mad Ant sri 20.3.2024 14:53

Skoro svima ce otici amortizer nekada, ali meni su i jeftinije potrajale bar 5 godina, 85kg. Jedino sto ih ja relativno pazim, a i dam barem 400€. Amortizer se da kupiti, samo pitanje koliko love...

markoveliki sri 20.3.2024 17:31

Kod mene Steelcase leap već 5 godina. Plaćena koliko je plaćena jbg ali ne propada, materijal se nije istrošio, rukohvati nisu izlizani i sve radi kao prvi dan. Ja120kg i nisam baš pažljiv prema stolici.

ministar sri 20.3.2024 21:25
markoveliki kaže...
Kod mene Steelcase leap već 5 godina. Plaćena koliko je plaćena jbg ali ne propada, materijal se nije istrošio, rukohvati nisu izlizani i sve radi kao prvi dan. Ja120kg i nisam baš pažljiv prema stolici.

zato i daju toliku garanciju

zabranjeniples sri 27.3.2024 19:00

Pozdrav, Razer Iskur XL, kupljena prije nepuna dva mjeseca u Mall.hr.

Sa stolicom se u zadnja 3-4 dana počelo dešavat da kad sjednem, ona propadne.

To se ne dešava često, možda jednom ili eventualno dva puta u danu.

Vidim na Razer sajtu link, da to znači da bi trebalo mijenjat onaj ciindar.

Dal postoji kakvo riješenje koje mogu sam bezbolno i ne pretjerano skupo odradit ili mi ne gine ganjanje s Mall.hr vezano za jamstvo ?

Unaprijed zahvale

dennocro uto 2.7.2024 16:08

a kupio sam ju jer nije bilo odgovora, jucer je stigla danas montirao, super je, ali mi je sjediste kratko. pise 51cm al savijanje prema nogama krece na 37cm i ostatak je u zraku nekako, doma imam "gamersku" i skoro cijela noga lezi na stolici. ovdje je dosta u zraku. mislim da ide nazad.

Del_Boy97 sri 3.7.2024 19:12

ma riješi je se pa trazi novu, evo ja sad recimo gledam refurbane herman millerice i steelcaseove sa offeco.nl

Recenzije su im jako dobre a i ekipa na redditu ih pretezito hvali

pete04 sub 27.7.2024 11:48

isprobavao izložene argon i argon xl ( sa naslonom za glavu) u emezeti prije par godina koji su mi jako slični tom axelu
argon
Bilo sve jako rasklimano i zadnji dio sjedišta previše zavijao prema dolje pa sam imao osječaj kao da sjedim nekome na ramenima.
U ikei:
huvudspelara - 50eur - koma, ima nekakvu šipku iza mrežastog naslona, dobro te opali kad se sjedneš.
Marcus - isto šipka samo je niže dolje pa se moraš zavaliti skroz u naslon da ju osjetiš.
Utespelare - neudobna za leđa.
Matchspel - brutalni nasloni za ruke.
Stryspel - lumbalna potpora je tvrda plastika i ide gore/dolje, za 200 eura su mogli neku podstavu dodati.

p3r02d3r0 pet 16.8.2024 15:22

Ima li koga s long-term iskustvom s onim Ergovision stolcima i Ikeinim stolcima?

Trenutno sjedim na škripavom sranju iz lesnine i trebam nešto što neće počet škripat nakon 6 mjeseci uporabe.

Thnx

Pero Dinamit pet 16.8.2024 18:06

Ja imam ikeinu, pogledaj malo u postovima koju jer nije markus, preko godinu dana radim od kuce i kao prvog dana je. Kvalitetna, teska, ne skripi nista i udobna mi je. Za to ti je najbolje ako mozes otici do ikee i tamo ih sve isprobati i uzeti koja ti najbolje odgovara.

D3lBoy pon 26.8.2024 00:14

Ima netko kakvu preporuku za stolicu sa sto udobnijim sjedistem? Imam Jarvfjallet iz Ikee cca godinu dana i ne mogu sjedit duze jer je sjediste tvrdo... Sve si razmisljam nazad na gaming stolice, koliko god su "loše" bar hemoroidi ne umiru

Cylon1 pet 22.11.2024 23:02

Zadnjih par mjeseci sam koristio ovu bratovu stolicu (stara, podrapana, škripi), ali bila mi je dosta ugodna:

https://jysk.hr/radna-soba/gaming-stolice/gaming-stolica-aggestrup-siva-umjetna-koza/crna-mreza

Gledam si sad uzet nešto kvalitetnije, ali i dalje ugodno/mekano. Probao sam nekoliko ikea stolica i Secretlab Evo Titan, al to mi je sve pretvrdo, nedovoljno ugodno. Buđet idealno do ~400€, ali ako ima nešto baš dobro za više, ok. Gledao sam refurbished Herman Miller, ali ne djeluju mi ugodno nego samo ergonomski..

ministar sub 23.11.2024 21:59
Cylon1 kaže...

Zadnjih par mjeseci sam koristio ovu bratovu stolicu (stara, podrapana, škripi), ali bila mi je dosta ugodna:

https://jysk.hr/radna-soba/gaming-stolice/gaming-stolica-aggestrup-siva-umjetna-koza/crna-mreza

Gledam si sad uzet nešto kvalitetnije, ali i dalje ugodno/mekano. Probao sam nekoliko ikea stolica i Secretlab Evo Titan, al to mi je sve pretvrdo, nedovoljno ugodno. Buđet idealno do ~400€, ali ako ima nešto baš dobro za više, ok. Gledao sam refurbished Herman Miller, ali ne djeluju mi ugodno nego samo ergonomski..

definiraj ugodno.. stolica bi trebala biti ergonomska, a ne ugodna (fotelja je recimo ugodna).. to što ti je na prvu ugodno i udobno dugoročno nije dobro, a ako misliš da ti neka ergonomska neće odgovarati, najbolje je da odeš probati uživo.. npr., Herman Miller Embody je ergonomski jedna od najboljih, a ujedno i jedna od najudobnijih

Sevelj ned 24.11.2024 13:49

Nakon brojinih skupljih i jeftinijih stolica koje su se uredno poraspadale odlučio sam se uposliti mozak.

Istina da ovo nije trgovina i da nećete pronaći crveno crne kožnate fancy ali će vam trajatiiiiiii.

Prvi veći otpad automobila/prema svojim sklonostima i pojmu udobno, ugodno, meko ili tvrdo birate njemačke (tvrde), francuske (mekše) ili koje automobie/gledate onaj koji ima suvozačko sjedalo koje je malo ili nimalo korišteno/uzmete ključ i skinete ga/ako naiđete na neki visokokvalitetan slupani automobil dobit ćete super fotelju koja će, uz sve što nude klasične, imati i rukohvate te masirati guzi i cojones ako se potrudite staviti akumulator i napajanje s  nešto elektronike/na nekom od bezbrojnih divljih otpada nađete neki donji masivni i kvalitetni dio direktorske fotelje kojoj se gornji dio raspao/ sve to odnesete kod majstora bravara koji stavi par traka lima od 6 mm i spoji ih vijcim M 10/nakon toga odvezete sve to kući, u prvoj trgovini kupite navlake da se ne prlja i imate nagib od najstrože ergonomskog do ligen sica po volji i imate stolicu/fotelju koja može izdržati uništitenje.

Mana stolice je što traži nešto angažmana i ne odgovara onima razmaženog ukusa.

monsieur pon 25.11.2024 00:35
Sevelj kaže...

Ako je razmazeni ukus da nam stolice ne izgledaju kao u Jna 80tih onda smo razmazeni da 

sudy_freak uto 26.11.2024 15:06
Sevelj kaže...

Nakon brojinih skupljih i jeftinijih stolica koje su se uredno poraspadale odlučio sam se uposliti mozak.

Istina da ovo nije trgovina i da nećete pronaći crveno crne kožnate fancy ali će vam trajatiiiiiii.

Prvi veći otpad automobila/prema svojim sklonostima i pojmu udobno, ugodno, meko ili tvrdo birate njemačke (tvrde), francuske (mekše) ili koje automobie/gledate onaj koji ima suvozačko sjedalo koje je malo ili nimalo korišteno/uzmete ključ i skinete ga/ako naiđete na neki visokokvalitetan slupani automobil dobit ćete super fotelju koja će, uz sve što nude klasične, imati i rukohvate te masirati guzi i cojones ako se potrudite staviti akumulator i napajanje s  nešto elektronike/na nekom od bezbrojnih divljih otpada nađete neki donji masivni i kvalitetni dio direktorske fotelje kojoj se gornji dio raspao/ sve to odnesete kod majstora bravara koji stavi par traka lima od 6 mm i spoji ih vijcim M 10/nakon toga odvezete sve to kući, u prvoj trgovini kupite navlake da se ne prlja i imate nagib od najstrože ergonomskog do ligen sica po volji i imate stolicu/fotelju koja može izdržati uništitenje.

Koja je ovo sprdačina?

Svaka čast na angažmanu i trudu, al brate mili wtf