Što napraviti - susjed grunf nas drži taocima

Ne možeš ništa. Ni pravno, nikako. To je problem imanja vlastitog stana jer je zgrada zajedničko vlasništvo, pri čemu si limitiran svime i svačime. Grda situacija.

Pitaj ovdje, ljudi stvarno znaju pomoci!
https://www.facebook.com/groups/296776431499032

Eventualno ako možeš ići na fasadni dimnjak.

Samo dogovor. Dogovor kuću gradu, tj. zgradu.
Ima dosta problema među stanarima, kada ekipa nije složna.
Mislim da je više problema kod novogradnje, nego kod starogradnje.
U jednoj novozagrebačkoj novogradnji, susjed iz susjedne zgrade, tužio je cijelu zgradu, jel mu je garaža bila poplavljena.
Ak' nema druge opcije, plati susjedu bojler.

Pozdrav,
ovak više ne znam kaj da napravimo, kome da se obratimo. Naime imam susjeda grunfa, stan iznad našeg. Nikad se s ničim ne slaže, sve osporava i usporava, uglavnom cijela je zgrada njegov taoc, svi sustanari.
Ne može cijela zgrada biti njegov taoc, odluke se donose većinom suvlasnika (tj. većinom suvlasničke kvadrature).

Pozdrav,
ovak više ne znam kaj da napravimo, kome da se obratimo. Naime imam susjeda grunfa, stan iznad našeg. Nikad se s ničim ne slaže, sve osporava i usporava, uglavnom cijela je zgrada njegov taoc, svi sustanari.
Ne može cijela zgrada biti njegov taoc, odluke se donose većinom suvlasnika (tj. većinom suvlasničke kvadrature).
Tu si u pravu, ali u situaciji sam da za našu vertikalu on blokira, 3 stana, da li se tu onda primjenjuje možda kvadratura ta tri stana, pa ga i ja susjed tu šijemo. Vjerojatno ne.
Ja ću dobiti sve potpise za sanaciju dimnjaka, projekt, ali će me on blokirati kod implementacije tog plana, jer on ne želi mjenjati svoj bojler... a i dimnjačar nam je za onu stvar, nezna koliko zgrada ima vertikala, kad sam imao curnje co2 zbog pokvarenog bojlera, mrtvo ladno je dimnjačar lažirao kvadraturu kupaone... tu sam možda trebao ići do kraja i iskoristiti sve moguće pravne mogućnosti... a ako to napraviš onda će te zezat kod bilo kakavih drugih radova jer to je banda.
Masu ekipe ima ovaj problem i ne znaju kako stati na kraj, a ovaj j...e sve u zdrav mozak... mislim tu pričamo i o sposobnosti predstavnika

Masu ekipe ima ovaj problem i ne znaju kako stati na kraj, a ovaj j...e sve u zdrav mozak... mislim tu pričamo i o sposobnosti predstavnika
Kada više ljudi u zgradi ima isti problem, a predsjednik kućnog savjeta nema sluha za tu stvar, onda sve jasno. Jasan je put djelovanja.
Izaberite novog predsjednika kućnog savjeta. Il' kak' se to po novome veli, predstavnika stanara.

Kada više ljudi u zgradi ima isti problem, a predsjednik kućnog savjeta nema sluha za tu stvar, onda sve jasno. Jasan je put djelovanja.
Izaberite novog predsjednika kućnog savjeta. Il' kak' se to po novome veli, predstavnika stanara.
Kad se nitko s tim neće zezat jer su manje više mlade obitelji, a ima ono 20 stanova u zgradi, tak da je i naknada nikakva... ne možemo se dogovoriti zbog pojedinaca već mjesecima da se ofarba stubište, zamjene plafonjere i stave nekakve žarulje sa senzorima tak da ne moraš lupat po prekidačima.... dole predstavnik, živo novi predstavnik hahaha
Uglavnom strašno nešto... i onda gerijatrija priča o liftu za zgradu od 4 kata... investicija koja bi koštala 50-60 k eura, pa ne mogu se dogovoriti oko j....ih žarulja hhahah
Stvarno treba pojedince u top i na mars.... znači ideju o elektronskoj bravi ne smijem ni spomenut budu me razepeli ova mafija koja vlada u zgradi.... možda je to zato kaj nisam u stranci...
Sry na ot al više smo jadni nego kaj bu se tu nekaj dogodilo pametnoga..... mislim da je tak većini

@BOGDO
Hm, pa jedino vi možete izabrati novog predstavnika stanara. Ak' neće nitko od vas to voditi, može to umjesto vas raditi gradsko-stambeno. GSKG točnije.
Može i neki privatnik. Samo to sve košta li ga košta...i pitanje kak' će vam to raditi privatnik.
Najbolje da se dogovorite.
Ljudi se boje reagirati, jer misle da će nekog naljutiti. Novog il starog predstavnika. Vaša prava ostaju kao stanara, bez obzira tko je na "vlasti u zgradi".
I na mojem ulazu je borba ko će biti novi upravitelj zgrade. Stari je odustao, jer ga jedna budala konstatno gnjavi, a taj novi nema potrebnu većinu.
Taj novi i neki još ljudi imaju svoju računicu. Svi se boje povećanja pričuve.
Od nas nema ne bu dobio potpis. Nitko ne želi biti predstavnik, a nitko ne zna reći toj budali ne. Mi podržavamo kao stan, samo ovoga starog.....
Ja se držim onog kaj sam pročitao u Alan Fordu, a to je; da se svatko brine sam za sebe, a dragi bog za sve nas.
Kako ljudi žele, tako će im i bit.
Prije je bilo bolje.

brkaš upravitelja zgrade i predstavnika stanara

Tu si u pravu, ali u situaciji sam da za našu vertikalu on blokira, 3 stana, da li se tu onda primjenjuje možda kvadratura ta tri stana, pa ga i ja susjed tu šijemo. Vjerojatno ne.
Kad god su zajednički dijelovi zgrade, gleda se većina suvlasnika. Bez obzira bio dimnjak ili lift.
Popričaj s predstavnikom stanara, ako ne ide s njim s upraviteljom zgrade.

teska situacija...
al probaj se sprijateljiti sa starim grunfom?
mozda mu fali komunikacije i opcenito je nezadovoljan sa zivotom pa mu susjedski kontakt pomogne

teska situacija...
al probaj se sprijateljiti sa starim grunfom?
mozda mu fali komunikacije i opcenito je nezadovoljan sa zivotom pa mu susjedski kontakt pomogne
Život je prekratak za sprijateljit se sa takvom osobom... nažalost... kaže osoba koja je jako tolerantna

..
Kad smo renovirali stan čak smo bili ponudili da sami platimo cijelu vertikalu (cijev) ni onda lik nije htio slušati, praktički je želio da mu platimo novi bojler, nije reko direktno.
..
-zapravo jedan od mogućih odgovora već znaš.. ili novac može riješiti sve. Dok može cjenkat će se i možda na kraju dobije, pa razmisliti, dok pravo imati i ostvariti nisu baš istoznačnice, počevši od tog da prvo moraš problem prenjeti na predstavnika stanara da se on tog primi.. a kako vidiš nikog osim par zainteresiranih to ne zanima, pa druga alternativa opet novcem zainteresirati predstavnika ili općinskog referenta da lupi pečat no tad je to korupcija-kazneno djelo pa nije način kako to treba raditi :)
-realnost vs pravo ili po kojem članku neovisno tko na što ima pravo to dobiti, parničenjem koje može trajati desetljeće uz ročišta i štrajkove.. čovac zna što može, cjenka se, a ima li pravo je nešto drugo, no kako izgleda vjerojatno će dobiti željeno ili ovisno ako se nađete na pola puta-kompromis kao umijeće politike u svemu.
+ edit.. a tad razmišljati i korak dalje.. osigurati da neće sutra za nešto opet isti problem, npr održavanje-pristup-popravak.. kad se nešto radi treba misliti na sve sitnice + predvidjeti narednih 10-50god jer to nije nešto što se radi svaki dan, pa čak ni novi bojler nije previše ako se osigura 'mir' i suživot za naredne godine..

@BOGDO
Veliki je uspjeh, od najgoreg neprijatelja napraviti prijatelja.
Old Shatterhand je sa poglavicama najvećih neprijateljskih plemena i naroda, znao sklapati, razgovorom mir.
Poanta je da se razgovorom dosta toga može dobiti. A, nekomunikacijom dosta izgubiti.
Gledaj, bez lažne skromnosti, osobno mogu otići u bilo koju birtiju na Balkanu. Ne samo birtiju, nego i bilo koju bogomoljku.
Lijepa riječ i čisto srce, svagdje su dobrodošli.
Mrgude i hejtere nitko ne voli.

PzKpfw, znamo da si iskreni optimista, ali kad kažeš "Šta ne može, a kako je..." i onda navedeš primer kako je u fikciji čoveka koji Divlji Zapad nikad nije video njegov izmišljeni junak uređivao odnose među indijanskim plemenima, deluje kao da za*ebavaš čoveka.

@Ivan(4)
Ivane, stoji sve što vi pišete, al' poanta i poruka djela Karla Maya da je bolje pregovarati, nego ratovati. Gdje nema komunikacije, ništa se ne može raspraviti, niti riješiti.
Znači, ta simbolika je važna.
Ne zezam gospodina koji je postavio pitanje, nego mu želim pomoći. Ni Old Shatterhand nije bio naivan. Uvijek kada je išao pregovarati imao je neko vatreno oružje sa sobom.
Za našu priču, odeš lijepo do susjeda, pozvoniš na vrata, pozoveš ga kod sebe, kavica/čaj/neki konjak, te sve riješite.

Al ste naivni i optimistični.. imao sam na ulazu tri luđaka, znaju ih od policije do ludnice, čovjek usred centra vadi pipi i ispiša se, a 100m od doma.. sad ti meni pričaš o razgovoru hahaha. S nekima nema razgovora, zaboravi.

Pa to mu jeste jedina opcija, osim ako ne primeni punu Old Shatterhand metodu ("Uvijek kada je išao pregovarati imao je neko vatreno oružje sa sobom.").
Jedino je pitanje da li ima dovoljno životne volje da je troši na to da postane najbolji ortak s likom. Ali zna upaliti.

nije isto ako je susjed psihicki bolesnik ili ako je samo dosadan i sve mu smeta.
ovakvi kao tvoji su nocna mora svakome.

Hm,....ljudi ne znaju pristupiti ljudima, pa vele za druge stranu da je svakakva. To žemo bit', al' i ne mora.
Naravno, da se nikome neda natezati sa teškim ljudima, al to je najbolji put. Bolje to, nego konstantna svađa i nepetosti.
Ne veli se bezveze, da su jako bitni dobrosusjedski odnosi. Oni se grade godinama.
Vjerujte, mnogi veliki problemi nisu trebali postati tako veliki, da su na vrijeme rješavani.

...Ni Old Shatterhand nije bio naivan. Uvijek kada je išao pregovarati imao je neko vatreno oružje sa sobom.
Za našu priču, odeš lijepo do susjeda, pozvoniš na vrata, pozoveš ga kod sebe, kavica/čaj/neki konjak, te sve riješite.
oćeš reći, pozoveš susjeda na kavicu i kao slučajno na stol staviš vatreno oružje...
čisto da se nađe pri ruci ko i old shatterhandu, a da susjedu pokažeš da se ne treba zajebavat
nego, gdje ti sad ispucavaš svoje vatreno oružje otkako je las zatvorio prije par mjeseci?

@picajlza0707
Dobar si.
Ne, nikakvo oružje nemam, niti treba stavljati na stol.
To je Old Shatterhand imao više radi dramske radnje. Naime, djela Karla Maya su pustolovni romani. Avantura. Oružje je samo simbolika da se vidi da glavni lik nije naivac.
LAS se nije zatvorio. Radi joškuku dana. Bar do kraja godine.
To je jedina civilna streljana za građane na području Grada Zagreba.
O zatvranju te streljane se govori već godinama. I da se zatvori ima opcija.

LAS se nije zatvorio. Radi joškuku dana. Bar do kraja godine.
To je jedina civilna streljana za građane na području Grada Zagreba.
O zatvranju te streljane se govori već godinama. I da se zatvori ima opcija.
kaj nisu najavili prije par mjeseci na fejsbuku da zatvaraju i da će biti zadnja subota?
nisam u toku, nema me već duže u zg

@picjzla0707
Jesu. I za par dana poslije toga došla je vijest da rade još godinu dana.
Bile su objave o tome na njihovom fejsu, prošle godine u devetom mjesecu.
Mada je najbolje nazvati u radno vrijeme, te pitati sve kaj te zanima.
Susretljivi su. Samo je posljednjih godinu-dvije suženi izbor oružja u vlasništu streljane iz kojih možeš pucati.
Ostavi se oružja. To samo manijaci vole.

Zatvaram temu jer je postala OT.
Hvala kolegama sa konkretnim odgovorima.
Pozdrav,
Meni je konkretno problem sa kondenzacjskim bojlerom, odnosno nemogućnošću instalacije istog, jer vidi vraga na istoj smo vertikali, 3 stana, njegov je srednji. Drži i mene i suseda sa 3 kata u šaci....
Predstavnica kaže da tu nemože ništa, da ovaj mora biti suglasan. Ne postoji nikako način da ga bypasamo jer je dimnjak navodno manjih dimenzija (uži).
Također imamo i dimnjačara idiota koji je na upit moje žene odgovorio da si nađemo novi atmosferski bojler u Bosni, onako wtf... koji ovlašteni će ugraditi takav bojler, pa riskirati licencu, hoće vraga.
Toliko smo već potrošili na popravke ovog starog bojlera da smo mogli kupit novi kondenzacijski.
Imamo jednocijevno centralno grijanje u stanu.
Kad smo renovirali stan čak smo bili ponudili da sami platimo cijelu vertikalu (cijev) ni onda lik nije htio slušati, praktički je želio da mu platimo novi bojler, nije reko direktno.
Ako netko ima nekoga tko je imao ili ima sličan slučaj, molim za kvalitetni savjet kako ovo riješiti, kojem se tijelu obratiti. Znam da dimnjačara mogu prijaviti komori, ali oni su ko mafija hehehe
Da li se može kojim slučajem ugraditi ovakav tip bojlera:
https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-plin-1/plinski-bojler-za-centralno-grijanje-i-toplu-vodu-konvencionalni-255/plinski-kombinirani-bojler-24-kw-ariston-clas-x-24-cf-eu-11948/
https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-plin-1/plinski-bojler-za-centralno-grijanje-i-toplu-vodu-konvencionalni-255/plinski-kombinirani-bojler-26-kw-vaillant-vuw-254-4-7-atmotec-exclusive-14175/
Unaprijed hvala.
Lp