fedja1 sub 30.3.2013 14:31

Pozz drugari..

Uskoro se blizi skolsko takmicenje iz atletike  pa bih tu da osvojim sta. :)

Naime, imam 165cm oko 56kg-60kg. Bavim se bodybuildingom,igram nogomet itd ( moze se reci da sam u dobroj formi)

Mogu se natjecati na 60m,300m i 1km. Ja bih 1km jer mislim da sam tu izdrzljiviji od ovih drugih vrsnjaka.

Ono sta ja vas zelim da pitam jeste sta predlazete kako da pretrcim ovo? kako da disem dok trcim? kako da krenem trcati?

Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala {#}

Patrick_cro ned 31.3.2013 18:55

Na 1km nemaš šta tražiti. Sada pitanje kakva ti je eksplozivnost da ideš na 60m. Možda da probaš na 300m jer za to treba imati dosta snage i izdržljivosti da sve otrčiš u istom tempu.

Inače 400m je jako teška disciplina za treniranje pa ako misliš da imaš dosta snage u nogama onda odi na 300m. Koliko si prije otrčao 1km? Koje vrijeme? Ako si ispod 3 min onda odi to trčati ako ne onda bolje nešto drugo

Onjegin ned 31.3.2013 19:09
dmanz kaže...

jel ti znas koliki oni korak imaju veci nego ti

Ja imam 220cm dužinu koraka pri trčanju.

A jedina stvar koju radim od tijela je bicikliranje, dakle ne treniram trčanje.

Legiija ned 31.3.2013 19:38

U srednjoj sam se za*ebavao sa trčanjem, konkretno na 1km. Odmah na početku, tvoja visina je mana. Jednostavno imaš manji korak. Netko sa 180 i viši će imati možda i manje spremnosti, a nećeš im kak se veli ni pera odbiti, imaju veći korak od tebe i nema tu nikakve mudrolije, a tu na oko malu razliku je u stvari jako jako teško nadoknaditi, posebno kada udari umor na zadnjoj četvrtini i kad treba sprintati.

Pripreme su relativno jednostavne do mjesec dana pred sezonu kada se radi sa trenerom. Prije toga pripremaš se sam u vidu teretane i trčanja. Samostalno trčanje se dogovori također sa trenerom, različiti intenziteti, daljine, disanje itd. 

Koordinacija koraka i disanja je jako važna i teška za naučiti u praksi.

Inače, vrijeme ispod 3 min je teško postići i to nikako nije mjera za nekoga tko se ne bavi trčanjem, gledaj ako uhvatiš negdje 3:30-4:00 na 1 km, sa obzirom da već treniraš nogomet. Za nekog tko se ne bavi trčanjem vrijeme do 5 minuta je sasvim solidno.

Patrick_cro ned 31.3.2013 23:12

ako misli biti siguran da bude medu prva tri onda mora biti barem blizu 3 min. netko tko se bavi aktivno sportom u kojem se trci mora istrcati 1km ispod 3:30. Ja sam se bavio atletikom i znam koliko otprilike trce nogometasi u toj dobi na 1km koji su aktivni a to je ispod 3:30. inace meni osobno je 1km bio 2:39,10km sam istrcao ispod 33min. a na 100m sam istrcao 10.90 elektoronsko mjerenje.

win4crazzy ned 31.3.2013 23:16
Patrick_cro kaže...
ako misli biti siguran da bude medu prva tri onda mora biti barem blizu 3 min. netko tko se bavi aktivno sportom u kojem se trci mora istrcati 1km ispod 3:30. Ja sam se bavio atletikom i znam koliko otprilike trce nogometasi u toj dobi na 1km koji su aktivni a to je ispod 3:30. inace meni osobno je 1km bio 2:39,10km sam istrcao ispod 33min. a na 100m sam istrcao 10.90

ja se bavim nogometom vec dugo vremena, visok sam skoro 2 metra, spor sam sto se tice kratkih dionica ali zato na duge staze mogu sve izdrzati

istrco sam 1km i 700 m u 6 minuta

Patrick_cro ned 31.3.2013 23:25
win4crazzy kaže...
Patrick_cro kaže...
ako misli biti siguran da bude medu prva tri onda mora biti barem blizu 3 min. netko tko se bavi aktivno sportom u kojem se trci mora istrcati 1km ispod 3:30. Ja sam se bavio atletikom i znam koliko otprilike trce nogometasi u toj dobi na 1km koji su aktivni a to je ispod 3:30. inace meni osobno je 1km bio 2:39,10km sam istrcao ispod 33min. a na 100m sam istrcao 10.90

ja se bavim nogometom vec dugo vremena, visok sam skoro 2 metra, spor sam sto se tice kratkih dionica ali zato na duge staze mogu sve izdrzati

Znači za još 300 metara bi ti trebalo 63 sec tako da je to 3:31 otpriike na 1km

Prelose ned 31.3.2013 23:32
win4crazzy kaže...
Patrick_cro kaže...

6 razred nicim se nisam bavio i 1.5km 6 min bio sam nizak 1.50

Patrick_cro ned 31.3.2013 23:33

Kažem neki prosjek je 3:30 tko se aktivno bavi sportom( pod tim mislim barem 3 puta tjedno)  a pogotovo ako trening zahtjeva dosta trčanja. Naravno da ima i boljih i lošijih ali sve se to da nadoknaditi stalnim zalaganjem na treningom. Jako je bitan trening 90% treninga i 10 posto volje i to je to. Jer đaba volja ako se trening ne odradi kako se spada

Patrick_cro ned 31.3.2013 23:34
Prelose kaže...
win4crazzy kaže...
Patrick_cro kaže...

6 razred nicim se nisam bavio i 1.5km 6 min bio sam nizak 1.50

i to ti je 4min 1km, normalno da ne možemo tako mjeriti bio bi možda malo bolje možda do 5 sec na 1km

ajimerej sub 24.8.2024 23:42

@Fedja1 i kako si prošao na trčanju?

Pitanje za svakoga tko zna, gdje kupiti gaće za trčanje, ali ne kao bokserice nego obične gaće? Tražim već neko vrijeme. Znači što manji-tanji šavovi, i bez faking šavova na guzici (čemu to uopće služi, za podizanje guzova valjda), a i ti tanki šavovi da ne budu oštri na preponama. Bokserice nikako zato što se srolaju do prepona i prave problem.

PS nemojte nikad trčati u svilenim boksericama 🫣

sudy_freak uto 27.8.2024 15:21
ajimerej kaže...
@Fedja1 i kako si prošao na trčanju?

Pitanje za svakoga tko zna, gdje kupiti gaće za trčanje, ali ne kao bokserice nego obične gaće? Tražim već neko vrijeme. Znači što manji-tanji šavovi, i bez faking šavova na guzici (čemu to uopće služi, za podizanje guzova valjda), a i ti tanki šavovi da ne budu oštri na preponama. Bokserice nikako zato što se srolaju do prepona i prave problem.

PS nemojte nikad trčati u svilenim boksericama 🫣

Jesi ti realno njega pitao kako je prošlo nešto od prije 11 godina? 

btw. jesi gledao ove gaće?

Gaćice za trčanje muške tamnoplave - Decathlon

ajimerej uto 27.8.2024 16:27

Da pitao lika 😅 pretpostavljajući da nije ni trčao, već bi javio u ovom međuvremenu da je trčao, jel.

E da, gaće izgledaju kao da nisu loše ove u decathlonu. Hvala!

Evo prilike da se pohvalim, za mjesec i pol priprema za polumaraton podigao sam VO2max za skoro puna tri boda, danas se digao na 48.