Kutak za ljubitelje Formule 1

Ma F1 je jedno veliko smeće. Triba pod hitno vratit slick gume, zabranit masu krila, i stavit mjenjač sa pedalom za kvačilo i krakunom pa da onda vidimo koje pravi vozač. Ovako u zadnjih 10-15 godina se naslovi osvajaju isključivo na račun (po)najboljeg bolida. I tribalo bi im zabranit odlazak u boksove bilo zbog promine guma ili livanja goriva jer žalosno je da se trke dobivaju u boksu.
MotoGP i WSBK su nemirljivo zanimljiviji. Pa Rossi je sa nekonkurentnom Yamahom osvaja naslove.

Ma F1 je jedno veliko smeće. Triba pod hitno vratit slick gume, zabranit masu krila, i stavit mjenjač sa pedalom za kvačilo i krakunom pa da onda vidimo koje pravi vozač. Ovako u zadnjih 10-15 godina se naslovi osvajaju isključivo na račun (po)najboljeg bolida.
MotoGP i WSBK su nemirljivo zanimljiviji. Pa Rossi je sa nekonkurentnom Yamahom osvaja naslove.

F1 je zakoooon :) Najbolji sport (ne volim nogomet )
Samo bih volio da su ostavili V10 (pravdali su se troskovima, ali ispada da su V8 sad skuplji za razvoj) i da vrate slick gume.

Ma F1 je jedno veliko smeće. Triba pod hitno vratit slick gume, zabranit masu krila, i stavit mjenjač sa pedalom za kvačilo i krakunom pa da onda vidimo koje pravi vozač. Ovako u zadnjih 10-15 godina se naslovi osvajaju isključivo na račun (po)najboljeg bolida.

meni je F1 daleko ispred nogometa, onaj tko misili da je lako upravljati bolidom od 600KG koji ima 900 konja, bez TC i ABS - a grdno se vara u formuli se odlično vidi umjeće vozača, pogotovo na kišnim uvjetima!

Ma F1 je jedno veliko smeće. Triba pod hitno vratit slick gume, zabranit masu krila, i stavit mjenjač sa pedalom za kvačilo i krakunom pa da onda vidimo koje pravi vozač. Ovako u zadnjih 10-15 godina se naslovi osvajaju isključivo na račun (po)najboljeg bolida. I tribalo bi im zabranit odlazak u boksove bilo zbog promine guma ili livanja goriva jer žalosno je da se trke dobivaju u boksu.

........................................................................ Triba pod hitno vratit slick gume, zabranit masu krila, i stavit mjenjač sa pedalom za kvačilo i krakunom pa da onda vidimo koje pravi vozač. Ovako u zadnjih 10-15 godina se naslovi osvajaju isključivo na račun (po)najboljeg bolida. I tribalo bi im zabranit odlazak u boksove bilo zbog promine guma ili livanja goriva jer žalosno je da se trke dobivaju u boksu.
.................................

Ali, ovim novim pravilima bez "pomagala", ako niste primjetili, i nekonkurenti (do sada) timovi se probijaju na sam vrh, a Ferrari i Mercedes imaju poteškoća, trke su zanimljivije. No ipak se osjeti kako pojedini timovi (Ferrari, Mercedes, pa sada čak i BMW Sauber) ulažu više od ostalih, imaju napredniju tehniku i zato su samo za nijansu bolji od ostalih.
Obožavam F1!!!

Meni je formula 1 nesto najblize savrsenom bolidu (uzimajuci u obzir brojna ogranicenja koja propisuje FIA) i pokazatelj sta se moze kad novac nije problem.
Zasto da uklone krila? Pa i ovako su ograniceni do bola s aerodinamikom (jedan aerodinamicki strucnjak je rekao da bi bez ogranicenja utrostrucili downforce za par mjeseci).
Zasto da uklone poluautomatski mjenjac? Mijenjanje brzina je 40 ms, to ukloniti i cestovni automobili bi onda imali bolje mjenjace sto mi je glupost.
Motor je prica za sebe, zvijeri su ogranicene na vrtoglavih 19000 rpm.
U F1 ne pobjedjuje samo vozac nego i tim, ja F1 gledam kao sjedinjenje covjeka i stroja, tek kad sve funkcionise besprijekorno, bodovi su moguci.

U F1 ne pobjedjuje samo vozac nego i tim, ja F1 gledam kao sjedinjenje covjeka i stroja, tek kad sve funkcionise besprijekorno, bodovi su moguci.

A šta je to nogomet? Pored formule, taj kvazi sport u kojem su sve sami manekeni koji za milijune koje primaju neznaju pogoditi gol od 12m2 - i to 3 puta, može se sakriti u najmanju rupu ove planete... Formula je definitivno fav # 1 u mom popisu nedeljnih aktivnosti poslijedpodne...kao dugogodišnjem ferrarijevcu ova sezona je predobra - puno akcije, sve utrke su vrhunske.

Evo vidim da većina vas nije gledala F1 osamdesetih, to je bila prava F1. Za Schumahera bi tada bija uspjeh osvojit bod, o pobjedi bi moga samo sanjat, o naslovu da ne pričamo. Ako je ko gleda koju trku iz tog doba moga je vidit da nije bilo dozvoljeno dolivanje goriva priko trke, samo su mogli gume minjat. Šta bi još vratija u današnju F1 je stari oblik kvalifikacija koji je traju jednu uru, znači motor i gume za kvalifikacije i minimalno goriva.

Evo vidim da većina vas nije gledala F1 osamdesetih, to je bila prava F1. Za Schumahera bi tada bija uspjeh osvojit bod, o pobjedi bi moga samo sanjat, o naslovu da ne pričamo. Ako je ko gleda koju trku iz tog doba moga je vidit da nije bilo dozvoljeno dolivanje goriva priko trke, samo su mogli gume minjat. Šta bi još vratija u današnju F1 je stari oblik kvalifikacija koji je traju jednu uru, znači motor i gume za kvalifikacije i minimalno goriva.

ma schumi je 100% najbolji. kolko taj covjek ima rekorda....

slick se vraća, navodno i drugi mjenjač..
finske vozače obožavam, španjolske placipichke ne mada je i on dobar odkad se vratio u reno.. sad vozi i šuti, dere bolid do granica.

Ja volim F1 i ova sezona je jedna od zanimljivijih... Stari sam navijac Ferraria i ne znam zasto svi stalno spominju Sennu, po meni naj svih vremena je Alan Prost pa Schumi odma iza njega:)

Kad se jedna trka pogleda uživo onda shvatiš da je i Minardi bio urnebesna makina,
a da su vozači - svi do jednoga prilično ludi.
To tako brzo juri, buka je suluda, a kad projure 3-4 bolida treba dosta vremena da uopće pokušaš zamisliti da će sad
netko takav komadić staze iskoristit za preticanje.
Ja sam gledao trku u Austriji - A1 koji više nije u kalendaru (šteta, blizu je).
Na TV-u je sve puno preglednije, ali zato se uvijek postavlja pitanje tipa: "zašto nitko ne pretiče?".

osobno se nadam da ce hamilton osvojiti(marcedes je najbolji)
ma f1 je kraljica svih motosportova

Meni je svejedno ko če pobjediti jer se ne kladim.

pratio sam formulu dok je hakkinen vozio, onda sam prestao je nisam volio "šumija". sad opet pratim kad je hamilton došao. ove godine idem u mađarsku na trku pa čemo vdjet kako je to.

Sretan put u Mađarsku, vjerojatno će bit dobro.
Kažu manijaci da treba vidjet Spa i eau-rouge... šteta što nije baš u susjedstvu, a nije ni jeftino.

Sretan put u Mađarsku, vjerojatno će bit dobro.
Kažu manijaci da treba vidjet Spa i eau-rouge... šteta što nije baš u susjedstvu, a nije ni jeftino.

pratio sam formulu dok je hakkinen vozio, onda sam prestao je nisam volio "šumija". sad opet pratim kad je hamilton došao. ove godine idem u mađarsku na trku pa čemo vdjet kako je to.

Ja kad bi iša gledat F1 uživo bi bila jedna od sljedećih staza:
- Monza
- Spa-Francorchamps
- Silverstone
- Albert Park
- Suzuka
Na Hungaroring ne bi iša ni da mi neko plati kartu.

Ja bih definitivno Monaco volio gledat iz bliza... preyebena staza... potom Monzu, Silverstone i Spa. Monza je blizu:)
Vidim da nema teme o "prokleto" dobrom sportu.
Ova sezona najbolja je od 10 posljednjih, jedino ona iz 99 sa šumijem, "demonom hilom" i hakinenom možda je bila bolja (mislim da je 99.)
Pa, koja su vaša shvaćanja ovih "nerealnih" vozača?
Meni osobno, F1 je odma iza nogometa.
Usput, dali znate podatak da je Schumaher sa 6 godina bio prvak u svojm klubu u karting seriji!
Sa 4 je počeo.
Divim se tom čovjeku, bili su tu i Senna i ostali ali šumi je samo jedan.
I, sjećate se onog prolaza Hakkinena na Spa Francorchamps između Schumahera..., naj potez u F1 uopće!
http://www.youtube.com/watch?v=f4uNSYTnhnA