Domagoj čet 14.2.2008 21:33

Kako bismo razbili jednom zauvijek legende o kartonima, evo pojašnjenja.

 

Postoji četiri vrste kartona: bijeli, žuti, crveni i crni.

 

Iako terminologija vuče na nogomet, situacija je u stvarnosti nešto drugačija:

 

  • Bijeli karton je zapravo dobronamjerna sugestija koju će vam moderator uputiti kako bi vas motivirao na poštivanje pravila i bolje ponašanje na forumu. Treba ga shvatiti dobronamjerno i nastojati ispraviti propust. Bijeli kartoni se dodjeljuju za sitne propuste, a za one malo ozbiljnije koriste se žuti. Bijeli kartoni nemaju trajanja i uopće se ne vide javno.
  • Dva žuta ne znače crveni. Radi o upozorenjima za bitnije ili opetovane propuste. Žuti kartoni nisu ništa strašno, treba ih također shvatiti dobronamjerno, sve s ciljem da forum bude uredniji, pregledniji i kvalitetniji. Žuti kartoni se dodjeljuju na određen broj dana (trenutno mogući raspon je od 1 do 30 dana) i zatim nestaju iz vidika za sve osim moderatore koji imaju detaljnu statistiku o njima da se uoče ponavljači.
  • Crveni kartoni su već nešto opasnije zvjerke - radi se o privremenoj suspenziji (banu), opet na određen broj dana, ovisno o procjeni moderatora.
  • Crni karton = trajni ban.

 

Za svaki karton (osim crnog, za koji to nema smisla) dobit ćete privatnu poruku u kojoj je naveden razlog dodjele kartona i, ako je vezan uz neku poruku, link na poruku na koju se odnosi.

 

Domagoj