Virtualni stroj

A ja ću ti samo reći GLHF jer mislim da će ti trebati. :)
Ja ovo malo koliko sam se susretao s virtualnim okruženjima, stekao sam dojam da to nikada ne može biti jednako pravom fizičkom stroju (pogotovo kada je grafička u pitanju). Sjećam se da sam gledao Linusa davno da je radio takvo što pa sam išao potražiti i našao ovaj video pa se nadam da će biti od neke pomoći. Ispreskakao sam video i vidim da stvar radi, pitanje je samo koliko je to sve još uvijek važeće jer je video iz 2015. godine. Također, imaju i ova dva video slične tematike pa možda i nešto od toga pomogne (video 1, video 2).
U svakom slučaju, ja bi uvijek išao na dva različita stroja ali bože moj.. Treba čovjek neki hobi u životu, pa makar to bilo konstantno prtljanje po virtualkama

Ja bih išao na VMWare. On mi puno bolje funkcionira u komunikaciji sa periferijom nego HyperV.

Hvala pomoglo je, nisam još sve podesio jer mi treba jače napajanje ali ide, koristit ću proxmox čini mi se za podešavanje virtualnog okruženja

Super, baš mi je drago.. ako ti se bude dalo nabaci koju sliku ili screenshot i dojam kako to sve skupa radi. Mene baš zanima a možda nekome još pomogne ili se zbog tvog posta odvaži na tako nešto :)
Mislio sam doma postaviti virtualizaciju za sebe i suprugu. Ideja mi je da uzmem neki procesor s dosta jezgri složim par diskova i ubodem dvije grafičke u ploču a onda u virtualizaciji napravim dvije mašine svaka sa svojoj grafom i dijelom ram-a i cpu-a. Nisam to do sada radio a virtualizacije sa kojima sam se sretao imale su hardware za to. Mene interesira jel mi zna neko predložiti koji virtualizacijski sustav da uzmem (radio sam samo s hyper-v malo opsežnije) i šta matična ploča mora podržavat za postaviti to. Na virtualke bi se spajali preko thin klijenata ili nešto slićno