Slaganje PC konfiguracija

Pomoć oko slaganja računala općenito

Hazar sub 6.7.2024 08:05

Pozdrav,

Imam par pitanja, zadnji put sam slagao komp kao klinac kojem je tata dao budzet i tad sam kombinirao i na kraju je bio intel core duo e8200 i ne sjećam se koju geforce grafu sam spojio.

Budzet mi je tak, 600 eura i sitno. Koristio bih ga za gaming, ali ništa preposebno, za to imam xbox sex, ali fale mi igre s mišem tipa manager, mozda dotu ili lol bacim tu i tamo, neku strategiju, i ovi neki klasici gdje je modding ekipa napravila čuda, tipa assetto corsa, pes 2021, neki nba stariji.

I to bi bilo na 1080p monitoru, gigabyte g24f 2.

Ovo sam sklepao, samo kućište fali.

• CPU: Intel Core i3-12100F 
  • Motherboard: ASUS PRIME H610M-K D4 LGA 1700
  • RAM: G.Skill Ripjaws V 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200
  • Storage: TEAMGROUP MP33 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 x4 NVMe SSD 
  • GPU: Sapphire PULSE Radeon RX 6600 8 GB 
  • PSU: MSI MAG A550BN 550 W 80+ Bronze 

Hvala ekipu tu na pomoći. Prvo pitanje, kako to da ste mi u svakom buildu stavili Ryzen 5 3600, a pročitao sam da je i3 12100f bolji, naročito za gaming. Možd sam ja negdje fulao, ali gledao sam malo banchmarke i čitao po redditu, ispada da je, a cijenom su tu negdje.

Drugo, eto pitanje, eto kak se nisam odlučio za kućište, ne znam što bih, volio bih što manje da mi stane u ikea policu 33x33x39 (VxŠxD), ali ne znam hoće li onda biti loš airflow i visoke temperature, ne znam bi li to bio problem ili s ovakvim buildom ko moj se ne trebam previše brinuti za to.

Ako bi to bio problem, mogu i onda uzeti neki manji tower pa ga staviti na stol, da ne bude u polici.

I treće, stavio sam ovu matičnu, ali ima i jeftinija, sad tu isto sam čitao, ak uzmeš ovu, ima više featura, ali nemoj da ti bude skuplja od procesora, eto isto ne znam jesam dobro piknuo. Komp nakon ovog ne bih nadgorađivao sigurno negdje cca 3 godine pa jne zmam jel to faktor.