Enzo uto 27.12.2022 20:20

Bok ekipa! Tema je između slaganja konfiguracije i hardverskog problema pa ne zamjerite ako sam fulao kategorizaciju :)

 

Imam problem i dilemu. Prijatelj mi je donio svoju staru PC kasu s mini ITX matičnom pločom (Atom D2500). Ploča je krepala, kao i napajanje. Međutim, napajanje ima čudne dimenzije (175x65x65mm), a nigdje na netu nisam uspio naći napajanje koje bi stalo u to kućište. Najbliži je TSX standard (valjda) ali on je 175x85x65. U privitku je fotka napajanja i kućišta. Na napajanju piše samo LPX6-200W, a na kućištu ne piše apsolutno ništa. Guglanjem sam našao sljedeće, ali tu i dalje ne pišu same dimenzije niti standard (ili ne-standard):

 

https://www.akyga.com/products/369-power-supply-itx-lpx6.html

 

Zanima me ima li netko od vas iskustva sa slaganjem ovakvih konfi i koje bi bilo financijski najbezbolnije rješenje? Trenutno se koristi druga kanta ali zbog dimenzija nije baš najbolje rješenje za lokal.

Svakako treba kupiti novu ploču jer je stara krepala, a i da radi, taj Atom je katastrofalno spor čak i uz SSD.

Brzim guglanjem vidim da se može nabaviti nova ploča ali cijena je drljava s obzirom na hardversku platformu:

 

https://iponcomp.hr/shop/proizvod/asus-prime-j4005i-c/1659093?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Enzo sri 28.12.2022 13:47

Hvala na savjetima, i meni je pala na pamet kupnja nekog miniPC-a.

Slažem se i s ugradnjom adaptera ali tu ima već posla oko rezanja stražnje strane kućišta i pripasavanja tog PCB-a za kućište (a možda i slaganje aktivnog hlađenja ako taj modul to zahtjeva).

 

U svakom slučaju hvala još jednom, mislio sam da netko možda ima iskustva s ovakvim napajanjima ili zna gdje bi se takva napajanja mogla nabaviti. Vjerojatno ću na kraju pribjeći kupnji nekog mini PC-ja.