Samsung

Note 20 ultra prašina unutar sočiva

Zelja ned 19.11.2023 14:54

Pozz lljudi.Uzeh telefon polovan i naizgled sve se činilo super ispravno dok nakon 2 dana nisam primetio ovo sa slika.

Ako je neko imao sličan problem molio bi da mi kaže koje je riješenje ovog problema.

Čestice prašine su nekako došle unutra tj ispod stakla.

Googlajući čini mi se da nisam jedini mada ovde sam siguran da je nešto rađeno na telefonu,eventualno možda nije dobro zaljepljen ovaj "pravougaonik".

Zelja ned 19.11.2023 17:12

Sta sad ja treba da uradim da ova prasina nestane?

Necu da prave budalu od mene jos i serviseri i tzv kvazi strucnjaci ,odnosno da mi i rade jos neke dodatne poslove koje ne treba.

Ako treba promeniti zastitino staklo kamera i problem ce biti rijesen onda da znam da je samo to.

vrx pon 20.11.2023 17:08

neće tu maska previše pomoći kad je konstrukcijski problem koji se očito može riješiti samo (pravilnim) stavljanjem novog stakla/poklopca kamere.

jedino što ćeš s maskom dobiti jest da će duže trebati da se prašina nakupi oko problematičnog dijela mobitela, ali će kad tad prašina prodrijeti.

plus, uređaj više nije vodootporan te tome niti garancija ne vijedi u slučaju problema (pogotovo ako je servisiran od strane neovlaštenog servisa)

vraćaj to nazad onome od koga si ga kupio, jer mi izgleda da ćeš samo imati dodatnih troškova oko tog moba.

60nine pon 20.11.2023 17:12
Zelja kaže...

Uzeh ovu maskicu sreća pa je lik imao na oglasima, platih paprenih 50 bam ali samo da pomogne.

takvu maskicu sam ja na Aliexpressu platio 2$ (edit:12$) za svoj Poco F4 (isto Nillkin marka maskice, na nekoj akciji je bila)...

ona ti može pomoć jedino naknadno kad riješiš problem prašine koji ti je iznutra (iskreno, ja mislim da do sad nisam nikad zatvorio taj zasun za kameru, ali ok ga je imati :) )

Zelja uto 21.11.2023 20:59
60nine kaže...
Zelja kaže...

Uzeh ovu maskicu sreća pa je lik imao na oglasima, platih paprenih 50 bam ali samo da pomogne.

takvu maskicu sam ja na Aliexpressu platio 2$ za svoj Poco F4 (isto Nillkin marka maskice, na nekoj akciji je bila)...

ona ti može pomoć jedino naknadno kad riješiš problem prašine koji ti je iznutra (iskreno, ja mislim da do sad nisam nikad zatvorio taj zasun za kameru, ali ok ga je imati :) )

Ne znam sta si ti platio ali na Nilkin sajtu ona kosta 25$, pa bi volio da znam zasto bi Aliexpress kupio maskicu za 25$ a prodavao 2$.

Zelja uto 21.11.2023 21:03
vrx kaže...

neće tu maska previše pomoći kad je konstrukcijski problem koji se očito može riješiti samo (pravilnim) stavljanjem novog stakla/poklopca kamere.

jedino što ćeš s maskom dobiti jest da će duže trebati da se prašina nakupi oko problematičnog dijela mobitela, ali će kad tad prašina prodrijeti.

plus, uređaj više nije vodootporan te tome niti garancija ne vijedi u slučaju problema (pogotovo ako je servisiran od strane neovlaštenog servisa)

vraćaj to nazad onome od koga si ga kupio, jer mi izgleda da ćeš samo imati dodatnih troškova oko tog moba.

Hmmm, koja garancija na telefon koji je izasao 3 godine.

Neka imam problema, volim izazove, ne volim nesto ds kupim a da radi okej, dosadno je.

Svakim izazovom vise naucim, na kraju krajeva mozda i ja zamenim staklo kamere, ako znam sastavit PC onda je ovo macji kasalj.

Treba mi staklo, dobar lepak i fen za kosu.

Staklo mozda nije skupo, osim toga nakon ovoga ne verujem vise ni jednom servisu.

Ovde kako sam ja vidio je problem koristenja pogresnog lepka.

dax-lax uto 21.11.2023 22:08

Moj ti je savjet da kupiš kompletan poklopac sa staklom kamere, i to original samsungov. Ni na koji drugi način se nećeš riješiti te prašine. Servisiram, probao sam za test zatvorit i samo lens i komplet novi lens sa okvirom (pravokutnikom) sa B7000 ljepilom i opet uđe nekud prašina. Lijepo fino oriđiđi poklopac sa svime u kompletu. Ugrijat malo ljepilo fenom, zakeljkit na telefon i onda još malo grijat pa stavit gumice da bude stisnut poklopac dok se hladi ljepilo. Tad jedino neće biti prašine.

Samo, ne znam kak je kod tebe, ali taj dio kod nas košta nešto ispod 60€

60nine uto 21.11.2023 22:48
Zelja kaže...
60nine kaže...
Zelja kaže...

takvu maskicu sam ja na Aliexpressu platio 2$ za svoj Poco F4 (isto Nillkin marka maskice, na nekoj akciji je bila)...

Ne znam sta si ti platio ali na Nilkin sajtu ona kosta 25$, pa bi volio da znam zasto bi Aliexpress kupio maskicu za 25$ a prodavao 2$.

na akciji je bila na službenom Nillkin outlet storeu na Aliiex-u + dodatni popust za prvu kupovinu - izašla me 12$ (moja isprika za prvotnu cijenu, sad sam pogledao narudžbu jer sam još neke maskice kupovao)

btw ne prodaje Aliex, prodaje Nillkin ;)

60nine uto 21.11.2023 22:53

ako misliš da je jednostavno rastaviti ove nove ljepljene telefone kao što je jednostavno složiti PC - varaš se...

jednostavno je - nakon što to napraviš jedno 5-6 puta i kad nabaviš alat koji će ti pomoći kod toga da ništa ne oštetiš

ne radim u servisu, ali sam se narastavljao tih ljepljenih mobitela i nije baš jednostavno (pogotovo ne bez onog grijača za topljenje ljepila iako fen može poslužiti za prvu priliku)

moj savjet, ako se misliš upuštati u to - dobro prouči po youtubeu što i kako, nije to i dalje baš jeftin mob (osim ako ti je svejedno - onda zanemari napisano :)

sretno

Zelja sri 22.11.2023 06:22

Znaci ne verujete da ce puno pomoci maskica gore navedena?

Ja ne bih menjao komplet staklo nego sam mislio samo staklo od kamera.

Ako treba komplet staklo zadnje i plus servis to mi se ne isplati.

Na kraju krajeva ako nista, ne fotkam puno, pa cu pokusat zanemariti ovaj problem.

Moje misljenje je da staklo kamere nije dobro naljepljeno.

Zadnje staklo nije menjano jer pise mi lepo IMEI broj koji se podudara sa brojem na kutij.

Iako bi servisirao onda bih samo u oficijelnom servisu a to mi je samo u Beogradu.

Nakon kupovine maskica mislim da se vise ne isplati ulagati.

Zajebo me lik i gotovo...doduse nmg ni sebe kriviti jer nije bilo cestica prasine tad.

Zelja sri 22.11.2023 06:26
dax-lax kaže...

Moj ti je savjet da kupiš kompletan poklopac sa staklom kamere, i to original samsungov. Ni na koji drugi način se nećeš riješiti te prašine. Servisiram, probao sam za test zatvorit i samo lens i komplet novi lens sa okvirom (pravokutnikom) sa B7000 ljepilom i opet uđe nekud prašina. Lijepo fino oriđiđi poklopac sa svime u kompletu. Ugrijat malo ljepilo fenom, zakeljkit na telefon i onda još malo grijat pa stavit gumice da bude stisnut poklopac dok se hladi ljepilo. Tad jedino neće biti prašine.

Samo, ne znam kak je kod tebe, ali taj dio kod nas košta nešto ispod 60€

https://olx.ba/artikal/42439665

ajimerej sri 22.11.2023 10:37

@Zelja nisam stručnjak ali mislim da su šanse da ti mobitel crkne s ovim problemom puno veće. Ako prašina tako brzo i lako ući, zamisli tek šta može neka tekućina napraviti. Ne mora biti tekućina nego samo vlaga koju će upijati ta prašina koja se gomila po osjetljivoj elektronici. Popravi to kako treba, ako je s mobitelom sve ostalo dobro, jer to je pila od mobitela koja te može služiti još 5-7 godina najmanje.

dax-lax sri 22.11.2023 11:51

Ma neće se ništa desit i da ga ovako ostavi godinama. Pitanje je samo u kojem trenutku će kamera pokušati fokusirati na prašinu i slikati mutno. 

Realno je i sada bolje zaštićen od većine današnjih telefona niže i srednje klase koji nemaju nikakvu zaštitu od vlage. Naravno, bolje da je zatvoren tvornički ali to košta a mob je već sad star 3 godine

Zelja sri 22.11.2023 13:45
dax-lax kaže...
Ili nije original dio, ili je već skidan. Treba biti bijelo ljepilo po obodu

Kako znas da treba da bude ljepilo?

Znaci da ne kupujem ovo?

Imam 3 maskice sada koje stite kamere sa onim poklopcem.

Pa vidjet cemo.

Ja koliko vidim mozda je lose ljepljeno pa ulaze cestice osusenog ljepka unutra.

Jel ja sad moram zamjeniti samo staklo kamera ili kompletno zadnje staklo sa ovim pravougaonikom?

60nine sri 22.11.2023 13:45
Zelja kaže...

kako će ti maskica pomoći da makneš prašinu koja ti je već SA UNUTARNJE STRANE STAKLA?

moraš prvo to riješiti kako spada, lako kasnije za vanjsku zaštitu...

i dobro ti kolege kažu - nije problem samo eventualna tekućina, vlaga također ako uđe u mob koji nije dobro zadihtan...

Zelja sri 22.11.2023 13:54
60nine kaže...
Zelja kaže...

kako će ti maskica pomoći da makneš prašinu koja ti je već SA UNUTARNJE STRANE STAKLA?

moraš prvo to riješiti kako spada, lako kasnije za vanjsku zaštitu...

i dobro ti kolege kažu - nije problem samo eventualna tekućina, vlaga također ako uđe u mob koji nije dobro zadihtan...

Pa iz nekog razloga vise nije unutra.

Zelja sri 22.11.2023 14:50
El Torro kaže...
Zelja kaže...

Ako hoces telefon koji je posteno zasticen onda uzmi orginal Samsung poklopac a ako ne onda ostavi kako je.

Maskice i kurtoni za kameru ne budu pomogli.

Mislis zadnje staklo komplet sa pravougaonikom za kamere?

Zasto moram komplet zadnju stranu menjati?

Pretpostavljam da menjano zadnje staklo telefona se vidi iz aviona, i takav telefon nikad necu prodati.

dax-lax sri 22.11.2023 19:39
Zelja kaže...
dax-lax kaže...
Ili nije original dio, ili je već skidan. Treba biti bijelo ljepilo po obodu

Da, pitao sam, ono je skinuto sa telefona.

Mozes li mi objasniti zasto mora biti orginalni lepak?

Zato jer je najbolji i nisam uspio naći ništa slično a radim to skoro na dnevnoj bazi. Jednostavno se grijanjem taman omekša da popuni i najmanje neravnine.

Zatvori ga tak da ni voda ne ulazi. Sve kaj sam uspio nabavit nije ni slično. Mislim, lijepo se da zatvoriti, ali nije hermetički.

U doba s5/s6, note 3/4 sam iz samsunga nabavljao ta ljepila već predrezana za model, ali danas je to već aplicirano na poklopce pa mora sve.