Samogradnja - općenito
WIFI Pojacivac

Ovi skupi su kvalitetniji sa vecim dometom vecom propusnoscu i vjerovatno podrzavaju i AC signal.
Ako zelis sve u jednu mrezu ne koristi routere vec access pointe i switcheve....

Krivo sam se izrazio,to jesu access pointovi pa me samo zanima kako bi ih mogao spojit sve u jednu mrezu i da sto je to AC signal?

AC signal je stanard wifi koji radi na 5 gHz i ima puno vecu propusnost ali kraci domet.
Svaki ac point oze raditi kao client i access point. U prvon nacinu preko wifi hvata signal i prosledjuje ga kompu preko zice a u ap modu radi obrnuto. Preko zice dobija signal i salje ga dalje preko wifi. U principu ti i n empzes access pointe spojiti drugacije nego da su svi u istoj mrezi...
Pozz ljudi
imam dva pitanja:
1.
Trebala su mi dva wifi pojacivaca za drugu etazu i garažu.Tako ja odem u links i tamo me savjetovao prodavac i rekao da kupim onaj najeftiniji D-LINK 150 placen 130 kuna.Uzeo sam dva komada spoji i sve super radi ali me samo zanima zbog cega sluze oni wifi pojacivaci preko 400 kuna.
2.
Treba mi jos jedan pojacivac i mislio sam kad cu ga kupit da spojim sve te rutere skupa s glavnim na jednu mrezu.Dali se to moze?Znaci da nije svaki ruter posebna mreza neko da su svi zajedno.
Hvala
LP