Razvoj web-stranica

Wordpress - problemi i pitanja

kreso1980 pet 26.4.2013 00:20

Poštovani,
imam par pitanja. Na besplatni hosting (www.000webhost.com) Instalirao sam WordPress (v. 3.5.1.) te sam dodao BizWay template. Instalacija je prošla dobro i više-manje uspio sam staviti na stranicu sve što sam htio. Imam nekoliko pitanja/problema koja su se pojavila.

 

1. Trebao bih stranicu koju sam izgradio migrirati na već postojeći server. Na navedenom serveru (koji vrti više različitih stranica i nema C-Panel kao takav – ili mu ja bar nemam pristup, već imam isključivo pristup preko FTP-a) već imam web stranicu (isto se vrti na WordPressu) koja je podešena da joj se pristupi kao poddomeni originalne web stranice servera (www.moja-stranica.server.hr). Htio bih dodati ovu novu stranicu kao podstranicu na navedenom serveru (www.moja-stranica.server.hr/nova-stranica). Otvorio sam novi direktorij i podesio sva nužna pristupna prava (radi se o linux/unix serveru te sam prava postavio na 755). Moja stranica (koju su mi drugi postavili) već ima vlastiti pristup MySQL bazi.
a) da li je potrebno otvarati zasebnu bazu za ovu novu stranicu koju planiram migrirati (ukoliko ne, što vi preporučate)?
b) kako da napravim migraciju stranice (što da koristim? plugin? koji?)
c) kada migracija “uspije” (ili prije?), kako i gdje da podesim nove MySQL pristupne podatke (budući da mi je trenutni WordPress instaliran na besplatnom hosting serveru i pri instalaciji su mu podešeni sukladno MySQL bazi besplatnog hosting servera) kako bi migrirana stranica ispravno mogla napraviti migraciju i u bazu i normalno zadržati unešene tekstove i sl…
d) da li navedena migracija na ikakav način može “oštetiti” postojeću stranicu u root direktoriju predviđenom za moju stranicu u kojem je nova migrirana stranica samo poddirektorij?
e) da li mogu bez straha od gubitka originalne stranice (i svih njezinih podataka i sl.) samo otvoriti novi direktorij preko FTP-a i u njega prebaciti WordPress i instalirati ga te nanovo izraditi stranicu?
d) da li prilikom instalacije WordPressa na jednom serveru mogu korisiti MySQL bazu s naprimjer besplatnog hosting servera (dok ja IT teamu, koji je uz sve to još i dislociran, objasnim zašto mi treba još jedno korisničkom ime i password za bazu….)?

 

2. Prilikom instalacije određenih Pluginova (Ultimate TinyMCE 4.5 na WordPress 3.5.1.) javlja mi grešku “Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/a5277869/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 192) i nikako navedeni plugin (ili neke druge) ne mogu instalirati…što da napravim?

 

3. Navedeni template (BizWay) koristi neki font koji dijakritičke znakove “naglašava” (ili su veći ili su manji od ostatka riječi – u svakom slučaju “strše”. Znakovi se normalno prikazuju, ali do izgleda čudno. Pokušavao sam pronaći način da promijenim font za cijeli web/template, ali nisam uspio (još i ne mogu instalirati Ultimate TinyMCE 4.5 da probam na taj način – članak po članak).

 

Hvala unaprijed!

vatrom ned 28.4.2013 08:29

1. a) otvori novu bazu

1. b) prebaci na ruke ( sa stare baze skini sql datoteku ( insert statment tip )  ) to će ti se nuditi kao nekakav SQL export neznam koju ti administraciju nude

1. c) u root-u wp direktorija imaš datoteku gdje ćeš izmjeniti samo ta 2 - 3 podatka vezana uz bazu i pristup bazi

1. d) ne može samo pazi i radi oprezno da greškom nešto ne obrišeš

1.e)  možeš ali zašto bi nanovo radio stranicu

1. :-)  zašto opet d) možeš koristiti bilo koji mysql server koji će ti dopustiti upite sa tvog servera / domene ali nemoj opet je nestandardna procedura pogotovo za wp cms

 

2.) googlaj konkretan problem ali tek nakon prebacivanja na normalni hosting account, ovo maksimalno vrijeme izvršavanja skripte se čak može podesiti kroz php.ini ako nakon prebaivanja budeš još imao taj problem

napiši ovdje pa će mo rješiti

 

3.) iako se na prvi pogled čini trivijalno ( ustvari i je ) treba ipak poštivati određene procedure

iskustveno:

3a.) odi na google fonts i kao rečenicu za primjer prilikom odabira fonta napiši recimo : " Ovo je proba čćšđžŽĐŠĆČ"

3b.) nakon toga skini ( downloada taj ttf na računalo i prebaci ga u folder recimo (themes/imeteme/fonts)

3b1.) napravi konverziju skinutog ttf-a u eot ( IE sranja) koristeći http://ttf2eot.sebastiankippe.com/ ovdje iskustveno nije svejedno koji servis koristiš jer se kod konverzije zna izgubiti prethodno utvrđena podrška za hrvatske dijakritičke znakove

 

3c.) zatim definiraj koji font koristiti u recimo style.css datoteci za koji font family i to na način da najprije pišeš putanju na eot datoteku

@font-face {
    font-family: 'open_sansregular';
    src: url('fonts/OpenSans-Regular.eot');
}
@font-face {
    font-family: 'open_sansregular';
    src: url('fonts/OpenSans-Regular.ttf');
}
3d.) nakon toga za određeni selector definiraj svojstvo font-family

body {
    font: 15px/21px Arial;
    font-family: 'open_sansregular', sans-serif;
}

 

Anel-5 pet 17.1.2014 18:00

Dobar večer prije svega.. tražio sam odgovarajuću temu u vezi moga pitanja ali nisam našao ništa slično. Potrebna mi je pomoć,pa ako je ko dobre volje da mi pomogne,bio bi zahvalan. Nisam baš neki majstor php-a i općenito wordpress-a pa se nadam da će mi neko biti od pomoći. Naime imam ozbiljan problem,hakirana mi je jučer index-na strana wordpressa na mojoj web stranici, i sinoć čim sam to vidio malo progoogle-am i nadjem stranicu na kojoj je objašnjeno kako  index-na strana često bude meta napada i zamjenim wordpress index stranu i mislio ha.. to je to. medjutim udjem u wordpress panel i pregledam dal je možda kreiran još neki user i nije bilo nikoga osim mene što mi je bilo drago, i opet sam mislio to je to. promjenim pasword za login u wordpress i odjavim se kako bi provjerio dali će novi pasword za login u wordpress raditi, medjutim od tad više nevidim wp-login page. poslije toga skinem cijelu stranicu wordpressa na komp i skeniram ju.. i antivirus mi javi zaražene fajlove jednog flash chata koji je i meni bio sumnjiv iskreno prije korištenja na svom hostingu.I poslije skeniranja izbrišem taj chat i vratim site na host ali i dalje nema reakcija na wp-login koji i dalje neradi.. molio bi pomoć ako je itko od vas imao iskustva sa ovim da me uputi.. kako instalirati ponovo wordpress i vratiti sve conntent foldere da neizgubim stranicu i postove.. plugini mi nevrjede pošto nemogu ući u wordpress wp-login stranicu.Svaka pomoć dobrodošla

shurething sri 22.1.2014 15:26

Jesi li pokušao dignuti backup?

Inače taj url nije baš preporučljivo koristiti wp-login page za login, svatko ga zna i nazovi ga nekako drugačije što prije moguće, jel ako nisi vodio računa o url-ovima i robotima vjerojatno ti je u indeksu tražilica ili na stranici i username (author) tako da je sve skupa samoposluga za nekog tko zna.

Anel-5 čet 23.1.2014 01:49

znam da nije preporučljivo ali iz dana u dan pošto je site vrlo mlad kontao i to srediti ali eto nisam i zadesilo me to što je..

Ja sam uradio sljedeći postupak: izvršio download čitavog wordpressa sa hostinga i našao još na tri mjesta gdje su mjenjani index.php datoteke.. isti kod te osobe jaden kako sebe naziva haker,znači nije bio samo u index.php file-u wordpressu nego u svim index datotekama..instalirao sam wordpress nanovo koristeći istu bazu koju sam već koristio prije, znači u wp-config ubacio detalje koje sam već koristio, database name,user name,host,pasw i naravno pregledao dobro i vratio staru wp-content datoteku.. a novu bazu nisam napravio iz razloga sljedećeg i erora koji mi izbaciva phpmyadmin:

 

Pogreška
SQL upit:
--
-- Baza podataka: ovdjeimemojebaze--
CREATE DATABASE ovdjeimemojebaze DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL je poručio:
#1007 - Can't create database ovdjeimemojebaze'; database exists

 

Tako da nisam mogao izvršiti inport postojećeg backupa kojeg imam na laptopu.znali neko u čemu je fora ovdje?
Kako sam naveo prošli put nisam baš neki znalac php-a a ni baze podataka, nego samo jedan klasični kako bi neko rekao html-aš.
Uspio sam vratiti site ali.. samo početna strana radi a ostale ne,kao ni postovi, a ni kategorije.. u wordpress nadzornoj ploči svi postovi stoje uredno ali nijedan nečita, čak i kad kreiram novi post neće browser da ga očita.. pokušao sam vratiti i kompletan backup koji imam na godady-u ali isto se dešava.. molio bi ako ima ko dobre volje za dati savjet, uputiti me šta da radim. Dal sam trebao vratiti na host još neki file wordpressa od prije, vratio sam samo wp-content.? Dal mi je baza podataka možda zaražena s nečim nakon hacka? Svaki odgovor mi je dobro došao hvala..

strejter ned 2.2.2014 14:13

Pozdrav

 

instalirao sam Wordpress i sad želim plugin WooCommerce-excelling eCommerce i ne želi mi ga prihvatiti cijeli dan se skida i nikako da se skine...

 

Stoji na koraku preuzimanje instalacijskog paketa.

 

Zanima me kako rješiti taj problem jer bez plugina ne mogu staviti niti prijevod niti ništa ? Hvala

 


kamata909 uto 24.1.2017 02:04

Pozdrav drustvo,
Imam jedan problem na web sajtu. Zakupio sam hosing i domenu .biz . Zatim instalirao wordpress preko instalera koji postoji na hostingu. Medjutim nakon sto kreiram stranicu za par minuta javi se problem. Bijela pozadina i pise index of / . Bukvalno me izlusi ova frka oko ucitavanja stranice.
Ako neko zna kako rjesit ovaj problem, da mi kaze mnogo bih mu bio zahvalan.

roxettero čet 29.6.2017 15:36

Pozdrav,

imam pitanje vezano za komunikaciju WordPressa sa vanjskom MicrosoftSql bazom. Verzija Wordpressa koju koristim je 4.8.

Imam zahtjev da na wordpress page prikazem neke podatke (podatke o zaposlenicima).

Ti podaci su na vanjskoj MicrosoftSql bazi.

Na koji nacin je to najbolje riješiti, posto nemam puno iskustva molila bih male upute ako je netko imao iskustva s tim.

 

:)

 

Roxettero

njofra13 uto 22.8.2017 07:31

Pozdrav,

 

Da ne otvaram novu temu, postavit ću pitanje ovdje. Slagao sam frendu stranice u wordpress-u i prije par dana kada se njegove stranice googlaju pojavio se tekst 'site may been hacked' i opis stranice nije onaj koji je postavljen u wordpresss-u nego se pojavilo neko kinesko smeće, pa me zanima jel se da što napraviti da se riješi ovaj problem ili je problem malo dublji jer očito su stranice bile napadnute? Stavit ću sliku čisto da se vidi o čemu pričam.

 

 

sauron1411 sri 23.8.2017 07:43

Poštovani,

 

Imam stranicu već više od godinu dana i nisam imao nikakvih problema do danas. Naime, više se uopće ne mogu ulogirati na stranicu niti kao administrator niti kao čitatelj. Naime, kada se ukuca naziv ili klikne na link stranice, izbacuje se datoteka za preuzimanje (na slici). Domena je vas-portal.com.... Molim Vas za pomoć, ne znam što da radim!

četvrtko pon 16.10.2017 21:51
Instalirao WordPress, i sada se igram sa temama i postavkama (trebam naglasiti da sam pocetnik).

Zanima me ima li ikakav plug in  za registraciju, te uređivanje profila (ne onako napredno kao facebook, ali da se moze stavit nekakva slika, status... ) ali da nemaju admin pristup, i ima li ikakav plug in za public live chat, te razmijena privatnih poruka?

Robi pon 16.10.2017 22:41
četvrtko kaže...
Instalirao WordPress, i sada se igram sa temama i postavkama (trebam naglasiti da sam pocetnik).

Zanima me ima li ikakav plug in  za registraciju, te uređivanje profila (ne onako napredno kao facebook, ali da se moze stavit nekakva slika, status... ) ali da nemaju admin pristup, i ima li ikakav plug in za public live chat, te razmijena privatnih poruka?

 

https://buddypress.org .... mislim da ovo pokriva sve to trazis

Darmarko uto 17.10.2017 10:39

Kako složiti cache na wordpressu?

 

Imam problem sa dugim TTBF-om. Kako site nema riješeno cacheiranje, a i na shared hostingu je, to je i za očekivati. Pokušao sam problem riještiti s nekoliko cache pluginova i dobio jako dobro vrijeme učitavanja. No mahom na mobilnim browserima se stranica ne učitava kako treba, odnosno učita se samo pozadina i tek nakon ručnog reloada (nekad i 2-3) se učita kako treba. U čemu griješim?

hondo čet 21.12.2017 12:02

pozdrav. na sajtu su mi se u zadnjih mjesec dana počeli javljati problemi. Provjerom u error logu naišao sam na hrpu toga.

MOže li im netko pomoći da riješim ovu problematiku jer zbog errora mi povremeno nestaje sajt a moje znanje wordpressa nije dovoljno da bi to riješio samostalno.  u wp-configu sam malo podignuo memory limit. u početku na 200 pa 500 sada sam već na 700 mb. i stvar privremeno proradi i šljaka tjedan-dva i onda opet sajt nestane na par sati, pa proradi i tako u beskonačnost.

 

maknuo sam neke od pluginova za koje sam u error logu vidio da rade probleme, onda sam odradio i WP_ALLOW_REPAIR pa je i to prošlo ok i još sam u cpanelu napravio automatski check baze. dalje od toga ne znam.

 

broj errora se bitno smanjio ali opet povremeno iskače, znači očito nisam locirao pravu stvar što treba poštimati.

 

donosim ovdje neke od zadnjih errora pa možda mi netko može pomoći.  (NAPOMENA: sajt mi je važan i stvarno trebam riješiti problem a ne znam kako i spreman sam nadoknaditi trud savjesnom ponuditelju pomoći)

 

 

[17-Dec-2017 12:06:45 UTC] WordPress database error Got error -1 from storage engine for query SELECT  t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t  INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (190, 281, 288, 295, 362, 384, 406, 476) ORDER BY t.name ASC  made by require('wp-blog-header.php'), wp, WP->main, WP->query_posts, WP_Query->query, WP_Query->get_posts, _prime_post_caches, update_post_caches, update_object_term_cache, wp_get_object_terms, get_terms, WP_Term_Query->query, WP_Term_Query->get_terms

 

[17-Dec-2017 17:29:07 UTC] WordPress database error Incorrect key file for table '/var/ram/mysql_tmp/#sql_1460_0.MYI'; try to repair it for query SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options` made by call_user_func_array, wp_reschedule_event, wp_schedule_event, _set_cron_array, update_option

 

[17-Dec-2017 17:29:07 UTC] WordPress database error Incorrect key file for table '/var/ram/mysql_tmp/#sql_1460_0.MYI'; try to repair it for query SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options` made by delete_transient, delete_option

 

[17-Dec-2017 17:39:25 UTC] WordPress database error Got error 28 from storage engine for query SELECT wp_posts.* FROM wp_posts INNER JOIN wp_postmeta ON ( wp_posts.ID = wp_postmeta.post_id ) WHERE 1=1 AND (
( wp_postmeta.meta_key = 'show_in_slider' AND wp_postmeta.meta_value = 'yes' )
) AND wp_posts.post_type = 'post' AND (wp_posts.post_status = 'publish') GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.post_date DESC made by require('wp-blog-header.php'), require_once('wp-includes/template-loader.php'), include('/themes/pro-blogg/index.php'), WP_Query->__construct, WP_Query->query, WP_Query->get_posts

 

Hvala za bilo kakvu pomoć unaprijed

HGPLU pet 22.12.2017 14:05
trebampomocJAKO kaže...

Htjela bih napraviti naslov na svojoj web stranici kao ovdje http://dizajnsvakidan.com/ može li mi netko pomoći? pocetnik sam, treba mi pomoci netko s puno zivaca i razumjevanja.. :-) :-) hvala :-)

 

Logo urađen u ps kao animacija, možeš uraditi nešto slično dodavši CSS..

 

 

četvrtko kaže...
Instalirao WordPress, i sada se igram sa temama i postavkama (trebam naglasiti da sam pocetnik).

Zanima me ima li ikakav plug in  za registraciju, te uređivanje profila (ne onako napredno kao facebook, ali da se moze stavit nekakva slika, status... ) ali da nemaju admin pristup, i ima li ikakav plug in za public live chat, te razmijena privatnih poruka?

 

User registration & user profile – Profile Builder

LiveChat – WP live chat plugin for WordPress

 

 

 

kamata909 kaže...
Pozdrav drustvo, 
Imam jedan problem na web sajtu. Zakupio sam hosing i domenu .biz . Zatim instalirao wordpress preko instalera koji postoji na hostingu. Medjutim nakon sto kreiram stranicu za par minuta javi se problem. Bijela pozadina i pise index of / . Bukvalno me izlusi ova frka oko ucitavanja stranice. 
Ako neko zna kako rjesit ovaj problem, da mi kaze mnogo bih mu bio zahvalan.

 

Robi ti je dao ispravan odgovor...

 

 

hondo sub 23.12.2017 10:12

iskorišteno mi je samo 5% ukupne memorije diska.

 

sad mi je sajt totalno poludio i izbacio:

PHP Fatal error:  Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 140638745192496 bytes) in Unknown on line 0

 

nakon što sam povećao memory limit na 1024M sada radi ok.

 

recite mi može li se po ovome zaključiti da se radi i nekoj grešci na bazi podataka ili na samom sajtu? pošto imam samo 20ak tekstova online i mogu ih postaviti ponovno za 30min, bi li mi kompletno brisanje i dizanje sajta iznova spasilo i riješilo taj problem?

GuciGuc sri 28.2.2018 19:35

Pozdrav,

 

Zanima me je li tko koristio stranicu wplocker.com?

Cuo sam da se tamo mogu skinuti teme i pluginovi koji se inace placaju, ali isto tako sam cuo da mogu sadrzavati i maliciozni kod koji moze imati utjecaja ne performanse stranice.

 

Ima li netko iskustva s tim?

 

Hvala unaprijed na odgovorima. 

kakapo pet 2.3.2018 10:48
GuciGuc kaže...

Pozdrav,

 

Zanima me je li tko koristio stranicu wplocker.com?

Cuo sam da se tamo mogu skinuti teme i pluginovi koji se inace placaju, ali isto tako sam cuo da mogu sadrzavati i maliciozni kod koji moze imati utjecaja ne performanse stranice.

 

Ima li netko iskustva s tim?

 

Hvala unaprijed na odgovorima. 

 

Preporuka je takve i slične webov e izbjegavati u širokom luku

 

Ta stranica je ista kao i ova https://gpldl.com/ - samo se ovdje još plaća članarina.. 

 

Išao sam testirati drugu, samo da vidim što se tamo nalazi jer ima kao besplatni trial.. i skinuo sam temu koja je naizgled dobro radila, međutim kada sam pregledao kod, našao sam nekoliko fajlova koji su zaraženi malicioznim kodom, nisam stavio na live web server, ali ne bih se dobro proveo. 

 

Trošak od cca 50ak dolara za neku plaćenu temu na themeforestu je stvarno malo kada se uzmu u obzir benefiti koje se dobiju i vrijeme koje se uštedi. Ja sam vremena na vrijeme dobijem klijente koji su imali hakiranu web stranicu, baš iz razloga jer su uzimali takve teme.. i onda im je moj trošak daleko veći nego da su kupili temu, što im se ne bi dogodilo :)

Goran-J sub 30.6.2018 15:05

Pozdrav, ja sam novi i pozdravljam sve članove!

 

Nisam baš od internet stranica, ali nisam ni pri lovi, pa si pokušavam napraviti internet stranicu wordpressu.

Kako nemam neke prevelike ambicije, nego želim samo jednostavnu stranicu - moglo bi se reći da sam i uspio.

Link: www.ivago-plan.hr

E sad, na početnoj stranici mi stoji ništa nije pronađeno i tražilica.

Ja bih da toga nema, ali to ne znam maknuti.

Tražio sam i tražio - ali našao nisam.

Također, kad bi to konačno maknuo stavio bih naslovnu sliku.

Da li se može namjestiti da ovo Ponosno pokreće WordPress

bude ispod slike, a ne preko nje.

 

Hvala svima na odgovorima.